«Farmen» 2016:

Røyk ut av «Farmen» rett før finaleuka: - Surt

Tautrekkingsdrama sendte Stine Hartmann (31) hjem.

RØYK UT: Etter ti uker på «Farmen» måtte oslojenta Stine Hartmann (31) pent takke for seg. Foto: Espen Solli / TV 2
RØYK UT: Etter ti uker på «Farmen» måtte oslojenta Stine Hartmann (31) pent takke for seg. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Nøyaktig én uke før vinneren av årets «Farmen» kåres, var realityeventyret over for Stine Hartmann (31).

Oslojenta ble valgt som andrekjempe av førstekjempemotstanderen Sophie Therese Lindberg (25), og måtte se seg slått etter en nervepirrende tautrekkingskonkurranse.

- Jeg følte at jeg var sterk nok, men bomma nok litt på teknikken. Det var surt, men samtidig var jeg klar for å komme hjem, forteller 31-åringen til Dagbladet.

BEINTØFT: Det var lenge jevnt mellom de to «Farmen»-motstanderne i kveldens intense tautrekkingstvekamp. Til slutt var det Stine Hartmann (t.h) som trakk det korteste strået. Foto: TV 2
BEINTØFT: Det var lenge jevnt mellom de to «Farmen»-motstanderne i kveldens intense tautrekkingstvekamp. Til slutt var det Stine Hartmann (t.h) som trakk det korteste strået. Foto: TV 2 Vis mer

Skjelt ut på tv

Stines ti uker lange «Farmen»-opphold har på ingen måte forbigått i stillhet.

Stormen var om mulig verst for et par uker siden, da deltakeren valgte å bryte opp tv-gårdens omstridte guttetrio. Avgjørelsen skapte enorm misnøye i gruppa, og 31-åringen fikk gjennomgå av flere deltakere.

Kranglingen fikk stor oppmerksomhet i media, og både tv-seere, så vel som utslåtte «Farmen»-deltakere, kastet seg inn i debatten.

Selv erkjente Hartmann overfor Dagbladet at realityoppholdet aldri ble det samme.

- Jeg følte at stemninga var litt rar etter alt som skjedde. Jeg prøvde hele tida å holde motet oppe, men det var ikke alltid like lett. Det var deilig å komme hjem, sier hun.

Alle de involverte, inkludert Hartmann, har forsikret om at feiden er glemt i dag.

Syk pappa

Forrige måned skrev Dagbladet om hvordan TV 2 vurderte å avbryte Hartmanns «Farmen»-opphold, etter at faren hadde blitt syk. Han har levd med kreft i mange år, men ble brått dårligere mens dattera var på innspilling.

Helsen bedret seg heldigvis innen kort tid, og det var først etter at 31-åringen hadde røket ut, at hun fikk vite hva som hadde skjedd.

- Den siste uka kjente jeg veldig på at jeg ville vite hvordan det gikk med pappa. Jeg var vant til å få ukentlige oppdateringer fra ham, så det var tøft å ikke vite noe som helst - så lenge, sier hun.

Å komme tilbake til 2016 var likevel en absurd opplevelse, medgir Hartmann.

- Mye hår under armene

- Jeg hadde jo forestilt meg at jeg skulle ryke ut etter to, og ikke ti uker. Jeg husker at jeg ikke kunne bruke bankkortet etterpå, for jeg hadde glemt bankkoden. Det samme gjaldt mobilkoden, sier hun og legger til:

- Ellers var det mye hår under armene som måtte tas, da. Haha.

Nå oppfordrer Hartmann samtlige i vårt langstrakte land til å melde seg på neste års «Farmen».

- Å få 2016-livet på avstand er utrolig godt for sjela. Alle burde prøve det. Selv har jeg tjent mye på det, og lært meg å slappe mer av. I tillegg har jeg blitt mer ærlig på ting, og gidder ikke mer «bullshit». Jeg har blitt mer rett på sak, sier hun.

Nå begynner det for alvor å tilspisse seg på «Farmen». Neste søndag får vi vite om det blir Åsta Hølmo (23), Sophie Theres Lindberg (25), Marius Høfsøy (24), Laila Lochert (40) eller Ali Ahmad (29) som vinner årets konkurranse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer