Mads Ousdal:

Roser kjæresten: - Veldig god mor

Skuespilleren ble far for tredje gang i fjor.

TREBARNSFAR: Mads Ousdal legger ikke skjul på at han trives svært godt hjemme med familien. 
Foto: Heiko Junge / NTB
TREBARNSFAR: Mads Ousdal legger ikke skjul på at han trives svært godt hjemme med familien. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

FOLLO (Dagbladet): Blant hauger av tømmer, gjørmete veier og klissbløtt, oransje løv, ruller kameraene for fullt. Innspillingen til den andre sesongen av Jørn Lier Horsts «Wisting» er endelig i gang etter å ha blitt utsatt gjentatte ganger på grunn av coronapandemien.

Mads Ousdal (49) har på nytt fordypet seg i rollen som Nils Hammer, William Wistings (spilt av Sven Nordin) forlengede arm, og er takknemlig for å være tilbake i jobb.

- Det er morsomt å sette i gang. Det føltes som om jeg og Sven bare har hatt en liten pause fra hverandre fra dag én, sier han til Dagbladet.

Permittert

Det er imidlertid to år siden første sesong var ferdig innspilt. Den kom på skjermen i april i fjor, og siden den gang har det mildt sagt skjedd ting i verden.

«COUGAR»: Skuespiller Alexandra Gjerpen forteller åpenhjertig om sitt første møte med sin yngre kjæreste når hun gjester «Kåss til kvelds». Video: NRK Vis mer

Kulturbransjen er blant dem som har lidd hardest under pandemien. Ousdal har selv vært permittert fra Nationaltheatret siden mars, noe han kjenner på.

- Det er helt forferdelig for bransjen at vi ikke kan møte folk. Det er helt grusomt - men sånn er det jo for alle. Det er rart at man kan sitte på flyet tett oppi hverandre så lenge man har på masker, mens man ikke kan sitte mer enn 200 i en teatersal med plass til 800, sier han.

Permittering og nedstengning av samfunnet har imidlertid ført til mer tid med familiens siste tilskudd.

Roser kjæresten

Han og skuespillerkjæresten Heidi Ruud Ellingsen (35) avslørte nemlig i fjor sommer at de ventet sitt andre barn sammen.

Ousdal forteller til Dagbladet at de fikk en sønn sammen i fjor.

- Det er hektisk det. Som alt annet - man må opp om morgenen, og få den søvnen man klarer å få. Det er veldig fint. Jeg har jo to barn fra før, så det er bra, sier han.

Han og Ruud Ellingsen fikk sitt første barn, sønnen Abel (4), sammen høsten 2016.

SAMBOERE OG KOLLEGER: Heidi Ruud Ellingsen og samboer Mads Ousdal har flere ganger spilt mot hverandre - som her i «Mary Poppins» på Folketeateret i 2015. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SAMBOERE OG KOLLEGER: Heidi Ruud Ellingsen og samboer Mads Ousdal har flere ganger spilt mot hverandre - som her i «Mary Poppins» på Folketeateret i 2015. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Ousdal har også dattera Elsa (15) fra et tidligere forhold.

Det har blitt mye tid hjemme for skuespillerparet og barna, og Ousdal roser kjæresten for morsrollen.

- Hun er en veldig god mor, hun er flink. Det har vært helt topp, det har vært hjemmebarnehage. Jeg synes det er kjempestas, forteller han stolt.

Paret fant tonen da de spilte mot hverandre i «Peer Gynt»-spelet i Vågå. Ellingsen har tidligere røpet hva som gjorde at hun falt for skuespillerkollegaen.

- Hvorfor ikke? Når du møter en mann som har boden full av fjell- og skiutstyr, som har vokst opp med folkedans, og som kan strikke, er det lett, har hun fortalt til A-magasinet.

Hyller kollegaen

Når samfunnet nå åpner gradvis, blir det også mer jobb for skuespilleren. Han forteller at han brukt tid på å blant annet lese inn lydbøker, som man kan gjøre på egen hånd. Han forteller også at det er dialog på teatret om når man skal komme i gang med nye prosjekter.

- Det er jo ikke sånn at det øyeblikket vi åpner for publikum, så har vi noe å vise fram. Det tar jo tid å jobbe dem fram, sier Ousdal.

GODE KOLLEGER: Mads Ousdal er full av lovord om motspiller Sven Nordin. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GODE KOLLEGER: Mads Ousdal er full av lovord om motspiller Sven Nordin. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Som Nils Hammer har han imidlertid nok å gjøre for å fylle dagene, side om side med Sven Nordin (63).

- Det er en gave å jobbe med Sven - han er en folkekjær mann. Han er raus og flink, han lytter og er åpen og morsom. Han er den beste kollegaen man kan ha. Det er fantastisk å jobbe med ham, det unner jeg alle mine kolleger, sier han.

LES OGSÅ: - Pappa har blitt en trivelig fyr

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer