«Kompani Lauritzen»:

Røyk ut: - Helt jævlig

Ulrikke Brandstorp var glad for at hun kunne forlate «Kompani Lauritzen» med kroppen i god behold.

OVER OG UT: Ulrikke Brandstorp tapte dimmekampen lørdag og måtte forlate Setnesmoen leir. Foto: Matti Bernitz / TV 2
OVER OG UT: Ulrikke Brandstorp tapte dimmekampen lørdag og måtte forlate Setnesmoen leir. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Konkurransen tilspisser seg i «Kompani Lauritzen». Sist uke var det VGTV-profilen Morten Hegseth (35) som måtte takke for seg, etter at han tapte dimmekampen mot «Maskorama»-vinner Ulrikke Brandstorp (25).

Lørdag kveld var det duket for nok en kamp, og denne gangen sto slaget mellom Brandstorp og lærer og forfatter Håvard Tjora (43). De møttes til en intens dimmekamp som Brandstorp til slutt gikk tapende ut av.

Oppgaven i dimmekampen het «Generalens dilemma», et strategisk spill der duellantene fikk 100 soldater hver, som skulle disponeres i en krig bestående av fem slag.

KOMPANI LAURITZEN: Bernt Hulsker skal rappellere hundre meter ned. Det skapte panikk. Video/TV2 Sumo Vis mer

Tjora ble førstemann til å vinne tre slag, og gikk dermed videre i konkurransen. En tårevåt Brandstorp måtte på sin side slenge på seg ryggsekken og ta farvel med de andre deltakerne.

25-åringen innrømmer at det var kjipt å ryke, men er samtidig fornøyd med det hun fikk ut av oppholdet på Setnesmoen leir. Hun tror hun ville tatt exiten tyngre dersom hun hadde gått ut i uke en eller to.

GIKK UT: Det var en tårevåt Ulrikke Brandstorp som måtte ta farvel med de andre deltakerne i lørdagens episode. Foto: TV 2
GIKK UT: Det var en tårevåt Ulrikke Brandstorp som måtte ta farvel med de andre deltakerne i lørdagens episode. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg hadde fått utrolig mye flott ut av det. Jeg hadde nok ikke følt det samme om jeg hadde gått ut i første eller andre uke, da hadde jeg nok følt et annet savn. Men jeg følte at jeg hadde vært med på så mye, og jeg skulle rett hjem til «Maskorama». Folk begynte jo å skade seg litt, man er sliten og kroppen er ikke like på vakt, så jeg var redd for å være uheldig og brekke et bein eller noe, sier Ulrikke Brandstorp til Se og Hør.

Livredd for høyder

Brandstorp endte opp med ti poeng sammenlagt fra de tre konkurransene, og måtte dermed møte Håvard Tjora til dimmekamp, som endte på samme poengsum.

Deltakerne måtte bryne seg på både baklengsstup og en underjordisk labyrint, men det var den tredje og siste øvelsen som skulle bli verst for «Melodi Grand Prix»-vinneren. Hun er livredd for høyder, og da sier det seg selv at det er en påkjenning å fire seg ned fra 96 meters høyde.

- Det var helt jævlig. Jeg så den veggen og trodde vel egentlig ikke jeg skulle komme meg ned. Jeg ble bare helt satt ut, og begynte å gråte da jeg så den. Etter mye om og men, og overtalelse i mitt eget hode så prøvde jeg, forklarer artisten til Se og Hør.

KAOS: Det blir kaos i «Kompani Lauritzen» når deltakerne blir «angrepet». Video: TV 2 Vis mer

På grunn av høydeskrekken klarte hun ikke å plassere ut sprengstoff på demningen slik oppgaven gikk ut på, og fikk dermed bare ett poeng for øvelsen.

- Jeg fikk helt panikk. Jeg tenkte jeg skulle få festet noe sprengstoff, men det var bare å gi opp, sier 25-åringen.

- Hvor redd var du?

- Jeg er så redd for høyder at jeg fryktet for livet. Man blacker litt ut. Grunnen til at jeg gjorde det, var at alle andre gjorde det. Gjengen var så tøff. Jeg måtte bare gjøre det.

VANT: Ulrikke Brandstorp vant «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Godt ivaretatt

Brandstorp følte seg godt ivaretatt av befalet under øvelsen, og pratet lenge med løytnanten og fenriken i forkant - som hun ikke kan få fullrost nok.

- Jeg hadde nok ikke kommet meg over det rekkverket uten dem, medgir 25-åringen.

Hun følte seg ikke utrygg, men syntes det var veldig skummelt å henge i fritt fall utenfor demningen.

- Jeg tenkte: «Hvorfor skal man utsette seg selv for dette?». Det er noe med å sette seg ut i den sela og stole på den. Det var vel kanskje det verste, å skulle stole på at tauet holder, forklarer Brandstorp, og legger til:

- Jeg har ikke kastet meg utenfor så mange demninger etter den opplevelsen der, ler hun.

AVLYST: Ulrikke Brandstorp forteller til Se og Hør at hun fikk vite om Eurovision-avlysningen via sosiale medier. Video: Marie Røssland Vis mer

Brandstorp sier at hun var veldig sliten da hun gikk ut, samtidig som hun var glad for at kroppen fortsatt var i god behold. Likevel synes hun det var greit å ryke, til tross for at hun gjerne skulle vært med videre.

- Jeg hadde en ro i kroppen da jeg gikk ut, sier hun.

Dessuten synes hun det var deilig å komme hjem til kjæresten Oskar Nordberg, som var kjempestolt av innsatsen hennes i programmet.

- Det var helt magisk. Jeg rakk akkurat bursdagen hans, så han fikk tidenes bursdagsgave. Det var veldig fint. Det var jo mange ting som fristet med å dra hjem, også. Han hadde savnet meg veldig, avslutter «Maskorama»vinneren.

LES OGSÅ: Derfor bor hun ikke med kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer