Golden Globe 2017:

Ryan Gosling takket kona og død svoger da han vant prestisjepris

Hollywood-kjekkasen fikk nettet til å koke med sine rørende ord.

VANT: Ryan Gosling ble kåret til beste mannlige skuespiller for sin rolle i «La La Land». På scenen takket han både kona og sin døde svoger for støtten. Video: Hollywood Foreign Press Association/DCP Rights, LLC via CNN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag gikk Golden Globe-utdelingen for 74. gang av stabelen i Hollywood.

Prisutdelingen hedrer året som har gått i både tv- og filmbransjen, og anses som en viktig og prestisjetung pris å få. I år kunne blant annet Ryan Gosling (36) smykke seg med tittelen Golden Globe-vinner, da han fikk æren av å bli hedret som årets mannlige skuespiller.

Det var for sin rolle i «La La Land» at Gosling dro inn den prestisjetunge prisen. Konkurransen var hard, og han måtte utkonkurrere både Ryan Reynolds og Hugh Grant. Det var tydelig at 36-åringen ble både forfjamset og rørt da han innså at årets pris gikk til ham.

KOM ALENE: Ryan Gosling inntok Golden Globe-løperen alene, men takket sin kjære, Eva Mendes, fra scenen senere på kvelden. Foto: NTB Scanpix  
KOM ALENE: Ryan Gosling inntok Golden Globe-løperen alene, men takket sin kjære, Eva Mendes, fra scenen senere på kvelden. Foto: NTB Scanpix   Vis mer

Hedret død svoger

- Dette er ikke første gang jeg har blitt forvekslet med Ryan Reynolds, men dette går over stokk og stein, sa han fra scenen da han skulle motta prisen sin.

På tross av humor, var det ikke det aspektet av talen han høstet mest oppmerksomhet for. Han hyllet nemlig kona Eva Mendes under talen, og dediserte prisen til hennes kreftsyke bror.

Paret er kjent for å være mediesky, og har blant annet nektet å svare på hvor lenge de har vært sammen. Graviditeten til Mendes ble heller ikke avslørt for hun var sju måneder på vei. I september i fjor fikk paret sitt første barn, datteren Esmeralda Amada.

Gosling har tidligere uttalt at Mendes er drømmedama hans, og la heller ikke skjul på det i sin tale.

- Man kommer ikke hit uten å stå på skuldrene til et fjell. Mens jeg sang, danset og spilte piano (i «La La Land»), oppdro dama mi dattera vår. Det samtidig som hun var gravid med vårt ande barn og forsøkte å hjelpe broren sin gjennom hans kamp mot kreften, fortalte den rørte 36-åringen på scenen ifølge People.

Mendes bror, Juan Carlos Mendes, døde i april etter å ha kjempet mot kreften i månedsvis. Det var han Gosling dediserte prisen til.

Han avsluttet med å hedre kona si atter en gang.

- Kjæreste deg, tusen takk, sa han fra scenen.

TULLEKYSS: Da Ryan Gosling entret scenen for å motta sin Golden Globe, «trøstet» to av de andre nominerte - Ryan Reynolds og Andrew Garfield - hverandre med et spontant kyss. Foto: NBC / Xposure / NTB Scanpix 
TULLEKYSS: Da Ryan Gosling entret scenen for å motta sin Golden Globe, «trøstet» to av de andre nominerte - Ryan Reynolds og Andrew Garfield - hverandre med et spontant kyss. Foto: NBC / Xposure / NTB Scanpix  Vis mer

Ertet Trump

Jimmy Fallon danset seg inn på scenen til musikk fra filmen «La-La-Land» under nattas Golden Globe-seremoni. Men da Fallon skulle starte på sin åpningsmonolog, ble det raskt klart at det var noe som ikke stemte.

TABBE: Da Golden Globes-vert Jimmy Fallon skulle åpne showet, var ikke alt slik det skulle være. Dette resulterte i masse latter fra salen. Video: Hollywood Foreign Press Association /DCP Rights, LLC via CNN Vis mer

Verten Fallon kunne avsløre at taleprompteren hadde sviktet. Før «The Tonight Show»-programlederen fikk muligheten til å komme med en improvisert tale, var de tekniske problemene ordnet.

Da han derimot fikk startet på talen brukte han anledningen til å erklære at søndagens prisutdeling er «ett av de få stedene i USA der folkets stemme fortsatt teller».

SPØKEFUGL: Golden Globe-vert Jimmy Fallon gav USAs påtroppende president, Donald Trump, et spark fra scenen søndag kveld. Foto: Paul Drinkwater / NBC via AP / NTB Scanpix
SPØKEFUGL: Golden Globe-vert Jimmy Fallon gav USAs påtroppende president, Donald Trump, et spark fra scenen søndag kveld. Foto: Paul Drinkwater / NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

Om ikke et direkte angrep på Trump, så var det en tydelig henvisning til at den kommende presidenten ikke fikk flertall i folket, selv om han fikk et klart flertall i valgmannskollegiet som formelt utnevner presidenten.

Fallon kostet også på seg et spark på leggen til den russiske presidenten, som nylig ble utpekt som den som beordret en kampanje for å påvirke valg resultatet, ifølge NTB. Resultatet av Golden Globe-avstemningene er det derimot ingen grunn til å bekymre seg for.

- Alle resultatene er sertifisert av revisjonsselskapet Ernst & Young og Putin, forsikret Fallon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer