Rybak hetses og kalles «fiolinsmurfen»

TV-seerne raser mot Alexander Rybak, men likevel er han favoritt til å vinne svenskenes «Skal vi danse».

KRITISK: «Det er som at et førskolebarn (Rybak) skal kunne ha kontroll på en Ferrari (Malin). Overveier andre aktiviteter for å slippe å se på dette, som jeg er overbevist om at er minst like mye bullshit som en politikers løfte», skriver en leser Foto: TV4
KRITISK: «Det er som at et førskolebarn (Rybak) skal kunne ha kontroll på en Ferrari (Malin). Overveier andre aktiviteter for å slippe å se på dette, som jeg er overbevist om at er minst like mye bullshit som en politikers løfte», skriver en leser Foto: TV4 Vis mer
SEHER.NO: Førstkommende fredag er det klart for sesongpremieren av svenskenes svar på «Skal vi danse», «Let's dance». Der får millioner av svenske TV-seere blant annet se norske Alexander Rybak (24) svinge seg på parketten.

Sammen med dansepartner Malin Johansson (24), som av mange blir regnet som en av Sveriges vakreste kvinner, skal Rybak vise hvor god han er til å danse. Men det er langt fra alle som gleder seg til akkurat det...

«At fiolinsmurfen og Alexandra Pascalidou er med, gjør at jeg kommer til å velge andre programmer», skriver en leser på nettsidene til Sveriges største avis, Aftonbladet.

Denne leseren er langt fra alene om å være kritisk til at en nordmann skal innta danseparketten i et svensk program. Og dersom reaksjonen til leserne i vårt naboland deles med resten av folket, ser det stygt ut for den norske Eurovision-vinneren.

Det er i kommentarfeltet under sakene om nordmannen at debatten raser om hvorvidt nordmannen er verdt en plass i programmet eller ei.

«Jeg kommer ikke til å se på programmet. Hvorfor skal vi ha med nordmannen? Har vi ingen svenske som vil være med? I så fall burde kanskje programmet legges ned», skriver en annen, mens en annen sammenligner den norske artisten med et lite barn.

«Jøss, Rybak og Malin. Det er som at et førskolebarn (Rybak) skal kunne ha kontroll på en Ferrari (Malin). Overveier andre aktiviteter for å slippe å se på dette, som jeg er overbevist om at er minst like mye bullshit som en politikers løfte»...

Alexander Rybak og Malin Johansson skal danse mot blant andre skuespiller Figge Norling, sangerinnen Jessica Andersson og forfatter Björn Ranelid. Til Dagbladet forteller nordmannens manager, Kjell Arild Tiltnes at de to tar kritikken med knusende ro.

- De fleste som kommenterer saker slik er sjelden framsnakkere, og de utgjør heller ikke et representativt utvalg av folket. Positive mennesker har bedre ting å gjøre enn å mobbe på nettet. Alexander bryr seg ikke om dette. Han føler seg derimot svært velkommen i Sverige, sier han til avisen.

Til tross for kritikken er Rybak hos flere tippeselskaper tippet som den største favoritten i årets program. Tippeselskapet Ladbrokes gir tilbake fire ganger innsatsen dersom nordmannen vinner. Det samme er tilfelle hos spilleselskapet Bet24.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Slo opp med hemmelig kjæreste