STEMMEPROBLEMER: Rein Alexander begynte med narkotika, da han fikk problemer med å takle overgangen fra bass til tenor i London. Foto: Geir Egil Skog, frilansfoto.no
STEMMEPROBLEMER: Rein Alexander begynte med narkotika, da han fikk problemer med å takle overgangen fra bass til tenor i London. Foto: Geir Egil Skog, frilansfoto.noVis mer

- Røykte heroin og crack

Rein Alexander levde som uteligger i London.

SEHER.NO: - Jeg var helt ute på dop og alkohol. Totalt. Det gikk i alt. Alt fra amfetamin til kokain og ecstasy og alt jeg kunne få tak i. Jeg røykte heroin og jeg røykte crack. Jeg var helt ute, sier den populære sangeren til Dagbladet.


Dop-kjøret kom som en følge av at Reins stemme endret seg fra baryton til tenor i løpet av studiene ved Royal Academy of Music.


Rein (36) syntes denne overgangen var vanskelig, og fikk det ikke noe lettere da han havnet i økonomiske problemer.


I en periode levde han ifølge Dagbladet på de andre elevenes matrester fra kantina, og stod opp tidlig hver morgen for å stjele brød og melk fra bilene som leverte til skolen.


Til slutt bestemte den tidligere "Kjempesjansen"-vinneren seg for å forlate London - før eksamen.


- Jeg måtte til Norge for å tenke, sier han.


Etter gjennombruddet som artist har han lagt rusmisbruket på hylla.


- Jeg er den dag i dag 110 prosent overbevist om at jeg aldri har vært avhengig av stoff. De gangene folk tok tak i meg, var det ikke noe problem å slutte, sier han.


LES OGSÅ: Løkken brukte heroin