Russland kopierer norsk Grand Prix-stjerne

- Dette er kjempegøy, sier Cecilie Melli

NORSK DESIGN: Dina Garipova (t.v.) opptrer i antrekk laget av norske Cecilie Melli. Kjolen ble opprinnelig designet til Maria Arredondos opptreden i norske Grand Prix i 2010. Men Dinas variant er spesialtilpasset med blondeermer.  Foto: All Over/Se og Hør
NORSK DESIGN: Dina Garipova (t.v.) opptrer i antrekk laget av norske Cecilie Melli. Kjolen ble opprinnelig designet til Maria Arredondos opptreden i norske Grand Prix i 2010. Men Dinas variant er spesialtilpasset med blondeermer. Foto: All Over/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Tirsdag kveld gikk russiske Dina Garipova (22) videre i Grand Prix med sin sang «What If». Lørdag konkurrerer hun mot Norge og Margaret Berger (27) i Eurovision i Malmö. Margarets hvite kjole er blitt redesignet før den store finalen.  

Men også russiske Dina er kledd i norsk design når hun står på scenen. Det er nemlig moteskaperen Cecilie Melli har laget den pudderrosa chiffonkreasjonen med blonder.
 
– Tirsdag forrige uke fikk jeg en telefon fra den svenske Eurovision-stylisten, som mente mitt design ville passe perfekt til Dina. Etter å ha sendt flere MMSer med kjolebilder kom det kjørende egne folk fra Sverige, som hentet tre kjoler, forteller Melli til Seoghør.no.
 
– Kjolen de valgte er egentlig en «Maria»-kjole. Den ble opprinnelig sydd til Maria Arredondo da hun opptrådte i norsk Grand Prix i 2010.
 
Mens Marias kjole var lyseblå med korte blondeermer, er Dinas variant rosa med lange ermer. I tillegg har stylisten i Sverige lagt til noen ekstra blondedetaljer. På Cecilie Mellis nettside er en hvit variant av «Maria»-kjolen til salgs for 19 000 kroner.  
 
Designeren fulgte med på TV da Dina opptrådte i kjolen for første gang tirsdag.
 
– Det var kjempegøy! Og jeg er selvfølgelig glad for at hun gikk videre. Det er spennende å tenke på hvor mange som kommer til å se finalen på TV, sier Cecilie.
 

Etter at hun la ut et bilde av Dina i kjolen på Instagram fikk hun umiddelbart flere russiske følgere.
 
– Jeg tror ikke jeg kommer til å få noe rush av russiske kunder av dette. Det kommer an på hva jeg gjør ut av det selv – blant annet ved å legge ut bilder på Instagram.
 
Melli er ikke den eneste norske designeren som er representert i Eurovision. Danskenes bidrag, 20 år gamle Emmelie de Forest, bruker nemlig smykker fra norske Bjørg Jewellery på scenen, skriver Kjendis.no.
 
LES OGSÅ: Slik bor Margaret under MGP


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer