Ryan Gosling:

Ryan Gosling røper hva som lå bak Oscar-gliset

- Jeg ble så letta.


<strong>SKANDALE:</strong> Alt gikk ikke helt etter planen under årets Oscar-utdeling. Her har det akkurat blitt klart at «Moonlight» har vunnet prisen for årets beste film, ikke «La La Land», som først ble utropt. Ryan Gosling (t.h) ser ut til å ta det hele med knusende ro - og et smil. Foto: NTB Scanpix
SKANDALE: Alt gikk ikke helt etter planen under årets Oscar-utdeling. Her har det akkurat blitt klart at «Moonlight» har vunnet prisen for årets beste film, ikke «La La Land», som først ble utropt. Ryan Gosling (t.h) ser ut til å ta det hele med knusende ro - og et smil. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kaoset som oppsto da feil vinner ble utropt under årets Oscar-utdeling, er et øyeblikk Hollywood sent vil glemme.

Det var på tampen av den prestisjetunge utdelinga at storfavoritten «La la land» ble tildelt pris i den høythengende kategorien «årets beste film».

Produsenten var allerede langt inne i sin egen takketale da det ble konstatert at statuetten var i feil hender. Prisen tilhørte nemlig ikke «La La Land», men «Moonlight».

SKANDALE: Under nattens Oscar-utdelig presterte Warren Beatty å utrope feil vinner av årets beste film. Ved en feil ble «La La Land» tildelt prisen som egentlig skulle gått til «Moonlight». Video: CNN Vis mer

Sjokkbølger

I kjølvannet av pris-tabben, som skyldtes konvolutt-rot, gikk bildene av måpende skuespillere, produsenter og andre bransjefolk - både på scenen og i salen - verden rundt.

Det gjorde også blikket til Hollywood-yndling Ryan Gosling (36), som innehar den mannlige hovedrollen i «La La Land». I likhet med resten av film-følget som hadde funnet veien til scenen, gikk 36-åringen fra et ansiktsuttrykk til et annet så fort skandalen var et faktum.

Men i stedet for å slutte seg til den unisone lange maska, trakk Gosling tydelig på smilebåndene, og la armene føyelig i kors.

<strong>LATTERMILD:</strong> Ryan Gosling klarte ikke holde smilet tilbake da Oscar-tabben var et faktum. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB Scanpix
LATTERMILD: Ryan Gosling klarte ikke holde smilet tilbake da Oscar-tabben var et faktum. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB Scanpix Vis mer

Tre og en halv uke seinere røper skuespilleren hva som egentlig gikk gjennom hodet hans da Oscar-utdelingen brått ble snudd på hodet.

- Skrekkscenarioer

Overfor direktøren i programvareselskapet Adobe, som intervjuet skuespilleren under en digitalkonferanse i Las Vegas denne uka, forklarer skuespilleren at han først misforsto hva Oscar-kaoset handlet om.

- Det første jeg oppdaget, i det surrealistiske øyeblikket, var en slags panikkreaksjon som spredte seg i publikum. Da det dukket opp noen menn med hodetelefoner på scenen, trodde jeg at noen hadde blitt skadet, forteller Gosling, ifølge People, og fortsetter:

- Jeg var sikker på at det hadde oppstått en nødsituasjon, og rakk å se for meg ulike skrekkscenarioer. Jeg ble så letta da jeg skjønte hva det egentlig handlet om. Derfor begynte jeg å le.

Det var revisorfirmaet PWC, med den betrodde medarbeideren Brian Cullinan i spissen, som fikk skylda for Oscar-tabben. Byrået har hatt ansvar for konvolutt-logistikken i 83 år, og kalte det hele for «en menneskelig feil».

«Mystisk» blondine

På tross av at Ryan Goslings film ble snytt for én pris, var det en stor aften for «La La Land». Filmen hentet hjem Oscar-statuetter, i tillegg til beste kvinnelige hovedrolle, som gikk til Emma Stone.

Gosling fikk for øvrig oppmerksomhet også tidligere på kvelden, da han dukket opp på den røde løperen med ei «mystisk» blondine.

Ulike tabloider spekulerte heftig på hvem kvinnen kunne være, før det ble konstatert at hun faktisk «bare» var Hollywood-profilens søster.

Skuespillerkona Eva Mendes (43) skapte også overskrifter i samme tidsrom, nettopp fordi hun ble hjemme, og forklarte seinere at hun ville prioritere barna framfor å være på utdeling.

LES OGSÅ: - Jeg gikk ut mens jeg fortsatt hadde sprøyter i halsen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer