Jonis Josef:

Rusa på direkten

- Det var alkohol, det var kokain og noe annet jeg ikke husker, sier komikeren.

HUSKET IKKE SENDINGEN: Jonis Josef forteller om hendelsen i en podkast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HUSKET IKKE SENDINGEN: Jonis Josef forteller om hendelsen i en podkast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I podkasten «Big 5 med Nils og Harald» tar Harald Eia (56) og Nils Brenna for seg femfaktormodellen for personlighetstrekk og kartlegger personlighetene til flere norske kjendiser.

De fem faktorene i modellen er nevrotisisme, åpenhet, planmessighet, medmenneskelighet og ekstraversjon. Blant kjendisene som har vært med i podkasten er Line Andersen (49), Andreas «TIX» Haukeland (29) og komiker Jonis Josef (30).

Sistnevnte avslørte under sin deltakelse i podkasten at han møtte opp på radioprogrammet «Nitimen» i ruspåvirket tilstand.

KLIPPET BORT: Nå forteller komiker Jonis Josef om en scene som ble klippet bort da han var med i serien «Med Monsen på villspor». Vis mer

- Det var alkohol, det var kokain

Det kommer fram at Josef har høy impulsivitet, med en score på 77 av 80, noe han beskriver som både en stor gave og noe som kan være vanskelig.

Han legger ikke skjul på at han har slitt med å si nei til ting, noe som har ført til det han kaller «dumme» avgjørelser.

I forbindelse med promoteringen av «Kongen av Gulset» i 2019 møtte Josef opp på «Nitimen» påvirket av både alkohol og kokain. Kvelden før feiret han bursdagen sin og sleit med å si nei til dop han fikk tilbud om.

- Det var alkohol, det var kokain og noe annet jeg ikke husker, forklarer Josef lattermildt og fortsetter:

- Det som skjer er at vi holder festen gående, og så kommer jeg til et punkt rundt 4-5 (på natta, red.anm.) hvor jeg får «blackout».

BRA SAKER: Standupkomiker Jonis Josef er fortellerstemmen og er med på manussiden i «Kongen av Gulset». Dette blir det bra humor av, mener vår anmelder. Video: NRK Vis mer

Betalte med mobilen

Videre forteller han at han våknet til i senga si klokka 12 dagen etter og lurte på hvor alle tingene hans var, og at han ikke fant mobilen sin. Han logget seg deretter på Facebook og fikk en melding fra sjefen sin om at han levert utrolig bra på «Nitimen».

- Jeg begynner å skjelve, og går inn på «NRK Radio» og skrur på «Nitimen», sier han mens han ler.

- Jeg kom inn for seint og hører meg selv si: «Sorry at jeg er sein, jeg glemte lommeboka mi så jeg betalte taxisjåføren med telefonen min». Så satt jeg hjemme og tenkte at det var der telefonen min var, forteller Josef til rungende latter fra Eia og Brenna.

MAGISK: Programleder Tuva Fellman «begynner å gråte» når hun tenker på det magiske øyeblikket da «Love IRL»-deltakerne Malin og Stinius delte sine følelser for hverandre. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Hadde ikke sluppet han på lufta

Se og Hør har vært i kontakt med NRK-ansatt Stein-Gøran Nøstvik, som var produsent for den aktuelle episoden av «Nitimen».

Han forteller at de ble fortalt at Josef forsov seg til innspillingen, men at de ikke visste at han var ruspåvirket.

- Jeg husker at vi fikk høre at han forsov seg, det var litt styr da han kom til studio, forteller han og forklarer at når gjester ikke møter opp i resepsjonen til avtalt tid må de begynne å ringe etter dem.

- Var dere i NRK klar over at Josef var ruspåvirket den dagen?

- Nei, absolutt ikke, sier Nøstvik og fortsetter:

- Hvis vi hadde fått noen inn døra vår som vi trodde var rusa eller full så hadde vi ikke sluppet dem på lufta, i henhold til Vær varsom-plakaten. Folk som er fulle eller annen form for rusa skal beskyttes for seg selv og beskyttes overfor andre.

LINDMO: 14. oktober er det premiere på den nye filmen «Jentetur», hvor Janne Formoe har hovedrollen. På «Lindmo» får vi se henne prate om blant annet forventninger til filmen. Video: NRK / Rød Løper. Vis mer

- Hadde dere avlyst om dere merket at han var ruspåvirket?

- Ja, da hadde han ikke kommet på lufta.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Jonis Josef gjentatte ganger, så langt uten hell.

LES OGSÅ: Reagerer: - Svindel og humbug

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer