Alexander Rybak:

Rørte moren til tårer fra scenen

- Jeg er så stolt av gutten min!

RØRT: Det ble tårevått under kveldsens episode av «Allsang på grensen», da Aleksander Rybak overrasket moren med en hyllest fra scenen. Foto: TV 2
RØRT: Det ble tårevått under kveldsens episode av «Allsang på grensen», da Aleksander Rybak overrasket moren med en hyllest fra scenen. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Kveldens utgave av det årlige sommerprogrammet «Allsang på grensen», som ble spilt inn i går, kan by på alt fra tårer til glede.

I tillegg til at den folkekjære artisten Tor Endresen (59) overrasket med nyheten om at han skal bli bestefar for tredje gang, ble også publikum vitne til et stort og følelsesladd øyeblikk for Alexander Rybak (32) og moren Natalia.

Den nye singelen hans «Mom», som Rybak fremførte for et begeistret publikum, er nemlig en varm kjærlighetserklæring til en mor som har stått ved hans side gjennom ufattelige oppturer - og voldsomme nedturer.

- Jeg var veldig inspirert av «Hver gang vi møtes», og ville gi henne en musikalsk gave, forteller Alexander til Se og Hør like etter opptredenen, og legger til at han selv er veldig fornøyd.

- Jeg håper at mamma også er fornøyd, smiler han ydmykt.

Rørt til tårer

At den rørende hyllesten ble tatt godt imot hos moren, trengte ikke Rybak å være bekymret for.

Natalia satt på første rad blant publikum på «Allsang på grensen», og klarte ikke å holde tårene tilbake.

- Jeg synes at det var så stort. Jeg ble veldig rørt, sier Natalia til Se og Hør, mens gledestårene er i ferd med å tørke.

Etter opptakene i går kveld, gledet hun seg til å høre låten igjen og igjen på vei hjem til Follo.

- Sangen var nydelig. Jeg må høre den flere ganger for å få det helt inn, smiler hun, og legger jublende til:

- Jeg er så stolt av gutten min!

Tung tid

I 2010 fortalte Alexander at han hadde fått et nervøst sammenbrudd. Sommeren 2011 snakket han også åpent om hvordan massivt stress fikk ham til å gå på veggen. I den tunge perioden søkte artisten også hjelp og råd hos en rekke psykologer.

Men først og fremst var det en trøstende mors gode råd og kjærlighet som var avgjørende for å finne tilbake til livsgleden, som Alexander nå sprudler av.

Saken fortsetter nedenfor.

EUROVISION: Alexander Rybak var Norges bidrag i Eurovision Song Contest med sangen «Thats How You Write a Song». Her fremfører han låten under prøver før selve finalen i Lisboa.

Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
EUROVISION: Alexander Rybak var Norges bidrag i Eurovision Song Contest med sangen «Thats How You Write a Song». Her fremfører han låten under prøver før selve finalen i Lisboa. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer

- Jeg skrev låten for lenge siden. Da jeg hadde depresjoner. Jeg følte at mamma var min siste redning, mitt siste håp. Det er jo ofte slik at foreldrene blir den siste sjansen, den siste støtten som man kan lene seg på, forteller en åpenhjertig og takknemlig Alexander.

Alexander Rybak intervjues om hvordan det var å vinne Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix, samtidig som han hadde kjærlighetssorg. Vis mer

Smertehelvete

Den siste tiden har vært fin for Alexander, som fortsatt er nyforelsket i kjæresten Julie Gaarud Holm (23). Så fikk han i sommer plutselig kjenne på et voldsomt smertehelvete. Da var mamma på pletten med en gang for å trøste gutten sin.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har gitt ut låta tidligere, men jeg syntes det passet veldig bra nå. Jeg opererte nettopp mandlene, og det var så vondt. Jeg hadde det så ille. Det gikk ikke an å svelge en gang - for ikke å snakke om å synge, sier Alexander i dag.

- Da tenkte jeg på mamma igjen. Vi hadde mye kontakt, og hun forsikret meg om at dette kom til å gå bra. Da var jeg plutselig det lille barnet igjen som trengte trøst av mamma, smiler hviterussiskfødte Alexander.

Han forteller også at det gjennom tider med voldsom oppmerksomhet i vaken av den internasjonale braksuksessen i 2009, var ekstra godt å ha jordnære foreldre som holdt bena hans godt plantet på jorden.

- Det er det jeg synger om i låten. Og at uansett hva som kommer i verden, det vil komme glede, det vil komme sorg, så er mamma alltid der for meg uansett. Jeg har verdens beste mamma, sier felesangeren.

LES OGSÅ: - De avlyser bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer