Medier om Anna «Delvey» Sorokin:

Rundlurte New York-eliten- deporteres

Anna «Delvey» Sorokin blir nå utvist fra USA, ifølge flere medier.

DEPORTERES: Hun levde et overdådig luksusliv før hun ble pågrepet og dømt for tyveri i millionklassen. Nå blir Anna Sorokin trolig deportert fra USA. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB
DEPORTERES: Hun levde et overdådig luksusliv før hun ble pågrepet og dømt for tyveri i millionklassen. Nå blir Anna Sorokin trolig deportert fra USA. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anna Sorokin (31), som selv kalte seg Anna Delvey, levde lenge et overdådig luksusliv med New York-sosieteten. Hverdag var fylt med opphold på luksuriøse hoteller, privatfly, dyre middager og høytflygende planer om en eksklusiv kunstklubb.

Men en dag slo glansbildet sprekker. Høsten 2017 ble hun pågrepet, siktet for å ha svindlet både banker, hoteller, kjendiser, flyselskaper og venner i den luksuriøse byen - som alle trodde hun var en rik arving fra Tyskland.

«INVENTING ANNA»: En journalist ser nærmere på historien om Anna Delvey, som overbeviste New Yorks elite om at hun var en rik tysk arving. Foto: Netflix Vis mer

I virkeligheten hadde hun ingen rik familie, og pengene hun brukte var ikke hennes.

I mai 2019 ble hun dømt til mellom fire og tolv års fengsel for svindel for til sammen 275 000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 2,3 millioner norske kroner. Hun ble også ilagt en bot på 24 000 dollar og nesten 200 000 dollar i erstatningskrav.

Etter bare tre år bak murene slapp Sorokin ut på prøveløslatelse i februar i fjor, på bakgrunn av det som ble beskrevet som god oppførsel. Men seks uker seinere ble hun tatt av immigrasjonsmyndighetene fordi hun ikke har oppholdstillatelse i USA.

TINDERSVINDLEREN: Dette er traileren til «The Tinder Swindler». Video: Netflix Vis mer

Deporteres

Flere medier, inkludert det tyske magasinet Der Spiegel, melder at Sorokin vil bli deportert til Tyskland.

Overføringen skal etter planen skje denne uken, og amerikanske tjenestemenn skal etter planen følge henne hele veien til Frankfurt, ifølge magasinets opplysninger.

31-åringen skal imidlertid ikke være spesielt fornøyd med å bli deportert til hjemlandet. Gjennom å gjentatte ganger søke asyl i USA, har hun forsøkt å forhindre nettopp dette.

Sorokins advokat Manny Arora uttalte tirsdag at Sorokin fortsatt er varetektsfengslet av amerikanske immigrasjonsmyndigheter, ifølge NBC News. Sorokins juridiske team fremmet mandag en begjæring om å stoppe utvisningen av Sorokin.

Anken på utvisningen skulle opprinnelig behandles 19. april.

(U)HELL I KJÆRLIGHET: TV-daten med Jovan ble kanskje ikke helt det store, men for reality-profilen Lene Antonsen fikk opptredenen positive følger. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Netflix-serie

Den elleville historien om den unge svindleren har fått stor oppmerksomhet den siste tiden. Strømmegiganten Netflix har nemlig nylig lansert en serie om Sorokins liv, produsert av «Grey’s Anatomy» skaperen Shonda Rhimes.

Serien, som har fått navnet «Inventing Anna», en av Netflix' mest populære serier verden over, ifølge BBC.

31-åringen inngikk en avtale med Netflix som kjøpte rettighetene til historien hennes. Ifølge Insider skal hun ha fått hele 230 000 dollar - penger hun skal ha brukt til å betale tilbake ofrene.

LES OGSÅ: Svindlet realityflørt:- Lurte henne trill rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer