Chi Chi DeVayne:

«RuPaul's Drag Race»-profil er død

Chi Chi DeVayne ble 34 år gammel.

DØD: Chi Chi DeVayne (nummer to fra venstre) har gått bort. Her avbildet i 2016 sammen med Kim Chi, Naomi Smalls og Bob the Drag Queen. Foto: NTB Scanpix
DØD: Chi Chi DeVayne (nummer to fra venstre) har gått bort. Her avbildet i 2016 sammen med Kim Chi, Naomi Smalls og Bob the Drag Queen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dragartisten Zavion Davenport, best kjent under artistnavnet Chi Chi DeVayne, er død. Det melder BBC.

DeVayne ble bare 34 år gammel, og er best kjent fra tv-programmet «RuPaul's Drag Race», hvor 34-åringen var å se i to sesonger av realityprogrammet.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, men forrige uke delte DeVayne et innlegg på Instagram-story, hvor 34-åringen forklarte at hun var innlagt på sykehus med en kronisk tilstand.

DeVayne var også innlagt på sykehus i juli grunnet problemer med nyrene og høyt blodtrykk. Seinere samme måned ble 34-åringen utskrevet fra sykehuset, men ble altså innlagt igjen forrige uke.

DØDE BRÅTT: YouTube-stjerna Nicole Thea er funnet død, 24 år gammel. Familien bekrefter at hennes ufødte sønn også døde. Video: YouTube Vis mer

- Aldri gi opp

Lørdag forrige helg delte DeVayne en video av seg selv på Instagram hvor hun blant annet ba fansen om å be for henne.

- Det er med stor sorg at min familie og jeg kunngjør bortgangen til min elskede sønn, Zavion Michael Davenport, den verdenskjente Chi Chi DeVayne, heter det i en uttalelse på vegne av familien, ifølge CNN.

- Hans siste ord til familien og fansen var: aldri gi opp.

I sosiale medier har produsent og leder av realityserien «RuPaul's Drag Race», RuPaul Andre Charles (59), uttalt seg om DeVaynes bortgang.

«Jeg er knust over å høre om Chi Chi DeVaynes bortgang. Jeg er så takknemlig for at vi fikk oppleve hennes snille og vakre sjel. Hun vil bli savnet, men aldri glemt», skriver RuPaul i et innlegg på realityprogrammets offisielle Instagram-profil.

«Må hennes sjenerøse og kjærlige ånd skinne ned på oss alle», heter det videre i innlegget.

Produksjonsselskapet bak realityprogrammet, World of Wonder, har også delt en uttalelse om den triste nyheten.

- Vi er knust over å få høre at Chi Chi DeVayne er død. Hennes drag-opptreden spredte et budskap om kjærlighet og vennlighet som virkelig berørte hver person hun møtte, uttaler produksjonsselskapet, ifølge CNN.

DØDE: Den amerikanske skuespilleren Galyn Görg døde denne uka, etter å ha kjempet mot kreft i lang tid. Video: Instagram / Dagbladet TV Vis mer

I sorg

Flere tidligere deltakere i realityprogrammet og fans har også delt sine kondolanser i sosiale medier.

«Chi Chi var virkelig en av de mest støttende dronningene. Vær så snill å ha familien og vennene hennes i tankene dine, og prøv å jobbe for å være symbolet på godhet som hun eksemplifiserte for så mange. Vi alle elsker deg og vil savne deg», skriver dragartist Aquaria (24), hvis egentlige navn er Giovanni Palandrani på Twitter.

«En ikonisk dronning som bokstavelig talt alle i vår bransje alltid vil elske», skriver dragartist Trixie Mattel (30), hvis egentlige navn er Brian Michael Firkus på Twitter.

DeVayne dukket først opp på «RuPaul's Drag Race» i 2016, hvor hun imponerte dommerne med sin oppfinnsomhet. Den gang endte 34-åringen på en fjerdeplass, men ble invitert til å delta i spin-off-showet «RuPaul's Drag Race All Stars». Der endte hun opp med en åttendeplass.

Ifølge BBC ble DeVayne mot slutten av 2018 diagnostisert med systemisk sklerose.

Ifølge Lommelegen er skerodermi en revmatisk sykdom som rammer små blodårer og bindevev. Ordet sklerodermi er satt sammen av sklerose som betyr hard og dermis som betyr hud, og sykdommen er typisk karakterisert av nettopp hard og fortykket hud. Imidlertid rammer sykdommen flere organer enn huden, inkludert lunge, hjerte og mage-tarmsystemet, og betegnelsen «systemisk sklerose» er derfor mer korrekt.

LES OGSÅ: - Jeg er veldig underdanig med menn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer