Osbourne-familien:

Rus, utroskap og skandaler har preget stjernefamilien

Slik gikk det med «The Osbournes».

BERØMT FAMILIE: Osbourne-familien ble verdenskjent etter at de deltok i realityserien «The Osbournes». Slik har det gått med Sharon, Ozzy, Kelly og Jack. Foto: NTB Scanpix
BERØMT FAMILIE: Osbourne-familien ble verdenskjent etter at de deltok i realityserien «The Osbournes». Slik har det gått med Sharon, Ozzy, Kelly og Jack. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For tida er det nok ingen hemmelighet at «Keeping Up With The Kardashians» blir sett på som vår tids største realityserie. Likevel kan vi ikke komme utenom at hele realitykonseptet startet lenge før Kardashian-klanen tok over tronen.

Fra 2002 til 2005 rullet nemlig «The Osbournes» over skjermene, og serien om den britiske familiens noe uvanlige familieliv skapte overskrifter både her til lands så vel som i resten av verden.

Selv etter at siste episode ble sendt på MTV for 14 år siden, har familien sikret seg spalteplass for så å si alt de har tatt for seg, alt fra kjærlighetsliv, skandaler og utroskap.

ÅR 2000: Den berømte familien har vært store stjerner siden deltakelsen i «The Osbournes» fra 2002 til 2005. Foto: NTB Scanpix
ÅR 2000: Den berømte familien har vært store stjerner siden deltakelsen i «The Osbournes» fra 2002 til 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familiefar Ozzy (70) var allerede verdensstjerne før det hele startet, for som solomusiker og medlem av Black Sabbath hadde han fenget millioner med rockemusikken sin. Som følge av serien har kona Sharon (67) og barna, Kelly (34) og Jack (33), også blitt verdensstjerner.

Eldstedattera Amiee (36) ville ikke være med på TV-galskapen, som nesten holdt på å ta knekken på familien, og mange har ikke engang visst at hun eksisterer.

HOLDER KOKEN: Til tross for dårlig helse, er Ozzy Osbourne fortsatt aktiv. Foto: NTB Scanpix
HOLDER KOKEN: Til tross for dårlig helse, er Ozzy Osbourne fortsatt aktiv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I motsetning til henne har familien gjort svært lite for å holde seg borte fra rampelyset, men den siste tida har det vært rimelig stille fra den ellers høylytte og beryktede familien.

Slo tilbake mot pressen

De siste månedene har det imidlertid dukket opp en rekke artikler om familiens overhode, 70 år gamle Ozzy, hvor flere utenlandske medier har hevdet at det står svært dårlig til med stjernas helse.

HELSEPROBLEMER: Ozzy Osbourne har slitt med helseproblemer i mange år. Foto: NTB Scanpix
HELSEPROBLEMER: Ozzy Osbourne har slitt med helseproblemer i mange år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Radar Online skrev blant annet at Ozzy var et på et tog mot døden, mens National Enquirer på sin side hevdet at 70-åringen ville være død før jul.

I oktober slo imidlertid kona hardt tilbake mot pressen. Det gjorde hun i The Talk, hvor hun la fram det som ifølge henne er sannheten om ektemannen.

- Det er ikke ofte jeg er tom for ord, som dere alle vet. Men hvorfor sier folk at dette er sant? Hvor kalde og usanne er de overskriftene? Hvor er folks empati? Det finnes ingen sannhet i dette, sa hun under talkshowet, ifølge New Musical Express.

KJENT DUO: Ozzy og Sharon Osbourne var gift i mange år, men forholdet var ikke akkurat knirkefritt. Foto: NTB Scanpix
KJENT DUO: Ozzy og Sharon Osbourne var gift i mange år, men forholdet var ikke akkurat knirkefritt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kona la ikke skjul på at ektemannen har hatt det tøft og at helsa hans har måttet tåle mye, men hun påpekte klart og tydelig at han er bedre nå.

- Han kommer seg, så hvorfor skrive at han er på et sykt tog? Hvor respektløst er ikke det overfor andre? Ozzy er ikke på vei noen steder, fortsatte hun.

Helseproblemer

Det er likevel ikke ukjent at artisten har hatt en livsstil utenom det vanlige. og han har flere ganger vært åpen om alkohol- og narkotikamisbruket sitt.

Stjerna har imidlertid holdt seg edru de siste åra, men han har innrømmet at den nye livsstilen ikke gjør ham spesielt lykkelig.

- Jeg er kommet til et merkelig sted med dette. Jeg er egentlig ikke glad over å være edru, men jeg ønsker ikke å være full heller. Noen fortalte meg at de følte det på akkurat samme måte da de også hadde vært edru i tre år, har han tidligere uttalt, ifølge Contactmusic.com.

Forholdet til kona Sharon har heller ikke vært en dans på roser. Helt siden duoen giftet seg 4. juli 1982 har de vært et yndet objekt for amerikanske og britiske tabloider. Det er ingen tvil om at Ozzys utallige sidesprang og utagerende rockeliv har påvirket forholdet til kona.

NYLIG: Ozzy og Sharon Osbourne sammen med datteren Kelly 4. desember i år. Foto: NTB Scanpix
NYLIG: Ozzy og Sharon Osbourne sammen med datteren Kelly 4. desember i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2016 kom nyheten om at duoen skulle gå fra hverandre etter 33 års ekteskap - som følge av at Ozzy nok en gang ble tatt i utroskap. Denne gangen var elskerinnen en 22 år yngre frisør. Duoen fant likevel tilbake til hverandre, men kort tid senere kom det nok en bump i veien da Ozzy sto fram som sexavhengig.

En talsperson for stjerna uttalte den gang at Ozzy hadde slitt med sexavhengighet i seks år, samtidig som det kom en beklagelse fra artisten til alle kvinnene han hadde hatt et seksuelt forhold med, ifølge People.

VERDENSKJENT: Osbourne-familien gjorde det stort som TV-stjerner i realityserien «The Osbournes». Foto: NTB Scanpix
VERDENSKJENT: Osbourne-familien gjorde det stort som TV-stjerner i realityserien «The Osbournes». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Uttalelsen ble imidlertid trukket tilbake i 2017 av stjerna selv, hvor han begrunnet utroskapen med at han følte seg ensom. I et intervju med magasinet Rolling Stones uttalte Ozzy at han angret på utroskapen mot Sharon og at det ikke finnes noen annen kvinne han heller vil tilbringe resten av livet sitt sammen med.

Siden «The Osbournes» tok slutt har Ozzy fortsatt med å opptre som soloartist. I 2009 dukket han opp med resten av familien i tv-programmet «Osbournes Reloaded» som for øvrig ble tatt av skjermen etter bare én episode. I 2016 var han med i de tre sesongene av «Ozzy & Jacks World Detour» fram til siste episode ble sendt i juni i fjor.

Sharon Osbourne

Foruten å være gift med en utagerende rockestjerne, har Sharon hatt mye annet å stri med. Stjerna overlevde tykktarmskreft i 2002 og besluttet å fjerne begge brystene sine da hun sto i fare for å få brystkreft.

Hun har også vært åpen om at hun har slitt med depresjon, og i 2015 ble hun nødt til å holde seg borte fra programlederjobben i «The Talk» som følge av et mentalt og fysisk sammenbrudd.

KJENT KVINNE: Sharon Osbourne har utvilsomt levd et innholdsrikt liv. Foto: NTB Scanpix
KJENT KVINNE: Sharon Osbourne har utvilsomt levd et innholdsrikt liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jeg fikk et fullstendig sammenbrudd. Jeg våknet på Cedars-Sinai Hospital, og i sikkert tre dager var jeg helt borte. Jeg kunne ikke tenke. Jeg kunne ikke snakke, fortalte hun under sistnevnte program, halvannet år senere.

Sharon er ikke kjent for å holde kortene tett til brystet, og hun kommer stadig med uttalelser som vekker oppsikt. I 2016 fortalte hun åpenhjertig at hun er tiltrukket av både menn og kvinner.

- Jeg har alltid ment at alle mennesker er homofile. Jeg er også det. Jeg er ikke bare litt homofil, jeg er ekstremt interessert i det faktum av hva jeg har gått glipp av. Men nå er det for sent, sa hun under «The Talk», ifølge Contactmusic.com.

KJENT DUO: Sharon og Ozzy Osbourne har hatt et svært turbulent samliv. Foto: NTB Scanpix
KJENT DUO: Sharon og Ozzy Osbourne har hatt et svært turbulent samliv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter at hun ble sluppet inn i rampelyset gjennom familiens realityprogram har hun opparbeidet seg en solid tv-karriere. Hun har vært dommer i tv-programmer som britiske «X Factor» og «America`s Got Talent». Etter hvert kapret hun også sitt eget chatshow med navn «The Sharon Osbourne Show», før hun i senere tid ble en av programlederne i «The Talk».

I tillegg til dette har Sharon skrevet tre selvbiografier med navn «Extreme», «Survivor» og «Unbreakable», som går inn i detalj på alt fra barndommen til turbulente forhold med foreldrene, ekteskapet, kreften og dyre plastiske operasjoner.

Sistnevnte tema har hun vært dønn ærlig om, og nylig fortalte Sharon at hun hadde lagt seg under kniven for å få det hun selv omtalte som et «nytt ansikt».

Kelly Osbourne

Kelly var en typisk tenåring under innspillingen av «The Osbournes», men livet var ikke enkelt med en rockestjerne som far med rusproblemer og en utagerende mor.

Rockestjernas datter har spesielt vært et yndet objekt for amerikanske tabloider, og hun har aldri lagt skjul på at det var tøft å bo med en far som ruset seg. Den trøblete oppveksten førte til at Kelly senere fikk en avhengighet til narkotika og sex, og hun har tidligere avslørt at hun ruset seg for første gang som 13-åring. Hun har likevel aldri gitt faren skylda for sin egen rusavhengighet.

FAR OG DATTER: Både Ozzy og datteren Kelly Osbourne har slitt med rus. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: Både Ozzy og datteren Kelly Osbourne har slitt med rus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I seks år kjempet hun for å bli edru, og i løpet av de åra var hun innlagt fire ganger på rehabilitering og innom psykiatrisk avdeling.

I 2017 ga hun ut en bok med navn «There Is No F***ing Secret: Letters From a Badass B***h», hvor hun delte en rekke avsløringer fra de vanskelige åra. I boka kom det fram at mora Sharon var så redd for henne da det sto på som verst at hun sendte dattera til en institusjon i håp om at hun skulle bli kvitt rusavhengigheten.

«Mamma sperret meg inne på en psykiatrisk avdeling i tre dager og det skremte livskiten ut av meg. Jeg måtte bruke sko laget av papir fordi de var redde for at jeg skulle ta livet av meg selv med skolisser. Jeg fikk heller ikke ha noe som helst av metall på rommet mitt. Ikke engang en skje,» skrev hun ifølge Contactmusic.com.

I samme bok kom Kelly med en rekke anklager mot sin egen familie, og hevdet blant annet at faren rusa seg da Sharon fikk et anfall rundt tidspunktet hun hadde tykktarmskreft.

2019: Mange husker nok Kelly Osbournes ville fortid. Her er hun i 2019. Foto: NTB Scanpix
2019: Mange husker nok Kelly Osbournes ville fortid. Her er hun i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Jeg hadde all grunn til å være redd. Pappa satt der i undertøyet, og jeg så at han tok hånda si ned i en bolle med piller, spiste en håndfull med et eller annet og svelget det ned med vodka som om det skulle vært vann», skrev kjendisdattera den gang.

MOR OG DATTER: Sharon og Kelly Osbourne 4. desember i år. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Sharon og Kelly Osbourne 4. desember i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for ei trøblete fortid har Kelly opparbeidet seg en solid tv-karriere. Fra 2010 til 2015 var hun programleder og dommer for tv-programmet «Fashion Police» og hun har også fått bryne seg på andre programlederroller i tv-programmer som «Project Runway» og «Australia`s Got Talent».

Jack Osbourne

Etter at familiens realityshow sluttet å gå på tv i 2005, holdt Jack Osbourne seg lenge i realitybransjen.

Fra 2005 til 2009 reiste han verden rundt med serien «Jack Osbourne: Adrenaline Junkie», der han gjennomførte ulike aktiviteter for å nå sin beste form - psykisk og fysisk.

I 2012 fikk imidlertid helsa brått en knekk, da 34-åringen ble diagnostisert med nervesykdommen Multippel Sklerose (MS). Samme år giftet han seg med Lisa Stelly (33), og de hadde også blitt foreldre for første gang, til dattera Pearl (7).

MOR OG SØSTER: Det er ingen tvil om at Jack Osbourne har hatt det vanskelig opp gjennom åra. Her med mor Sharon og søster Kelly. Foto: NTB Scanpix
MOR OG SØSTER: Det er ingen tvil om at Jack Osbourne har hatt det vanskelig opp gjennom åra. Her med mor Sharon og søster Kelly. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kunne ikke se noe foran meg. Ett minutt kan jeg være i helt fin form, og så plutselig blir jeg blind på det høyre øyet. Det har jeg opplevd. Det er en helt uforutsigbar sykdom. Noen får alt synet tilbake, mens andre får et blindfelt på øyet, og noen blir ikke bedre i det hele tatt, har kjendissønnen fortalt til People om MS-diagnosen.

For Jacks del mistet han en periode 90 prosent av synet på høyre øye, men dette har han fått tilbake siden.

I 2017 fortalte han til Today at livet hans har endret seg betraktelig.

NÅ: Livet til Jack Osbourne har endret seg betraktelig. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Livet til Jack Osbourne har endret seg betraktelig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Før var jeg bare en typisk 20-åring som slappet av og ikke gjorde noe særlig. Sånn er det ikke lenger. Jeg hater å sløse bort dagene mine. Jeg gjør alltid noe, og prøver å oppnå noe - enten det er jobb, noe sosialt eller noe aktivt. Så det setter jeg pris på.

Jack og kona fikk også ytterligere to døtre, Andy Rose (4) og Minnie Theodora (1), sammen, før de i 2018 besluttet å gå hver til sitt, etter seks år som mann og kone. Dette skjedde bare tre måneder etter at deres yngste datter meldte sin ankomst.

EKSEN: Jack Osbourne har tidligere vært sammen med Lisa Stelly. Foto: NTB Scanpix
EKSEN: Jack Osbourne har tidligere vært sammen med Lisa Stelly. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«(..) Det er best for familien vår nå at vi går fra hverandre, og forblir bestevenner som er opptatte av å oppdra barna sammen. Vi hadde sju vakre år som par, fylt med fantastiske øyeblikk og vi vil være evig takknemlige for det. Vi har tre vakre barn som vi elsker mer enn alt. Vi er skuffet, men føler oss trygge på at vi kommer til å fortsette og gro forholdet vårt som foreldre og bestevenner», skrev eksparet i en felles uttalelse på Jacks Instagram-profil etter at bruddnyheten ble kjent.

EKSEN: Jack Osbourne har tidligere vært sammen med Lisa Stelly. Foto: NTB Scanpix

Eksparet deler omsorgen for sine tre døtre, og Jack stortrives som pappa.

Lykken ser også ut til å smile på kjærlighetsfronten om dagen, etter at 34-åringen under American Music Awards dukket opp hånd i hånd med en kvinne ved navn Aree Gearhart. De to har ikke bekreftet forholdet offentlig, men de stilte gladelig opp på biler sammen foran fotografene

LES OGSÅ: Rørende melding til eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer