Jazz Jennings:

Roses for ærlig innlegg

- Takk for at dere forstår kampen jeg kjemper for å vinne.

ÅPNER OPP: Jazz Jennings forteller om utfordringene. Foto: Shutterstock/NTB
ÅPNER OPP: Jazz Jennings forteller om utfordringene. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med over 1,1 millioner følgere på Instagram, er det liten tvil om at internett-profilen Jazz Jennings (20) når ut til mange.

Det er derfor kanskje ikke så rart at hennes seneste innlegg på bildedelingstjenesten går viralt.

Jennings er kjent som YouTube-profil, TV-personlighet, talsperson og LHBT-aktivist, og har flere ganger vært åpen om sin egen reise som transperson.

- Jeg sliter

Nå er det egen kropp hun er brutalt ærlig med følgerne sine om.

«Som mange av dere har lagt merke til i løpet av de siste få årene, har jeg gått betydelig opp i vekt. Jeg sliter med overspising, en sykdom hvor jeg ikke bare er avhengig av mat, men jeg spiser store mengder», skriver hun innledningsvis.

Hun forklarer videre at overspising kombinert med økt apetitt som følge av medisiner hun går på har gjort at hun har lagt på seg rundt 45 kilo på mindre enn to år.

Til den svært ærlige teksten har 20-åringen delt et bilde av seg selv fra før og nå, og forteller samtidig hvorfor hun har valgt å dele disse bildene med følgerne sine.

«Jeg deler dette bildet fordi det er på tide for meg å adressere vektøkningen min, og holde meg selv ansvarlig. Jeg er klar for endring», fortsetter Jennings, som innrømmer at hun flere ganger har sagt hun skal endre livsstil, men ikke har gjort det.

«Jeg er klar for å ta initiativet og skape positiv endring når det kommer til egen helse og kropp», legger hun til.

SPISEFORSTYRRELSER: I 12-13 års alderen utviklet Kim Wigaard spiseforstyrrelser. Han skjønte ikke hvor syk han var selv. Video: Se og Hør Vis mer

Vil dele reisen

Den 20 år gamle tv-profilen har ifølge innlegget et stødig team rundt seg, både profesjonelle og familie og venner.

«Men når alt kommer til alt må jeg være den som er forpliktet overfor meg selv. Jeg vet jeg har styrken i meg til å gå ned i vekt, og jeg har tenkt til å dele framgangen min med dere alle. Elsker dere, og takk for at dere forstår kampen jeg kjemper for å vinne», skriver hun til fansen.

Under innlegget, som i skrivende stund har fått over 200 000 likerklikk, er det tilsynelatende bare lovord og støtte til Jennings.

«Å bestemme seg for å gjøre det, og å tro på det, er så viktig», skriver kjendisblogger Perez Hilton.

VEKTTAP: Kelly Osbourne avslører på Instagram at hun har gått ned mange kilo, til fansens store overraskelse. Foto: Kelly Osbourne/ Skjermdump fra Instagram Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Skuespiller Dominique Jackson skriver på sin side at 20-åringen alltid har hans kjærlighet og støtte. Flere skriver også om hvor stolte de er av Jennings, og at de heier på henne.

«Du er vakker både på inn- og utsiden, Jazz. Uansett hvilke endringer du ønsker i livet ditt, vet jeg at du har styrke og vilje til å få dem til å skje», skriver en annen.

LES OGSÅ: Nye bilder vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer