Roses av fansen etter mobbe-kunngjøring

Sandra Lyng vil hjelpe andre etter selv å ha slitt med mobbing og spiseforstyrrelser.

EN VIKTIG SAK: Sandra Lyng har den siste tiden vist sitt engasjement innenfor psykisk helse og mobbing.  Foto: Andreas Fadum
EN VIKTIG SAK: Sandra Lyng har den siste tiden vist sitt engasjement innenfor psykisk helse og mobbing. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Artist Sandra Lyng (29) har vært åpen om sine opplevelser rundt mobbing og spiseforstyrrelser.

Senest forrige måned skrev «Night after Night»-sangeren et åpenhjertig leserinnlegg for Aftenposten der hun ønsket å være en stemme for personer som sliter med angst og depresjoner. 

«Jeg ønsker å gi de med den stille stemmen et ansikt. Mitt ansikt. Ikke at jeg kan garantere at ting vil gå bra. Men jeg kan gi dem mitt ansikt, som skal kjempe for dem», var blant noe av det hun skrev.

Kun få måneder før innlegget, skrev sangstjernen på bloggen sin at hun hadde kontaktet Katrine Olsen Gillerdalen. Hun mistet sønnen Odin (13) i 2014, og har i ettertid startet Odin-stiftelsen mot mobbing. Sønnen tok livet sitt etter massiv mobbing.

Mandag avslørte «Night after Night»-sangeren på sin Instagram at hun nå er blitt utnevnt som ambassadør for Odin-stiftelsen.

Er utrolig stolt av å være offisiell ambassadør for Odin-stiftelsen, skrev hun på profilen sin etterfulgt av emneknaggene «motmobbing» og «antibullying».

Saken fortsetter nedenfor.

Er utrolig stolt av å være offisiell ambassadør for #Odinstiftelsen #motmobbing #antibullying

Et bilde publisert av Sandra Lyng (@sandralyng)

Gratulasjoner fra fansen har ikke latt vente på seg etter kunngjøringen.

- Bra ambassadør, bra dame! God sak, skriver en.

- Kjempestolt av deg, skryter en annen.

- Sandra, du er et stort forbilde, mener en tredje.

Slapp inspirerende låt

Forrige uke slapp også den tidligere «Idol»-deltageren sin nye låt «Blue», som hun har laget som en påminnelse om å være sterk og at man ikke trenger noen andre enn seg selv.  

«Jeg ønsker så gjerne at den kan gi en positiv følelse til noen der ute som kanskje kjenner seg igjen i teksten. At du skulle ønske at du kunne rømme fra alt og noen ganger deg selv, at det føles som om ord noen ganger sårer mer enn noe annet. At det kanskje er noen der ute som prøver å bryte deg ned», skrev hun på bloggen sin om låtslippet.

Refrenget i låten er en referanse til 1999-hiten «Blue» av musikkgruppa Eiffel 65, og hun forklarer at det var flere grunner til at hun valgte å bruke låten som inspirasjon.

«Det året følte jeg meg ofte alene og livet var ikke enkelt. Men denne sangen fikk meg til å smile og danse for meg selv», skriver hun på bloggen. 

Saken fortsetter nedenfor.

ENGASJERT: Artist Sandra Lyng slapp forrige uke en ny låt som hun ønsker kan være en hjelp til personer som ikke har det så bra med seg selv. Her er sangeren under Elles sommerfest tidligere denne måneden.  Foto: Se og Hør
ENGASJERT: Artist Sandra Lyng slapp forrige uke en ny låt som hun ønsker kan være en hjelp til personer som ikke har det så bra med seg selv. Her er sangeren under Elles sommerfest tidligere denne måneden. Foto: Se og Hør Vis mer

- Jeg ble frisk etter ni år med helvete   

Tidligere har Sandra Lyng vært åpen om de svært vanskelige årene hun slet med mobbing og spiseforstyrrelser.

I et blogginnlegg i januar, trakk hun frem den tøffe tiden for å vise at hun kanskje skjønner noe av mobbe-problematikken:

«Heldigvis klarte jeg å komme meg ut av det. Jeg ble frisk etter ni år med helvete og fikk en flott start og ny mulighet til livet da jeg ble med på Idol som 16 åring. Jeg er utrolig heldig og evig takknemlig for det», understreket hun den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

IDOL HJALP HENNE: Sandra Lyng har tidligere fortalt at hennes deltakelse i sangkonkurransen «Idol» i 2004 hjalp henne mye på veien under noen av hennes tunge år med spiseforstyrrelser.  Foto: NTB scanpix
IDOL HJALP HENNE: Sandra Lyng har tidligere fortalt at hennes deltakelse i sangkonkurransen «Idol» i 2004 hjalp henne mye på veien under noen av hennes tunge år med spiseforstyrrelser. Foto: NTB scanpix Vis mer

Før jul stilte sangeren avkledd på coveret til den nye singelen sin, «Night after Night». Da forklarte Sandra det sexy coveret som et uttrykk for at hun føler seg mer vel med kroppen sin enn noensinne tidligere.

- Etterhvert som jeg har blitt litt eldre, har jeg fått et mer avslappet forhold til kroppen min. Den har vært igjennom en del, og jeg er takknemlig for at den er frisk, sa Sandra Lyng til Seoghør.no i november.

LES OGSÅ: Se Ida Fladens romantiske feriebilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer