Carl Aksel Jansen:

Ruset seg på «Paradise Hotel»

Rettssaken mot den tidligere profilerte realitydeltakeren fortsetter.

BEDRAGER: Carl Aksel Jansen har erkjent grove bedragerier. Foto: Morten Eik/Se og Hør
BEDRAGER: Carl Aksel Jansen har erkjent grove bedragerier. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag startet rettssaken mot Carl Aksen Jansen (25), som gjennom to sesonger har vært å se i «Paradise Hotel». Han og to andre menn i 20-årene er tiltalt for grove bedragerier. Den ene nekter straffskyld.

Under første rettsdag erkjente Jansen helt eller delvis skyld i de 33 tiltalepunktene. De inkluderer hvitvasking, grovt bedrageri og ruskjøring.

Onsdag fortsetter Jansen sin forklaring. Han fortalte tirsdag at han ikke lenger husker store deler av perioden hvor forholdene fant sted. Det skal skyldes hyppig rusmisbruk av blant annet det beroligende legemiddelet rivotril.

25-åringen er tiltalt for å ha svindlet til seg rundt 4,5 millioner kroner. Det er totalt tre menn og tre kvinner fornærmet i saken. En av de fornærmede er en tidligere realitydeltaker som Jansen innledet et forhold til.

HYSTERISK TABBE: Produksjonen av svenske «Paradise Hotel» måtte tenke kreativt da det skjedde en teknisk feil under innspilling. Dette har fått blandede reaksjoner fra seerne. Video: Viafree.se / Rød Løper Vis mer

- Reelt farlig

Jansen har erkjent seg delvis skyldig i to punkter som gjelder en fornærmet. I rettssakens andre dag forklarer han seg om forholdet. Da hevder han at han ble skyldig hundre tusen til andre kriminelle.

- Fornærmede viste meg en klokke, en Rolex. Jeg har kontakter i byen som selger og kjøper klokker. Jeg fikk en ekstremt bra pris på klokken. Jeg fikk den og tok den med til noen østeuropeere. Det gikk en del tid, så fant de ut at den var falsk, sier Jansen i retten.

- De spiller etter sine egne regler, du kan ikke gjøre sånn. Jeg fikk en bot, på 350 000 eller 400 000 kroner. Det var ordentlig reelt farlig. Dette er ikke folk du leker med, de kommer til døren din og skyter deg i bena om du ikke betaler, fortsatte han.

REALITY-KLAR? Superstjernene Kendall og Kylie Jenner poserte på det som så ut til å være «Paradise Hotel». Sannheten viser seg med 99% sikkerhet å være en annen. Video: Rød Løper Vis mer

Erkjenner delvis skyld

Videre skal han da ha gått til han som solgte han klokken, og krevde deretter at han betalte den angivelige boten. Han mener fornærmede gikk med på dette, og ga ham opplysninger til å ta opp lån.

25-åringen hevder imidlertid at den andre tiltalte tok opp langt større beløp og gjorde seg utilgjengelig.

- Jeg vil tilstå det som er mine summer, det jeg ville ta opp i lån - ikke de pengene tiltalte tok ut. De har han tatt selv og stukket av, sier han.

Det blir imidlertid klart at den tiltalte det er snakk om satt fengslet på tidspunktet for et annet forhold.

DEBATT: Da flere svenske Instagram-brukere fyrte seg opp over gamle klipp fra «Ex On The Beach» og «Paradise Hotel» i Danmark valgte leverandøren å avpublisere. Video: Dplay / Viaplay. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Realityprofil dømt for hvitvasking

I denne saken forteller han også at han involverte en annen reality-profil i hvitvasking, som tidligere i år ble dømt i saken. Hun ble dømt til 60 dager i fengsel, for å ha hvitvasket 163 000 kroner.

- Det som skjedde der var at hun brukte opp pengene på noen dager. Det ble enda en veldig stor situasjon for meg. Det kan være mye av grunnen til at jeg begynte å stresse enda mer. Jeg kjenner henne fra tidligere, hun sa ja til å ta imot penger mot at hun fikk noe igjen, forklarer Jansen.

Jansen forklarer seg rolig og behersket under utspørringene, men når en av de andre tiltaltes advokater, Kaja de Vibe Malling, kommer med sine spørsmål, blir tiltalte tydelig irritert ved flere anledninger.

MINDRE LIGGING: Både seere og deltakere selv har reagert på at det er mindre sex i monitor på «Ex on the Beach». Nå svarer de på kritikken. Video: Discovery+/ Rød Løper Vis mer

Hun konfronterer ham blant annet med at han i avhør har sagt at realitykvinnen brukte opp alle pengene, mens i retten forklarer han at hun skal ha brukt opp 90 000 kroner - og at han selv har fått resten.

Dette beløpet skal altså ha gått til å betale østeuropeerne han skyldte penger. Hvordan han har klart å betale resten av beløpet ønsker han ikke å svare på.

- Det spiller ingen rolle, men jeg skaffet resten, sier han.

Spilte på følelser

Jansen forklarte seg også i går om kvinnen han innledet et forhold til, som han svindlet. Onsdag forklarer han at han gikk frem på samme måte med en av de andre fornærmede kvinnene. Han forteller at de to hadde et forhold uten å være kjærester. 25-åringen forklarer at han spilte på hennes følelser overfor ham.

- Det er jeg som aldri har ville ta det videre. Hun er en fantastisk fin jente, og den dag i dag tenker jeg bare positivt om henne. Men jeg har aldri vært klar for en kjæreste eller noe seriøst med noen, sier han.

SKUESPILLERSPIRE: Thale Myhre, kjent fra «Farmen» og «71 grader nord», dukket opp som statist i «Exit». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Han forklarer at han ikke lykkes i å ta opp lån på kvinnen, men at hun satte ham i kontakt med en venninne på oppfordring fra ham.

- Jeg begynte å snakke mye med henne. Jeg la frem en eller annen grunn til at jeg skulle få ta opp lån på henne. Jeg vet ikke hvilken, men jeg har lurt henne. Jeg hentet en kodebrikke fra henne, dro hjem og søkte lån i alle mulige banker. Der jeg fikk godkjent lån godtok jeg, forklarer han.

Latet som penger var fra tv-jobber

Videre forteller han om hvitvasking av pengene som ble utbetalt.

- Jeg begynte å sende penger rundt til forskjellige kompiser. Jeg har alltid spilt på at jeg har fått penger fra tv og musikk, som jeg ikke kunne ha på egen konto. Jeg overførte litt til høyre og venstre før det havnet hos meg selv, sier han og legger til:

- Jeg synes det er helt jævlig og vanskelig å snakke om, men vi må gjennom det. Jeg erkjenner selvfølgelig straffskyld for hvitvasking og alle punkter som gjelder fornærmede.

«FANGET»: Russiske Vladislav Ivanov var «Fanget» i et kinesisk realityshow i tre måneder. Video: Se og Hør/WeTV Vis mer

Jansen forklarer seg også om bilkjøring uten lappen, og anslår at det er over 30 ganger han har blitt tatt av politiet. Han forklarer at han har kjørt biler som ikke er hans, blant annet at han har tjuvlånt bil fra foreldrene sine.

- Oslopolitiet er god kjent med at jeg kjører uten lappen på dette tidspunktet, sier han.

Ruset seg på tv

Jansen forklarer seg også ytterligere om rusmisbruket, og forteller at han trengte en viss mengde rus for å fungere.

- Mest av alt i denne perioden ville jeg ruse meg. Jeg ville helst sniffe fem gram kokain om dagen, sier han.

Han anslår at rusbruket kostet ham 5000-6000 kroner daglig. 25-åringen forklarer også at han var opptatt av å opprettholde fasaden han hadde skapt.

FINNER TONEN: I «Ex on the Beach - Peak of Love» skal fire tidligere realitystjerner date på en hytte, og det blir komplisert når to av frierne flørter i hemmelighet. Video: Discovery+ / Rød Løper Vis mer

- Jeg brukte penger på alt som kunne brukes penger på. Jeg ville ikke at det skulle syntes at jeg var helt ute. Jeg brukte penger på ferie og klokker.

Han forteller også at han under sin andre deltakelse i «Paradise Hotel», i 2018, hadde med seg piller nedover.

- Jeg ruset meg mens jeg var på tv, sier han.

På spørsmål fra aktor Erik T. Hansen om ikke deltakerne var overvåket døgnet rundt svarer han:

- Du er det, men du får tid til å ta morgenmedisin når du står og pusser tenner, sier han.

Videre forteller han at han også skulle være med på «Camp Kulinaris» på TV3, men at dette ikke ble noe av på grunn av rusmisbruket.

LES OGSÅ: Realityprofil dømt for sexvideo-deling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer