Røyket 15 om dagen mens hun var gravid

«Luksusfellen»-ekspert Cecilie Lynum fikk hakeslepp da hun oppdaget hva som skjulte seg i Ann-Kristins kjøleskap.

SEOGHØR.NO:I onsdagens «Luksusfellen» forsøker TV3s økonomieksperter å hjelpe paret Per Inge Norvik (29) og Ann-Kristin Eriksen (30), og barndomskameraten Roger Tangen (41) fra Askim.

De tre østfoldingene har pådratt en enorm gjeld ved et mislykket boligkjøp, et oppussingsprosjekt, flere bilkjøp og en campingvogn.

Siden 2008 har alle tre bodd i samme hus, og har felles gjeld. Samtidig har Per Inge og Ann-Kristin to barn og en til på vei.

Røyket 15 om dagen

Totalt skylder storfamilien 1,3 millioner kroner, men det er ikke bare deltagerenes økonomiske problemer som sjokkerer ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum.

I episoden ser man at Ann-Kristin ikke har klart å kvitte seg med røyken selv om hun er gravid med parets tredje barn.

Til «Luksusfellen»-ekspert Cecilie Lynum forteller gravide Ann-Kristin at hun fremdeles røyker 10-15 røyk hver eneste dag. TV3-profilen blir sjokkert når hun åpner opp kjøleskapet og finner tobakk-lageret til familien.

FIKK HJELP: Fra venstre: Hallgeir Kvadsheim, Roger Tangen, Ann-Kristin Eriksen, Per Inge Norvik og Cecilie Lynum.
FIKK HJELP: Fra venstre: Hallgeir Kvadsheim, Roger Tangen, Ann-Kristin Eriksen, Per Inge Norvik og Cecilie Lynum. Vis mer

- Har du virkelig forsøkt å slutte nå som du er gravid?, spør Lynum

- Nei, det har jeg ikke, svarer Ann-Kristin i episoden.

Tøff kamp for å bli røykfri

Til Seoghør.no innrømmer Per Inge at det for alle tre var vanskelig å kvitte seg med den dårlige uvanen.

- Det var vel det at det var ganske vanskelig å slutte. Alle tre har røyka i lang lang tid, men heldigvis ordnet det seg til slutt og nå er vi røykfrie.

Samboerene og barndomsvennen fikk først gjeldsproblemer da et boligkjøp slo feil og de tre vennene måtte selge huset raskt før det ble solgt på tvangssalg. Det var starten på nedturen.

KONFRONTASJON: Luksusfellen-ekspert Cecilie Lynum ble overrasket da hun fikk se tobakk-lageret til Ann-Kristin og hennes to samboere. Foto: TV3
KONFRONTASJON: Luksusfellen-ekspert Cecilie Lynum ble overrasket da hun fikk se tobakk-lageret til Ann-Kristin og hennes to samboere. Foto: TV3 Vis mer

Men etter besøket fra  «Luksusfellen» har de tre vennene fått økonomien på rett kjøl. Det har de først og fremst fått til ved å kutte ned på unødvendige kjøp.

Droppet å betale regninger - kjøpte Mercedes

- Det var helt greit. Litt tøft i perioder, men nå har vi mye bedre råd. Vi har aldri hatt så mye penger som det vi har nå. Det er utrolig hvor mye tull man bruker penger på, sier Per-Inge til Seoghør.no.

- Vi hadde ikke klart å ordne opp på den samme måten som ekspertene gjorde. Vi prøvde å ordne opp litt selv, men vi klarte ikke å betale de store lånene, og da hjalp det lite, sier Per Inge.

Per Inge får i episoden blant annet kritikk for å ha brukt 460 000 kroner på en ny Mercedes, samtidig som familien ikke har råd til å betale regninger.

Nå lover han at det ikke blir noen ny Mercedes på lang,lang tid.

- Hehe, nei, ikke hvis ikke jeg har penger til den. Det har jeg nok ikke før jeg blir pensjonist, sier han og ler.

«Luksusfellen» sendes onsdager klokken 20.30 på TV3.

LES OGSÅ:  Mistet hjemmet da han ringte «Luksusfellen»