Ukraina-krigen:

- Russere dreper bevisst barn

Den ukrainske presidentfruen Olena Zelenska er nådeløs om Russlands angrep på sivile.

NÅDELØS: Kona til Ukrainas president, Olena Zelenska, ansvarliggjør alle som støtter Putin for ukrainske barns død. Foto: AP / NTB
NÅDELØS: Kona til Ukrainas president, Olena Zelenska, ansvarliggjør alle som støtter Putin for ukrainske barns død. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

I et Facebook-innlegg henvender hun seg til verdens medier, med håp om at russiske mødre skal få vite det hun betegner som sannheten om det som skjer i Ukraina.

«La dem få vite hva sønnene deres gjør i Ukraina. Vis disse bildene til russiske kvinner - deres menn, brødre og landsmenn dreper barn som kunne vært deres!», skriver hun.

Videre mener hun at alle russere som støtter den russiske presidenten er ansvarlig for de døde ukrainske barna.

- Vil aldri vokse opp

Ifølge Zelenska er det meldt om nærmere 40 døde barn i Ukraina etter krigens utbrudd.

«Når Russland sier at de ikke er i krig med sivile, vis dem disse bildene. Dette er ansiktene til små barn som aldri vil vokse opp».

Hun skriver videre om fem spesifikke barn som har måttet bøte med livet som følge av krigen:

Polina, foreldrene og broren døde da de ble beskutt på gata i hovedstaden Kyiv, av det som skal ha vært russiske sabotører. Familien skal ha vært i bilen da angrepet skjedde.

Polina var det første barnedødsfallet som ble meldt etter at krigen brøt ut. Lillesøstera hennes ble hardt skadd, og tilstanden skal ifølge Zelenska fremdeles være alvorlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.