Ryan Phillippe lider av depresjon

Og til sin store sorg har Hollywood-stjernens datter arvet lidelsen.

KJÆRLIGHETEN HOLDT IKKE: Ryan Phillippe var gift med Reese Witherspoon fra 1999 til 2007. Her er paret sammen under en filmpremiere i 2005. Foto: John Hayes/Everett Collection/All Over Press
KJÆRLIGHETEN HOLDT IKKE: Ryan Phillippe var gift med Reese Witherspoon fra 1999 til 2007. Her er paret sammen under en filmpremiere i 2005. Foto: John Hayes/Everett Collection/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I et nytt intervju med motebladet Elle avslører skuespilleren Ryan Phillippe (40) at han har kjempet en livslang kamp med sin mentale helse.

Dette har vært vanskelig å takle for ham både personlig og profesjonelt.

- Depresjon har vært en stor hindring for meg helt siden jeg var barn. Etter hvert som man blir eldre så tror jeg det minsker litt, men å være trist er medfødt hos meg, forteller han til nettstedet, og legger til:

- Lidelsen kan være verdifull også, men samtidig så kan den ødelegge hele livet ditt. Men når det er sagt, hvis valget stod mellom å være slik som jeg er eller en komplett idiot uten følelser, så vil jeg heller lide gjennom tristheten.

PAPPA: Ryan Phillippe på shopping med barna Deacon og Ava i Hollywood.  Foto: All Over Press
PAPPA: Ryan Phillippe på shopping med barna Deacon og Ava i Hollywood. Foto: All Over Press Vis mer

Det som skjærer mest i Ryans hjerte, er å se at datteren Ava (14), som han har fra ekteskapet til Reese Witherspoon (38), har arvet genene hans.

- Jeg er empatisk og tar på meg andres følelser og føler med dem. Jeg ser det samme hos datteren min. Hun har arvet det, og jeg kunne for alt i verden ønske at hun ikke hadde det.

TREKLØVER: Sammen med Sara Michelle Gellar gjorde Ryan og Reese stor suksess i thrilleren Cruel Intentions.  Foto: All Over Press
TREKLØVER: Sammen med Sara Michelle Gellar gjorde Ryan og Reese stor suksess i thrilleren Cruel Intentions. Foto: All Over Press Vis mer

- Noen mennesker har bare en slags altoverskyggende tristhet over seg, eller så er de så analytiske at de fjerner det som er moro fra ting fordi de tenker for mye.

Har en mørk humor

Likevel nekter Phillippe å la lidelsen ta fullstendig overhånd over livet sitt.

- Jeg er mye morsommere enn folk tror. Men jeg har en mørk form for humor. En slags galgenhumor. Jeg tror at hvis man bærer noen form for tristhet eller depresjon, så har humoren din en tendens til å være litt mørkere enn de fleste andres.

Ryan og Reese har også sønnen Deacon (11) sammen, og i tillegg har han datteren Kailani (3) med ekskjæresten Alexis Knapp (25).

LES OGSÅ: - Jeg lå på gulvet å gråt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer