Daniel Radcliffe:

Rørt til tårer av sin tragiske familiehistorie

«Harry Potter»-skuespilleren ble sterkt grepet av oldefarens selvmordsbrev.

GRAVER I FORTIDEN: Skuespiller Daniel Radcliffe blir bedre kjent med familiehistorien i det britiske TV-programmet «Who Do You Think You Are?». Her avbildet i forbindelse med et teaterstykke. Foto: NTB Scanpix
GRAVER I FORTIDEN: Skuespiller Daniel Radcliffe blir bedre kjent med familiehistorien i det britiske TV-programmet «Who Do You Think You Are?». Her avbildet i forbindelse med et teaterstykke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Selv om det i disse dager er åtte år siden den aller siste «Harry Potter»-filmen hadde premiere, er det fortsatt hovedrollen som den bebrillede trollmannen mange av oss husker Daniel Radcliffe (29) for.

I det britiske slektsforskning-programmet «Who Do You Think You Are?» inviterer skuespilleren publikum inn i sitt virkelige liv, der han graver i familiens historie.

Spesielt én skjebne gjorde sterkt inntrykk på briten, skriver Daily Mail.

GJENNOMBRUDDET: Daniel Radcliffe sikret seg rollen som Harry Potter da han var elleve år gammel. Her med skuespillerkollegene Emma Watson og Rupert Grint på premieren for den nest siste Potter-filmen i 2010. Foto: NTB Scanpix
GJENNOMBRUDDET: Daniel Radcliffe sikret seg rollen som Harry Potter da han var elleve år gammel. Her med skuespillerkollegene Emma Watson og Rupert Grint på premieren for den nest siste Potter-filmen i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Anklaget for forsikringssvindel

Oldefaren Samuel Gershon drev gullsmedforretning i London. I 1936 ble butikken ranet, og Gershon meldte innbruddet til politiet.

Der ble forretningsmannen møtt med beskyldninger om å ha forfalsket innbruddet for å kunne kreve forsikringspenger, skriver avisen.

Møtet med politiet ble et dystert vendepunkt for Gershon, som ble sendt ut i fattigdom, ute av stand til å forsørge seg selv eller familien. Samuel Gershon endte med å ta livet sitt, 42 år gammel.

Gjorde inntrykk

I «Who Do You Think You Are?» blir Daniel Radcliffe rørt til tårer når han leser selvmordsbrevet oldefaren etterlot seg, ifølge Daily Mail.

- Du får bare lyst til å gå tilbake i tid og si: Uansett hva du går gjennom, har du så mye å gi til menneskene som fortsatt er rundt deg, sier Radcliffe i episoden, som sendes på BBC 22. juli.

Saken fortsetter under:

Radcliffe får også vite at forsikringsselskapet endte med å utbetale forsikringssummen etter innbruddet, men at dette først skjedde etter Gershons død.

Oldefaren var jødisk. The Sun skriver at det finnes sterke beviser for at enkelte etterforskere på den tiden hadde antisemittiske holdninger, og at dette førte til motvilje mot å etterforske lovbrudd som det Radcliffes oldefar hevdet seg utsatt for.

Kjæreste med kollega

Siden «Harry Potter»-filmene har Radcliffe vært å se både på teaterscenen, på TV-skjermen og i en rekke filmer.

I 2008 skapte han overskrifter da han stilte kliss naken på scenen i Broadway-stykket «Equus». Han har siden hatt flere Broadway-roller, deriblant «The Lifespan of a Fact» i fjor.

Av filmer kan «What If?» (2013), «Trainwreck» (2015) og «Jungle» (2017) nevnes.

I 2013 hadde han rollen som beatpoeten Allen Ginsberg i dramafilmen «Kill Your Darlings».

KJÆRESTER: Erin Darke og Daniel Radcliffe. Her på den røde løperen i 2014. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Erin Darke og Daniel Radcliffe. Her på den røde løperen i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under innspillingen ble Radcliffe kjent med skuespillerkollega Erin Darke. I dag har de to vært et par i syv år, ifølge Daily Mail.

Radcliffe har tidligere fortalt at han brukte alkohol som en måte å håndtere den voldsomme berømmelsen som fulgte med «Harry Potter»-rollen. Han kuttet alkoholen i 2012.

- Jeg har vært heldig, og hatt riktige mennesker rundt meg til riktig tid, sa skuespilleren i et intervju i vinter.

LES OGSÅ: Derfor holder «Harry Potter»-stjernen seg unna sosiale medier

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer