HISTORISKE: Norske Röyksopp har sammen med svenske Robyn debutert høyere på den amerikanske albumlista enn a-ha. Og i går opptrådte de på Jimmy Kimmel Live foran millioner av seere.
HISTORISKE: Norske Röyksopp har sammen med svenske Robyn debutert høyere på den amerikanske albumlista enn a-ha. Og i går opptrådte de på Jimmy Kimmel Live foran millioner av seere. Vis mer

Röyksopp slo a-ha

Röyksopp og svenske Robyn føk rett inn på 14. plass i USA med sin nye plate og har dermed slått a-has gamle rekord. I natt gjestet de superpopulære Jimmy Kimmel Show!

SEOGHØR.NO: Norske artister gjør det stadig sterkere i USA. I natt fremførte elektronikaduoen Röyksopp og svenske Robyn sin ferske single «Do It Again» på Jimmy Kimmel Show, som blir sett av millioner av amerikanere.

Röyksopp og Robyns minialbum som har samme tittel gikk rett inn på 14. plass på den amerikanske albumlista i sin første uke, og Röyksopp slår med det a-has gamle rekord. Morten Harket, Magne Furuholmen og Paal Waaktaar-Savoy debuterte på 15. plass med debutalbumet «Hunting High And Low» i 1985.

GAMLE VENNER: Robyn har vært gjestevokalist for Röyksopp tidligere, som vant Spellemannpris for albumet Junior i 2010. Foto: Andreas Fadum
GAMLE VENNER: Robyn har vært gjestevokalist for Röyksopp tidligere, som vant Spellemannpris for albumet Junior i 2010. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Torbjørn Brundtland og Svein Berge har målrettet jobbet seg vei i det internasjonale plate- og konsertmarkedet siden de debuterte med sin første Röyksopp-CD Melody A.M. i 2001. Det har båret frukter, og sammen med Robyn er de nå på en miniturné som blant annet førte dem til den sagnomsuste konsertarenaen Hollywood Bowl på søndag og til Jimmy Kimmels superpopulære talkshow i går.

Videre oppover?

Röyksopps rekord kom samtidig med at Nico & Vinz gikk opp fra en 7. til en imponerende 4. plass med singlen «Am I Wrong» på den amerikanske singlelisten, Billboard Hot 100. Med det slo de Ylvis som nådde 6. plass med «The Fox» i fjor høst. Uansett om Nico Sereba og Vincent Dery klarer å tangere a-ha som nådde førsteplassen på Billboard Hot 100 med «Take On Me» i 1985 eller ikke, kan vi trygt si at de to unge mennene fra Holmlia og Lambertseter har skrevet norsk pophistorie.

VIND I SEILENE: Nico & Vinz gjør det stort i USA om dagen.
VIND I SEILENE: Nico & Vinz gjør det stort i USA om dagen. Vis mer

Og det eventyret er på ingen måte over. Torsdag kveld blir de nye listeplasseringene offentliggjort, og veien oppover lista kan fortsette.

Filmaktuelle

Nico & Vinz har også fått presentert en ny låt, «Find A Way», i traileren til den kommende Reese Witherspoon-filmen «The Good Lie». Den handler om fire sudanske flyktninger som kommer til Amerika, og «Find A Way» spilles over siste halvdel av traileren som du kan se under. Den kommer ganske sikkert også med i selve filmen og på soundtracket.

LES OGSÅ: Norske artister erobrer amerikansk TV