Russiske arvinger: - Jeg er redd

Barn av profilerte russere går ut mot presidenten.

MOT PUTIN: Flere barn av Russlands rikeste menn, blant andre Maria Yumasheva, går ut mot Putin. Foto: Skjermdump Instagram
MOT PUTIN: Flere barn av Russlands rikeste menn, blant andre Maria Yumasheva, går ut mot Putin. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en drøy uke har hele verdens øyne vært rettet mot Ukraina, etter at Russlands president Vladimir Putin (69) invaderte landet. Krigen pågår fremdeles i landet, og de siste dagene har svært mange gått beinhardt ut mot Putin.

Det gjør også flere russere, blant dem barna til flere av Russlands rikeste menn, som bruker sine kanaler i sosiale medier til å fordømme krigen.

«Nei til krig»

Maria Yumasheva (19) er barnebarnet til den tidligere russiske presidenten Boris Yeltsin, som gikk bort i 2007. Ifølge News er 19-åringen også datter av Putins rådgiver og milliardær Valentin Yumashev (64).

Maria, som har over 10 000 følgere på Instagram, har delt på storyen sin at hun blant annet deltok i en antikrig-demonstrasjon i London. Hun har også delt et bilde av det ukrainske flagget, hvor hun skriver: «Nei til krig».

Sistnevnte setning skal ha blitt brukt av flere russere som er imot krigen i Ukraina.

BLOMSTER: 97 år gamle Haldis går viralt etter sinneutbrudd mot «Putin». Nå får hun takkekort og blomster fra Ukraina. Vis mer

- Løgn

Også datteren til den russiske oligarkmilliardæren og Chelsea-eieren Roman Abramovitsj, Sofia Abramovitsj (26), trosser Putin.

26-åringen, som ifølge nettstedet tilbringer mye av tiden si i London, har tidligere gått hardt ut mot Kreml i sosiale medier.

«Putin vil ha krig med Ukraina. Den største og mest suksessfulle løgnen fra Kremls propaganda er at de fleste russere stiller seg bak Putin», skriver hun.

- Er redd

Blant dem som har hevet stemmen en rekke ganger, er TV-profil og tidligere presidentkandidat Ksenia Sobchak (40). Hun er datter av den første demokratiske valgte ordføreren i Sankt Petersburg, Anatoly Sobchak, og det har lenge versert rykter om at Putin er gudfaren hennes.

40-åringen har imidlertid nektet for sistnevnte detalj, men har bekreftet at den russiske presidenten var til stede da hun ble døpt.

Hun har likevel vært høylytt imot invasjonen av Ukraina.

«Verden står på kanten av en katastrofe. Jeg husker at jeg skrev et brev til Reagan i 1988 hvor jeg skrev «Kjære president. Vi vil ikke ha krig fordi jeg er redd for atomkrig». Nå er jeg voksen, men er redd for det samme», skriver hun, og fortsetter:

«Globale geopolitiske interesser kan ikke være viktigere enn det fredelige livet til millioner av mennesker».

Ifølge nettstedet skal Sobchak ha flyttet fra Russland og nå være bosatt i Tyrkia.

LEKKET: Russlands president Vladimir Putin har lenge forsøkt å holde barna utenfor offentligheten. Nå er gamle bilder publisert på internett. Foto: AFP, Scanpix, Sergei Pugasjev Vis mer

LES OGSÅ: Miss Ukraina kjemper mot Putin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer