«Farmen» og «Torpet»:

Ryker: - Veldig overrasket

To deltakere må forlate år 1923 - en fra «Farmen» og en fra «Torpet».

KJEMPENE: Mattis Veine Karterud og Maria Skogvoll Andberg måtte kjempe om plassen sin på gården. Foto: Anton Soggiu/TV 2
KJEMPENE: Mattis Veine Karterud og Maria Skogvoll Andberg måtte kjempe om plassen sin på gården. Foto: Anton Soggiu/TV 2 Vis mer
Publisert

Uke fire på både «Farmen» og «Torpet» er ved veis ende, og nok en gang har deltakerne måttet gå ut i kamp mot hverandre for å kjempe om sin plass. Denne uken har allerede to deltakere måtte flytte på seg. Utfordrer Arvid Mæland (55) forlot «Farmen» og reiste til «Torpet», mens Bent Inge Høiland Rundevold (28) måtte forlate «Torpet» og reise hjem.

Etter at Mæland reiste fra Fredheim gård, var det to utfordrere igjen - Maria Skogvoll Andberg (23) og Mattis Veine Karterud (22). Sistnevnte hadde allerede deltatt i en utslagskonkurranse, så storbonde Sebastian Eide (33) valgte Andberg til førstekjempe.

HESTESKO: Andberg var ikke god nok denne gangen, og må forlate Fredheim gård. Her med programleder Niklas Baarli. Foto: Anton Soggiu/TV 2
HESTESKO: Andberg var ikke god nok denne gangen, og må forlate Fredheim gård. Her med programleder Niklas Baarli. Foto: Anton Soggiu/TV 2 Vis mer

Etter mye overveielse bestemmer hun seg for at Karterud skal være andrekjempe, og han velger grenen hestesko. Til slutt er det Andberg som trekker det korteste strået, og nå venter sidekonkurransen «Torpet» på den blide jenta.

- Tungt

- Det var veldig kjipt å tape, sier Andberg til Se og Hør.

- Jeg innså da han kastet den siste hesteskoen at: «nå har jeg tapt». Jeg tenkte: «faen, nå er det over». Men jeg har sett «Farmen» før, og håpet veldig på at det skulle være «Torpet».

FORELSKA: Sebastian Eide og Kornelia Kløv, årets «Farmen»-par, gir oss status på forholdet mellom dem i dag. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / TV 2. Vis mer

Til tross for at Karterud tidligere hadde vist muskler i grenen hestesko, hadde Andberg et håp om at det skulle gå bra.

- Jeg ble veldig glad da han valgte hestesko, fordi jeg tenker det går veldig på flaks fremfor for eksempel melkespann. Jeg trodde han skulle velge det, og var veldig forberedt på det - men jeg satte ut noen rykter om at jeg var veldig god i det. Så jeg ble veldig overrasket da han valgte hestesko.

For 23-åringen var det vanskelig å skulle velge andrekjempe - og hun legger ikke skjul på at hun ble overtalt til å velge som hun gjorde.

- Det var tungt fordi jeg følte meg presset til å velge Mattis selv om jeg ikke ville. Og så følte jeg at jeg måtte gjøre det for fellesskapet sånn at hvis jeg vant hadde jeg noe å komme tilbake til. Hvis ikke hadde jeg nok røket rett ut på en måte.

- Surt

Før Andberg kommer til «Torpet» er det også en deltaker der som er nødt til å reise hjem. Nyankomne Mæland får raskt beskjed om at han skal i kamp, da mot enten Kornelia Kløv (25), Christopher Scott (30) eller Finn Olav Odde (65).

Endringer: «Farmen» er endelig tilbake, men denne gang er det blitt gjort store endringer i programmet! Episoden er tilgjengelig på TV 2 Play. Video: Rød Løper / TV 2. Vis mer

Odde sier til Kløv og Scott at han godt kan ta den kampen. Mæland, som tidligere har fortalt til Se og Hør at han er en kløpper i saging, velger å konkurrere i saging - og vinner glatt.

KAMP: Arvid Mæland og Finn Olav Odde jobbet hardt med saginga. Christopher Scott og Kornelia Kløv observerer. Foto: Skjermdump/TV 2
KAMP: Arvid Mæland og Finn Olav Odde jobbet hardt med saginga. Christopher Scott og Kornelia Kløv observerer. Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer

65-åringen legger ikke skjul på at det var kjedelig å måtte reise hjem.

- Det var surt. Jeg fikk ikke sagen til å gli. Jeg var litt overivrig og det føltes som bladet sto feil i sagen - det gjorde ikke det altså, sier han til Se og Hør.

Videre mener Odde at han og Kløv egentlig hadde en avtale om at det var Scott som skulle ta denne kampen. Den avtalen skrotet Odde selv, fordi Mæland skal ha sagt han kom til å velge kunnskap.

Det var han ganske sikkert på at han kom til å vinne, men Mæland valgte som kjent saging.

Gnisning

- Jeg ble litt lei meg for det. Men jeg har hatt det «steikartig», sier Odde og legger til at det bare er en som kan vinne.

DRO HJEM: Eventyret er over for Finn Olav Odde. Foto: Skjermdump/TV 2
DRO HJEM: Eventyret er over for Finn Olav Odde. Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer

- I dette tilfellet var Arvid bedre enn meg.

Han ser tilbake på «Torpet» som en «eventyrreise», og erkjenner at han skulle ønske han og Mæland hadde kommet bedre overens.

- Det var dumt at vi kom skeivt ut fra han kom. Hadde han vært litt mer ydmyk hadde vi kanskje blitt bestevenner. Det førte til at jeg tok en kamp jeg ikke burde tatt.

SOVER SAMMEN: Kornelia og Sebastian ligger tydelig an til å bli årets «Farmen»-oar, og nå kan det virke som de ønsker å fortsette romansen når de en dag skal hjem. Video: Rød Løper / TV 2. Vis mer

Mæland sier til Se og Hør at han ikke forstår helt hva Odde sikter til.

- Jeg regner med at han normalt er en grei mann, men jeg ble sjokkert over oppførselen hans. Det var den eneste gangen jeg hadde konkurranseinstinkt, da jeg konkurrerte med han.

55-åringen tror også at kommunikasjonen kan ha ført til unødvendig gnisning mellom de to.

- Jeg tror ikke han forsto dialekten min helt, sier han.

LES OGSÅ: Røper brudd etter «Farmen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer