Sophie Elise Isachsen:

Rumpe­­bråket: - Dobbelt­moralsk

Toppbloggeren høster kritikk for sitt siste rumpe-inngrep.

KRITISERES: Sophie Elise får nok en gang kritikk for å fronte kosmetiske inngrep, og blir blant annet omtalt som «hyklersk». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KRITISERES: Sophie Elise får nok en gang kritikk for å fronte kosmetiske inngrep, og blir blant annet omtalt som «hyklersk». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober var blogger og influenser Sophie Elise Isachsen (24) åpen om at hun angret på rumpe-operasjonen hun fikk gjennomført som 19-åring. I et innlegg på bloggen, skrev hun derfor at hun skulle til USA for å få reversert operasjonen hun gjennomførte i Tyrkia for omkring fem år siden.

Begrunnelsen hun ga var at hun var «lei av å ha en rumpe som ikke ser naturlig ut».

Nå har bloggeren vært i USA og fått fikset på rumpa. Det har hun dokumentert både på Instagram og på sin egen blogg, hvor hun også avslørte at hun ikke klarte å sitte under hele hjemreisen. For 24-åringen har nemlig ikke bare fjernet de gamle implantatene - hun har også lagt inn nye.

- Dobbeltmoralsk

Bloggeren har tidligere fått massiv kritikk for å ha frontet usunne kroppsidealer ved å vise frem sine plastiske inngrep og operasjoner - blant annet fra blogger Kristin Gjelsvik (32).

I midten av mars la sistnevnte ut en video hvor hun omtalte Sophie Elise som «Norges farligste og dårligste forbilde». Det står hun fortsatt for.

- Det virker rart å gå ut og si at du ønsker en «naturlig rumpe», og så å gjøre det motsatte, sier Gjelsvik til Se og Hør når hun blir spurt om Sophie Elises siste innlegg.

Hun opplever ikke at toppbloggeren har endret seg etter debatten som raste i vår.

- Jeg synes dette kroppsfokuset til Sophie Elise er skremmende. Det er tydelig at hun ikke har skiftet fokus, eller endret holdninger etter debatten i mars.

SKAL OPERERES: Toppblogger Sophie Elise Isachsen skal fjerne rumpeimplantatene, noe som har ført til blandede reaksjoner fra fansen. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Vandrende reklame

Videoen i vår ble starten på en større «bloggkrig», hvor flere - deriblant Gjelsvik, mente at Sophie Elise var med på å normalisere det å «fikse på» kompleksene sine, og at hennes fronting av kosmetiske inngrep påvirket hennes unge publikum negativt.

Gjelsvik mener fortsatt at Sophie Elise er en «vandrende reklameplakat for rumpekirurgi» og at hennes enorme fokus på eget ytre, drukner i det positive hun faktisk også gjør.

- Sophie Elise uttrykte jo sin glede i lang tid over sin nye bakende gjort i Tyrkia, og i dette tidsrommet inspirerte hun mange jenter til å gjøre det samme. At hun nå advarer er vel og bra, men i seneste laget, sier hun og legger til:

CRIBS: Jonas får snoke i huset til Sophie Elise, men det er én ting hun nekter å vise frem. Video: Rød Løper Vis mer

- Det vi også har lært av denne saken er at man bør reise til LA i stedet, og heller spare opp enda mer penger slik at man har råd til de beste og mest profesjonelle kirurgene. Jeg mener jo selvfølgelig at man ikke skal operere seg i det hele tatt, og håper alle kvinner der ute innser at de er bra nok som de er!

Gjelsvik etterlyser flere kritiske spørsmål mot Sophie Elise, både fra mediene og andre aktører. Selv sitter hun i det nyopprettede fagutvalget som skal regulere hva bloggere kan reklame for av blant annet kosmetiske inngrep.

Hun håper på å se en forbedring i bransjen på sikt.

- Vi kan regulere sponsede innlegg og kommersielt innhold, men vi får ikke gjort noe med innlegg som dette. Jeg kunne ønske at Sophie Elise, som en av landets mektigste mediekvinner, selv setter seg inn i denne nye Vær varsom-plakaten og tenker over egen påvirkningskraft på det som jeg mener er et usunt kroppsfokus.

BLOGGKRIG: Det var en ydmyk Sophie Elise Isachsen som møtte Kristin Gjelsvik til debatt på NRK. Video: NRK Vis mer

- Kritiseres uansett

Sophie Elises manager og far, Jan Olav Isachsen, mener kritikken Gjelsvik kommer med viser at Sophie Elise får kritikk uansett hva hun gjør.

Tidligere har hun fått kritikk for ikke å være åpen og ærlig, men nå får hun også kritikk for det stikk motsatte.

- Faktum er, og det må vi nordmenn snart erkjenne, at svært mange fra nordiske land gjennomfører plastikk-kirurgi ved klinikker i lavkostland - noe Sophie også hadde gjort. Resultatet av det ble noe som potensielt kunne ha gitt henne helsemessige problemer, og som hun måtte rette opp i, enten Kristin Gjelsvik liker det eller ikke. Dette har Sophie vært åpen rundt, nettopp for å advare andre som kan fristes til å benytte slike klinikker, sier han til Se og Hør.

Han mener også at Sophie Elise formidler innhold fra livet sitt på en så nøytral og lavmælt måte som mulig, og legger ikke skjul på at han har lite til overs for kritikken fra Gjelsvik.

- Sophie skriver på bloggen om sitt eget liv, og dette er livet hennes. Om Sophie var ute etter å gjøre dette for oppmerksomhet, tror jeg alle som følger henne kan se at det enkelt kunne blitt gjort på en mye mer provoserende måte.

Uenig i påstand

Det er liten tvil om at Sophie Elise når ut til et stort publikum. I tillegg til å ha en av landets mest leste blogger, har hun også mer enn 430 000 følgere på sin Instagram-profil. Dermed er det mange som får med seg det bloggeren deler, men ikke all fagpersonell er enig i det som skrives av 24-åringen.

«Jeg vet ikke engang hvordan jeg skal si dette, så jeg sier det bare. Det viser seg at jeg har gått rundt med brystimplantater i rumpa mi hele tiden, helt siden jeg opererte i Tyrkia, Istanbul for fire år siden», er blant det Isachsen hevder i et av sine ferskeste Instagram-innlegg.

«Det er ikke bare sykt, men ekstremt farlig og jeg kan ikke forestille meg hvor mange unge jenter som har det samme uten å vite det».

Plastikkirurg ved Aleris i Oslo, dr. Børge Davik, er blant dem som har helt andre råd enn det Sophie Elise velger å dele med sine følgere.

FRARÅDER KIRURGI I UTLANDET: Plastikkirurg Børge Davik ved Aleris i Oslo sier han på generell basis vil fraråde folk å gjennomføre kirurgi i utlandet. Foto: Aleris
FRARÅDER KIRURGI I UTLANDET: Plastikkirurg Børge Davik ved Aleris i Oslo sier han på generell basis vil fraråde folk å gjennomføre kirurgi i utlandet. Foto: Aleris Vis mer

Davik er ikke enig i at brystimplantater i rumpa er farlig, men forklarer at det både kan være ubehagelig og føre til misdannelser på rumpa. Dette fordi silikonet fra implantatet kan gå ut i vevet i kroppen, dersom det går i stykker.

- Dersom implantater skal brukes, er det viktig at man bruker implantater som er spesiallaget for rumpeforstørrelse, ikke vanlige brystimplantater. Det er viktig at implantatene tåler det trykket som det blir når du sitter på rumpa, og at de er egnet til å gi en fin form over tid. Brystimplantater er laget for bryster - og de sitter man jo ikke på, sier han.

På Aleris opplever de stadig større etterspørsel etter rumpeforstørrelser. Den nye trenden her til lands er imidlertid å forstørre bakenden med fett-transplantasjon, heller enn implantater.

GRILLES: Sophie Elise fikk kjørt seg i julekalenderen til Espen Eckbos karakter Asbjørn Brekke for noen år tilbake. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Kan stemme

I en kommentar på bloggen skriver Sophie Elise også at hun valgte å legge inn nye implantater etter råd fra kirurgen i USA. Dette skal ha vært av estetiske årsaker, som følge av de store implantatene hun har fjernet. Hun hadde også tidligere varslet at hun ville gjøre det, dersom hun ble rådet til dette av plastikkirurgen i USA.

Ifølge Davik kan det på en generell basis stemme at man i tilfeller hvor man har hatt store implantater, får et finere resultat dersom man erstatter med mindre transplantater eller med eget fett, slik som de anbefaler på Aleris.

- Huden har en viss elastisitet. Når du er ung, så kan den lett trekke seg tilbake - men det kommer an på hvor mye man har tøyd huden, forklarer Davik.

BOLIGKJØP: Blogger og influencer Sophie Elise Isachsen og kjæresten har kjøpt sin andre bolig. Video: Rød Løper Vis mer

Fraråder utlandet

Sophie Elise har altså fått gjennomført to rumpeoperasjoner i utlandet, hvor hun har vært sterkt kritisk til den første. Dette har hun basert på arbeidet som er utført.

På en generell basis vil Davik fraråde folk å reise til utlandet for å la seg operere.

Hovedårsaken er risikoen for multiresistente bakterier, som mye oftere er til stede på sykehus i utlandet, men det er også andre årsaker.

- Hos Aleris råder vi alle som vurderer et plastikkirurgisk inngrep å tenke seg godt om. Det innebærer blant annet å snakke grundig med en erfaren kirurg om hva som passer for deg, hva du kan forvente av et inngrep, hvordan du bør forberede deg og hva som er viktig i tida etter operasjonen, sier han og fortsetter:

- Velger du en kirurg i Norge, har bedre mulighet til å snakke godt med kirurgen uten språkbarrierer i forkant, så vel som i etterkant av operasjonen, dersom det skulle være nødvendig. Hvis det oppstår komplikasjoner er det vanskeligere å reise til den utenlandske klinikken for hjelp, sier Davik.

På spørsmål fra Se og Hør om i hvilken grad Sophie Elise tar forbehold om at hun har støtte fra fagpersoner omkring informasjonen hun deler med sine følgere, svarer Jan Olav Isachsen følgende:

- Sophie valgte denne klinikken i USA for å minimere farene for komplikasjoner og infeksjoner, og alt rundt operasjonen er selvsagt gjort etter råd og anbefalinger fra kirurgen, som er blant de beste i verden.

LES OGSÅ: - Det er en ganske rar prosess

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer