Bjørn Einar Romøren:

- Rørt bare av tanken

Den tidligere skistjernen hyller kona Martine etter kreftsykdommen.

SIDE OM SIDE: Bjørn Einar Romøren og kona Martine Rensøy Romøren var til stede da kong Harald og dronning Sonja inviterte til gallamiddag for Slovenias president Borut Pahor i juni 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SIDE OM SIDE: Bjørn Einar Romøren og kona Martine Rensøy Romøren var til stede da kong Harald og dronning Sonja inviterte til gallamiddag for Slovenias president Borut Pahor i juni 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2019 kunne Se og Hør melde at tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren (41) hadde blitt kreftsyk. Det fortalte han selv i et intervju med bladet.

- Alt har skjedd veldig fort. Plutselig er livet snudd på hodet, medga han den gang overfor ukebladet.

En MR-undersøkelse avdekket nemlig en ondartet svulst i hoften - såkalt Ewing sarkom - en svært sjelden kreftform som er vanligst i aldersgruppen 5 til 25 år, ifølge Store Medisinske Leksikon.

Nå, nesten tre år senere, er 41-åringen omsider kreftfri, og ved svært godt mot.

Det blir et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» når Bjørn Einar Romøren forteller om kreften. Video: NRK Vis mer

«Gullruten»-nominert

Romøren var tidligere denne våren å se i NRK-programmet «Mesternes mester», der han til slutt havnet på andreplass. Tidligere denne måneden var han for første gang til stede på «Gullruten» i Bergen, da han var nominert til «Publikumsprisen», en pris som komiker og skuespiller Herman Flesvig (30) til slutt stakk av med.

«Mesternes mester» var under den samme prisutdelingen nominert i kategorien «Beste konkurransedrevne reality», der «Kompani Lauritzen» gikk helt til topps.

BLE SYK: Det var i 2019 at Bjørn Einar Romøren fikk den tøffe beskjeden om at han var kreftsyk. Foto: Tor Kvello / Se og Hør
BLE SYK: Det var i 2019 at Bjørn Einar Romøren fikk den tøffe beskjeden om at han var kreftsyk. Foto: Tor Kvello / Se og Hør Vis mer

Overfor Se og Hør på den røde «Gullruten»-løperen fortalte Romøren at han føler seg bedre enn på lenge.

- Det går bra med meg. Jeg har akkurat avsluttet min første arbeidsuke i Kreftforeningen, samtidig som legene sier at jeg nå er kreftfri. Jeg er frisk og rask, men kanskje ikke helt der jeg var før denne perioden startet. Samtidig tar jeg med meg mye positivt gjennom det jeg har vært igjennom, forteller han.

FINALE: Det ble en nervepirrende finale mellom Bjørn Einar Romøren og Nils Jakob Hoff. Video: Steffen Pettersen/NRK Vis mer

Ikke redd

Han bruker lite energi på å frykte at sykdommen skal komme tilbake.

- Jeg har forståelse for de som har blitt kreftsyke og er redde for tilbakefall, men jeg er ikke der. Og jeg vil ikke utfordre tankene mine heller, for plutselig blir jeg redd jeg og. Jeg tenker mye heller på fremtiden, og hvis noe skulle skje så får det bare skje - og så løser vi eventuelt det da.

- Var det vanskelig for deg å takke ja til «Mesternes mester» med tanke på at du nettopp hadde vært alvorlig syk?

- Nei, jeg vil si det var lettere i år enn det har vært de andre årene. Jeg synes det er gøy å konkurrere, men trenger ikke å konkurrere hele tiden lenger. Og jeg fikk så mye støtte av folk rundt sykdommen min. Bare det å si «ok, jeg blir med», er noe jeg ser på som noe som kan inspirere andre som trenger det. Og så holdt jeg fryktelig mye lenger enn jeg trodde jeg skulle gjøre, sier han med et smil.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Hyller kona

Kona Martine Remsøy Romøren (34) har stått fjellstøtt ved ektemannens side gjennom hele sykdomsperioden, og det er en tydelig preget «Gullruten»-nominert som svarer på hvor mye kona har betydd for ham underveis.

- Hva skal jeg si … Hun har vært en bauta i alt. De som har stått midt oppi et sånt løp … De menneskene betydde mye før og enda mer etterpå. Jeg blir rørt bare av tanken.

DELTOK I NRK-REALITY: Aksel Lund Svindal med gjengen: Anja Hammerseng-Edin, Bjørn Einar Romøren, Ida Njåtun, Lars Bohinen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Madelene Rubinstein, Nadya Khamitskaya Andersen, Nils Jakob Hoff, Tommy Rustad og Øystein Pettersen. Nils Jakob Hoff vant programmet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DELTOK I NRK-REALITY: Aksel Lund Svindal med gjengen: Anja Hammerseng-Edin, Bjørn Einar Romøren, Ida Njåtun, Lars Bohinen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Madelene Rubinstein, Nadya Khamitskaya Andersen, Nils Jakob Hoff, Tommy Rustad og Øystein Pettersen. Nils Jakob Hoff vant programmet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Er hun med deg i kveld?

- Nei, hun fikk ikke billett, og er derfor hjemme. Nok en gang måtte hun sitte hjemme mens jeg er ute og har det gøy. Jeg føler litt på det og.

Han fortsetter:

- Hun har gjort en så god jobb, både i forhold til sykdommen og det å ta vare på det som bør tas vare på. Hun har lagt forholdene til rette for at jeg kunne bli frisk, og sitter til og med hjemme mens jeg er og deltar i et TV-program. Selv når man blir nominert til «Gullruten» sitter hun hjemme og passer barna. Hun får ufortjent lite ære, fastslår Bjørn Einar Romøren til Se og Hør.

SYK: Den kjente TV-profilen Geir Børresen har fått tykktarmskreft. Video: Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Ble avvist på sykehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer