Iggy Azalea:

Rundstjålet for millioner

Artisten og kjæresten kommer til å glitre mindre enn før.

KRISE: Den australske rapperen Iggy Azalea har blitt en smykkesamling fattigere. Nå jakter politiet den frekke tyven, som tok seg inn i stjernens bolig - mens hun var hjemme. Foto: NTB scanpix
KRISE: Den australske rapperen Iggy Azalea har blitt en smykkesamling fattigere. Nå jakter politiet den frekke tyven, som tok seg inn i stjernens bolig - mens hun var hjemme. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det begynner å bli en stund siden den australske rapperen Iggy Azalea (29) toppet hitlister verden over, men det betyr ikke at hun har lagt musikken på hylla.

Hun har solgt over 48 millioner singler og album siden hun albumdebuterte i 2014, noe som må kunne kalles en imponerende bragd. Sist i sommer kom det ny musikk fra henne, da hun slapp sitt andre album «In My Defense».

Selv om hun fortsatt holder koken i studio, er det andre ting hun får mest oppmerksomhet for. Hun er blitt kjent for mange skandaler, og er blant annet blitt anklaget for kulturell appropriasjon og rasisme.

Det sørger for at mange ikke liker henne, og gjør at hun som offentlig person har et komprimert sikkerhetsbilde. Nå har hun blitt rundstjålet.

Millioner på avveie

Nyhetsbyrået Reuters omtaler saken. De skriver at artisten og hennes kjæreste, rapperen Playboi Carti (23), har anmeldt et tyveri i deres eget hjem i Atlanta, Georgia. På fredag skal frekke tyver ha tatt med seg smykker, diamanter og andre juveler til en verdi av 366 000 dollar, noe som tilsvarer rundt 3,34 millioner norske kroner.

Den 29 år gamle artisten fortalte til politiet at de frekke tyvene fikk med seg diamantringer til 600 000 kroner og en gullklokke med diamanter fra Audermars Piquet til over en halv million kroner.

RUNDSTJÅLET: Iggy Azalea og kjæresten, rapperen Playboi Carti, ble nylig frastjålet store verdier. Her er de fotografert i januar i Paris. Foto: NTB scanpix
RUNDSTJÅLET: Iggy Azalea og kjæresten, rapperen Playboi Carti, ble nylig frastjålet store verdier. Her er de fotografert i januar i Paris. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ikke nok med at tyvene fikk med seg store deler av parets luksuriøse smykkesamling, men de slo faktisk til mens den australske rapperen selv var i huset. Hun var alene i husets kjeller da hun brått hørte skritt i en annen etasje.

Hun trodde kanskje det var kjæresten som hadde kommet hjem. Bakdøra hadde hun nemlig latt stå åpen, i tilfellet han skulle dukke opp. Hun tenkte derfor ikke noe mer over det, før de noen dager senere oppdaget at en Goyard-veske var borte.

Det var i denne veska de hadde oppbevart smykkene sine. Overvåkingskameraene viser at en mann med maske og hansker gikk inn i huset den kvelden. Han var inne i omtrent åtte minutter, før han forlot eiendommen. Han skal ha hatt en pistol.

Akkurat nå fokuserer paret på å få verdsatt de stjålne eiendelene, slik at de kan få igjen på forsikringen. Siden flere av smykkene er spesiallagde, er ikke det så enkelt. Politiet jakter på sin side etter den frekke tyven, men har ikke arrestert noen foreløpig.

Begge har hatt for vane å legge ut bilder og videoer av smykkene sine på Instagram. I lignende saker har politiet pekt på at akkurat det kan tiltrekke tyver og ranere. Man bør derfor være forsiktig med å flashe verdisaker. Da Kim Kardashian ble ranet i Paris for noen år siden, mente politiet at den overdådige flashingen av diamanter, tannsmykker, klokker og kjeder kunne være grunnen til at ranerne slo til.

I ettertid uttalte Kim at hun skulle stoppe med flashingen. Det har foreløpig ikke skjedd.

Turbulent fortid

Med flere singler som toppet hitlister verden over, var Iggy spådd som et av de heteste navnene i bransjen i 2010. Hun spilte verden over, prydet magasinforsider og var verdenskjent for sin frodige kropp og sine hardtslående rim.

Vis mer

De siste årene har det imidlertid vært stille fra stjernen, som bare har klart å havne i medienes søkelys på grunn av dårlige anmeldelser og skandaler. Høsten 2017 ble det blant annet kjent at hun har levd et luksusliv på kreditt, og skyldte American Express hele 2,4 millioner kroner.

Sommeren 2016 slet Iggy Azalea med langt mer enn bare økonomiske problemer. Hun forlovet seg med basketballstjernen Nick Young i 2015, men et knapt år senere ble både idyllen og forlovelsen brutt.

Allerede i mars 2016 ble det kjent at den daværende Los Angeles Lakers-stjernen hadde vært utro mot Iggy, men den gang fortalte artisten at hun ønsket å bli hos ham. Da hun fant ut at han hadde vært utro igjen, rant derimot begeret over.

Hun tok hevn ved å brenne tingen hans.

LES OGSÅ: Prinsen forlater Buckingham

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer