STØTTER RYBAK: Morten Thomassen (t.h) i den norske Grand Prix-klubben synes det er helt greit at Alexander Rybak kritiserer klubben. Her er han fotografert sammen med finaleklare Didrik Solli-Tangen. Foto: Harald Arnesen
STØTTER RYBAK: Morten Thomassen (t.h) i den norske Grand Prix-klubben synes det er helt greit at Alexander Rybak kritiserer klubben. Her er han fotografert sammen med finaleklare Didrik Solli-Tangen. Foto: Harald ArnesenVis mer

Rybak langer ut mot MGP-klubben

Alexander Rybak raser mot den norske Grand Prix-klubben, men selv tar klubben det med knusende ro.

SEHER.NO: Alexander Rybak (23) ble verdenskjendis da han 16. mai vant finalen i Eurovision Song Contest i Moskva med den selvskrevne låten "Fairytale".

I etterkant av seieren har 23-åringen kanskje fått like mye oppmerksomhet for sine mange uttalelser og gullkorn, og heller ikke på MGP-stjernens Facebook-side går det stille for seg.

Langer ut
Mandag gikk artisten ut og kritiserte både den norske MGP-klubben, tidligere MGP-kommentator Jostein Pedersen og Dagbladet i ett og samme innlegg:

"Okay, jeg vet at Grand Prix er noe man elsker å hate. Men hvis medlemmene i MGP-klubben ikke gjør annet enn å kritisere sangene og draktene til artistene i stedet for å støtte dem, hvorfor er de medlemmer da? Og hvis J. Pedersen virkelig vil samarbeide med NRK, er det da lurt av ham å slenge med leppa om deres artister...? Og er det så smart av Dagbladet å kalle det norske folk forutsigbare? Skjerpings.." 

Kritiserte Marias antrekk

På MGP-klubbens blogg (ekstern lenke) hos NRK.no har klubben blant annet gitt artisten Maria Haukaas Storeng (30) totalslakt for antrekket.

Klubben gir artisten - som gikk rett til den norske finalen etter delfinalen i Ørland - terningkast fire for låten, mens kostymet fikk en ussel en'er.

Mens gruppen The Diamond fikk karakteristikken "Låt 3 Fremføring 2 Kostyme 3. Grei nok låt, men de var nok bedre i å skryte av seg selv enn akkurat å fremføre låten." Og Fred Endresen fikk karakteristikken: "Låt 3 Fremføring 5 Kostyme 1, begravelsesdressen kunne du spart oss."

Morten Thomassen i den norske Grand Prix-klubben skjønner godt at Rybak reagerer, men hevder klubben bare gjør det de kan for at artistene skal yte sitt beste.

- Vi støtter dem hele tiden, og det er en støtte å si hva man mener også. Det er ment som gode råd – kritikk er også gode råd. Vi reiser rundt og støtter artistene hele tiden. Vi føler en såpass nærhet at vi vil si hvis en kjole er fæl, fordi vi bryr oss. De aller fleste kommentarene vi gir er positive, sier Thomassen til Seher.no.

- Kongen av klubben
Grand prix-entusiasten understreker imidlertid at Rybak ikke mister status i klubben - som har eksistert siden 1985 - selv om han støtt og stadig kommer med spesielle uttalelser.

- Han har en tendens til å prate først og tenker ikke så mye over det. Han kan oppfattes på feil måte, og noen kan tolke det som mer enn det er.

- Jeg synes det er flott at han er ærlig. Det er fint med ærlighet, selv om han burde holdt munn noen ganger. Han er frittalende, og han får si det han vil, og jeg har forståelse for det. Han er kongen av klubben uansett!
 
Alexander Rybak har tidligere innrømmet at han er fan av både skolekameraten Didrik Solli-Tangen og metalbandet "Keep of Kalessin" i årets Grand Prix.

"Wow!!! Is it possible that Norway has a better song in ESC than Dragontower this year? I don't think so. K.O.K. you rule!!!!!!!" skrev Rybak på Facebook-siden sin den 9. januar.

Til helgen er det klart for "sistesjansen" i Melodi Grand Prix fra Sarpsborg. Der blir det klart hvilke artister som kaprer de siste plassene i den norske finalen.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Didrik er alt jeg drømmer om