«Farmen» 2016:

Røyk ut av «Farmen»: - Det føles helt feil

Realityoppholdet brått over for Oddvar Jenssen (33).

UTE: Sørlendingen Oddvar Jenssen (33) tapte tvekampen mot Ali Ahmad (29) i kveldens «Farmen»-episode - og er dermed ute av realitykonkurransen. Foto: Håvard Gjeisklid Isachsen / TV 2
UTE: Sørlendingen Oddvar Jenssen (33) tapte tvekampen mot Ali Ahmad (29) i kveldens «Farmen»-episode - og er dermed ute av realitykonkurransen. Foto: Håvard Gjeisklid Isachsen / TV 2 Vis mer
Publisert

«Da endte det her, på vei hjem. Det føles helt feil. Jeg hadde ikke lyst til det nå», sier Oddvar Jenssen (33) til tv-kameraene, før han forsvinner ut av bildet.

Etter syv uker var det slutt. Den stillferdige sørlendingen, som har sjarmert både tv-seere og meddeltakere, nådde ikke opp i øksekastkonkurransen mot Ali Ahmad (29), og var dermed nødt til å reise hjem.

33-åringen ble, til manges store overraskelse, valgt til førstekjempe av storbonden Burhan Qaderi (29) tidligere i uka. Qaderi, som kom inn på tv-gården for et par uker siden, som utfordrer, skal ha blitt overlesset av hatmeldinger fra tv-seere etter førstekjempevalget.

- Har vært meg selv

Det er tydelig at mange ønsket å se Jenssen videre på «Farmen». Slik ble det altså ikke.

- Det har vært voldsomt mye oppmerksomhet, men folk har bare gode ord å fortelle. Det var selvfølgelig synd at jeg røyk ut, men sånn er det på «Farmen». Det vet tv-seerne, også, sier Jenssen til Dagbladet.

Gjennom høsten har han vist seg som en allsidig, godhjertet og arbeidssom kar, en som nærmest er blitt en slags mentor for de andre deltakerne. Og tv-seerne - de elsker ham.

- Det er lett å kalle deg en «folkehelt». Er du det?

- He-he, jeg ser ikke på meg selv som noen helt. Jeg har bare vært meg selv, og ikke spilt noe som helst. «Farmen»-opplevelsen har vært utelukkende positiv, sier Jenssen.

- Du følte at det var feil å reise hjem?

- Ja, der og da synes jeg det var leit. Men heldigvis reiste jeg hjem fordi jeg ikke var god nok, ikke fordi jeg hadde kranglet med noen eller laget drama. Det var viktig for meg å ikke inngå allianser, og jeg reise hjem med hodet hevet.

Skeptisk

Da 33-åringen fikk tilbud om å være med på «Farmen», etter at ei venninne i hjembygda hadde meldt ham på, var han lenge nølende.

- I begynnelsen var jeg veldig skeptisk, for jeg visste ikke helt hva jeg gikk til - og om dette var noe for meg. Nå er jeg glad for at jeg takket ja, sier Jenssen.

Og selv om en skulle tro at den nevenyttige sørlendingen ikke har tatt meg seg ny lærdom fra «Farmen»-oppholdet, så har han faktisk lært noe.

- Jeg har nok lært å takle folk på en annen måte, siden jeg har bodd så tett med mange forskjellige mennesker. Ikke at jeg har taklet folk noe dårligere før, men jeg har tatt med meg noe, sier han.

Forventer reaksjoner

Jenssen har kontakt med flere av meddeltakerne på utsiden, deriblant oslojenta Stine Hartmann (31), som han fikk et nært vennskap til på tv-gården. De to gjestet for øvrig «Senkveld» sammen før helga.

- Altså, jeg har gruet meg sånn til å se denne episoden. Det ble så utrolig tomt uten Oddvar, sier Hartmann til Dagbladet.

Ali Ahmad (29), som sørget for Jenssens «Farmen»-exit, forventer reaksjoner fra tv-seerne.

- Ja, selvfølgelig kommer det noe! Det er sikkert noen som sitter og griner når han ryker ut og synes det er veldig urettferdig - og at jeg er kjip. Men det er greit at folk reagerer, sier Ahmad til Dagbladet, og legger til:

- Det var jeg som satte ham i den posisjonen, men når man først står i tvekamp, må man bare kjøre på. «Farmen» er en konkurranse, og dette er en del av spillet.

Språk-krasj

Gjennom Jenssens «Farmen»-opphold har flere av de yngre deltakerne, spesielt fra Oslo-området, oppdaget at 33-åringen ikke er så opptatt av trend-begrep eller moderne pop- og samfunnskultur.

33-åringen, som er født og oppvokst på en liten øy utenfor Mandal, har fått forklart hva både «LOL» og «barista» betyr, men også den etter hvert så populære grønnsaken avokado.

- Det er veldig få avokadoer som vokser her ute, ser du. Ja, jeg vet at de selges på matbutikken, men jeg pleier ikke å kjøpe dem. Jeg kjøper litt mer epler, pærer og den slags, har Jenssen, som ikke har noe imot at folk tuller med ham, tidligere fortalt til Dagbladet.

- Nei, jeg tar ikke meg selv så høytidelig. Det er bare moro.

Se hvordan det gikk da vi testet «Farmen»-Oddvars storby-«skills» i videoen under:

ORDQUIZ: «Farmen»-deltakeren Oddvar Jenssen er ikke så opptatt av trend-ord og storby-slang, og legger ikke skjul på at han har lite peiling. Vi ga ham derfor en utfordring. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer