Sophie Elise Isachsen

Roser Sophie Elise etter operasjonen

Kjenner seg igjen i toppbloggerens silikon-avgjørelse.

FÅR STØTTE: I 2008 fjernet Lene Alexandra Øien (37) silikonimplantatene fra brystene sine. Tidligere i å gjorde toppbloggeren Sophie Elise Isachsen (24) det samme. Foto: Morten Eik, Ruben Pedersen
FÅR STØTTE: I 2008 fjernet Lene Alexandra Øien (37) silikonimplantatene fra brystene sine. Tidligere i å gjorde toppbloggeren Sophie Elise Isachsen (24) det samme. Foto: Morten Eik, Ruben Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sophie Elise Isachsen (24) er en av landets største bloggere og hun har gjennom mange år skapt en rekke overskrifter.

De siste månedene har toppbloggeren publisert en rekke åpenhjertige blogginnlegg hvor hun har skrevet om å fjerne silikonet hun har hatt i brystene siden hun la seg under kniven på sin 18-årsdag i 2012.

Hun har tidligere innrømmet å ha tatt botox, operert rumpa - og nesa. 15 januar i år lastet hun opp et bilde på Instagram som tydelig viser at toppbloggerens silikonpupper nå er historie.

KOMMENTARENE STRØMMET INN: Sophie Elise delte bilde av at hun hadde fjernet silikonet. Responsen var overraskende. Reporter: Thea Hope / Video og edit: Kine Falch Vis mer Vis mer

- Bra at mennesker deler

Sophie Elises beslutning om å fjerne silikonbrystene får støtte fra eks-glamourmodellen og fitnessentreprenøren Lene Alexandra Øien (37), som også har vært gjennom en slik operasjon. Øien roser Isachsen for å dele så ærlig om sine kosmetiske inngrep.

- Det er jo veldig spennende å følge Sophie sin prosess og endring nå, for jeg føler jo at jeg forstår veldig godt hva hun går gjennom, sier Øien til Se og Hør, og legger til:

- Jeg syntes det var litt morsomt det Sophie Elise skrev om at det var mange menn over 50 år som sluttet å følge henne. Det tror jeg at jeg kommenterte faktisk, for det merket jeg også. En liten endring i følgeskaren, sier hun.

DEN GANG DA: Lene Alexandra Øien valgte også å fjerne silikonimplantatene fra brystene sine. Hun følte for forandring og gikk gjennom et enormt image-skifte. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Lene Alexandra Øien valgte også å fjerne silikonimplantatene fra brystene sine. Hun følte for forandring og gikk gjennom et enormt image-skifte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv opplevde Øien å få en rekke kommentarer da hun gikk gjennom et image-skifte og fjernet over 1,2 kilo silikon fra brystene sine i 2008. Da hadde hun hatt sett seg lei på syv år med store pupper.

Nå forteller hun at hun kjenner seg igjen i det som Sophie Elise går gjennom.

- Jeg tror at det er bra at noen mennesker i samfunnet deler, slik at andre mennesker kan kjenne seg igjen, sier hun, og fortsetter:

- Min erfaring er at livet er en reise og en endringsprosess, og det er helt naturlig å endre seg opp gjennom livet, enten man er Sophie Elise eller Kari fra Drøbak.

Spurte om råd

Da Se og Hør nylig møtte Sophie Elise Isachsen konfronterte vi henne med Lene Alexandra Øiens hyggelige skryt. Bloggeren kunne da avsløre at hun faktisk hadde rådført seg med den tidligere glamourmodellen i denne prosessen.

Sophie Elise viser fram sine nye pupper i gatemagasinet Natt&Dag Vis mer

- Jeg skrev til Lene Alexandra etter at jeg hadde operert og lurte på litt forskjellig ting. Om det kom til å være vondt, blant annet. Hun ga meg litt råd, og det var fint å ha noen man kunne spørre der og da, fortalte hun da, og fortsatte:

- Det er ikke så mange jeg vet om som har vært gjennom det samme som meg, men folk sier at de kanskje vurderer det nå som jeg har gjort det. Jeg har ingen sterke meninger om silikon, og prøver heller ikke å vise at det jeg gjorde var feil. Det var det som var best for meg, bare.

- Stadig flere reverserer operasjoner

Sophie Elise og Lene Alexandra er to av mange i rekken av norske kjendiser som har valgt å fjerne silikon fra brystene. Andre kjendiskvinner som Maria Høili (35), Aylar Lie (34) og TV 2-profil Dorthe Skappel (56) har gjort det samme.

Ifølge Amin Kalaaji, som er spesialist i plastikkirurgi ved Oslo plastikkirurgi, velger stadig flere kvinner å reversere kosmetiske inngrep, som for eksempel en brystforstørrelse.

- Man ikke reversere alle type inngrep, som for eksempel nese, løft eller intimkirurgi, og det er derfor viktig å tenke seg grundig om før man bestemmer seg, sier han. Brystimplantat derimot, det kan man reversere, sier han.

Årsakene til at noen kvinner angrer seg og vil ta ut silikonet fra brystene, kan være flere.

- Noen ønsker å bytte ut eller fjerne sine silikonproteser da de har hatt disse i mange år, og resultatet ikke alltid blir som de hadde forespeilet seg. Dette har forårsaket diverse komplikasjoner, sier han og legger til:

- Hos andre har dette bare vært en epoke i livet som de nå vil gå videre fra.

Liten innvirkning på helse og selvbilde

Tilmann von Soest er professor i psykologi ved UiO, og har forsket på de psykiske faktorene knyttet til at kvinner legger seg under kniven.

- Det viser seg at mange kvinner ønsker å få det bedre med seg selv, men likevel ser vi at kosmetiske inngrep har liten innvirkning på kvinnenes psykiske helse og selvbilde, sier han til Se og Hør.

Von Soest sier også at en operasjon ikke vil forandre livet, og at ofte vil den som opererer seg slite med de samme utfordringene man hadde i utgangspunktet, også etter inngrepet.

Klipp fra TV2-programmet "Bloggerne": Sophie Elise filmer seg selv rett etter neseoperasjonen og snakker om operasjonen med vennene. Vis mer

- Hadde det gøy med puppene mine

Lene Alexandra Øien, som i dag driver sitt eget selskap innen livsstil, sier at hun møtte mye motstand da hun i 2008 fjernet silikonbrystene, og at mange ikke trodde kunne klare på gjøre noe særlig annet utover å spille på sitt utseende.

- Jeg fikk jo mye motstand i starten faktisk. Det var mange som trodde at det ikke ville gå så bra. Som ikke hadde troen på meg.

Likevel skammer ikke Øien seg over valget hun tok den gang, men hun forklarer at hun kjenner seg godt igjen i det Sophie Elise går gjennom.

- Jeg har hatt det mye gøy med de puppene og den jeg var da. Jeg er ikke flau over det. Jeg er stolt av det jeg gjorde, men så kommer man til et punkt der man kanskje har lyst til å gå videre, sier Lene Alexandra om tiden da hun hadde silikon i brystene.

LES OGSÅ: - Utelukker ikke familielivet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer