Andreas «TIX» Haukeland:

Rørt av responsen: - Jeg elsker dere

Andreas «TIX» Haukeland retter en stor takk til fansen etter det åpenhjertige «Lindmo»-intervjuet.

ÅPENHJERTIG: Andreas «TIX» Haukeland rørte mange etter at han gjestet «Lindmo» på NRK fredag. Foto: Andreas Fadum
ÅPENHJERTIG: Andreas «TIX» Haukeland rørte mange etter at han gjestet «Lindmo» på NRK fredag. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andreas Haukeland (27), bedre kjent som «TIX» med pelskåpe, pannebånd og runde solbriller, har slått seg stort opp som artist de siste årene, men suksessen kommer med en pris.

Fredag gjestet 27-åringen NRKs «Lindmo» der han i stolen, tydelig preget, delte åpenhjertig om blant annet ensomheten og selvmordstankene som oppstod etter at han ble for alvor kjent.

TAR TIL TÅRENE: Artisten Andreas «Tix» Haukeland forteller om en svært vanskelig tid når han gjester ukens «Lindmo» på NRK. Video: NRK Vis mer

– Jeg har kjent på en helt ekstrem ensomhet, som bare gravde seg dypere og dypere. For hver gang jeg møtte noen som jeg gjerne ville prate med, så trodde de at de snakket med «TIX», og det var umulig å overbevise dem om at jeg ikke er «TIX». Verdiene mine er helt annerledes enn det du har gjort opp en mening om, sier Haukeland åpenhjertig.

ÆRLIG: Haukeland fortalte om ensomhet og selvmordstanker under fredagens «Lindmo». Her er artisten fotografert under «Allsang på grensen». Foto: Thomas Andersen / TV 2
ÆRLIG: Haukeland fortalte om ensomhet og selvmordstanker under fredagens «Lindmo». Her er artisten fotografert under «Allsang på grensen». Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

– Det kunne fort ta en måned eller to mellom hver gang jeg hørte noen sa Andreas, utenom familien min, fortsetter Haukeland.

Videre delte Bærum-mannen at det på et tidspunkt ble så tungt, at han ikke visste om han ville leve lenger.

Trenger du noen å snakke med? Se hvor du kan få hjelp lenger ned i saken.

Takker

I etterkant av det ærlige «Lindmo»-intervjuet har den MGP-aktuelle artisten delt et Instagram-innlegg, der han takker for den enorme responsen han har fått som følge av åpenheten.

«Takk for at dere lyttet til det jeg hadde å fortelle på Lindmo. Jeg har gruet meg veldige lenge, fordi dette er såpass nær fortid. Og jeg sier ting man «ikke burde» si høyt, slik som TIX ofte gjør. Men jeg vil ikke være en fyr som sitter på «Hver gang vi møtes» om 10 år og prater om den tunge tiden for altfor lenge siden. For hvem hjelper egentlig det?», innleder han innlegget med.

Videre påpeker Haukeland at det er viktig med åpenhet rundt psykisk helse.

«For noen hjelper det bare å høre at man ikke er alene. Og for andre kan det kanskje motivere deg til å tørre å prate om vanskelige ting. Det å tørre å prate om ting er første steget, og du trenger ikke engang vite sikkert hva du føler. Bare begynn å prat, så kommer folk til å lytte. For det er først da du får utfordret og sortert dine egne tanker».

Avslutningsvis skriver «Sjeiken 2015»-artisten at han er oppmerksom på at låtene hans har hjulpet mennesker der ute.

«Jeg elsker TIX. Og jeg elsker dere. Og jeg leser alle meldingene dere sender. Alle. Nå begynner kanskje en del av låttekstene å gi mer mening? Nå skal vi ut av mørket, og jeg begynner allerede i morgen på MGP. Takk for den plassen dere har gitt meg i livene deres. Husk: Enten går det bra, ellers går det over».

Se og Hør har vært i kontakt med Haukeland, som ikke har anledning til å kommentere utover innlegget.

Åpen om mobbing og diagnose

Russelåtartisten er ikke fremmed for å dele åpent om egen psyke og vonde opplevelser i livet.

I november snakket 27-åringen om mobbingen og tourettes-diagnosen på «Dagsrevyen».

I NRK-programmet forklarte Haukeland at da han først begynte å spille musikk merket foreldrene hans at diagnosen roet seg. TIX syntes det var fint å bidra til at andre får det bedre ved at han selv er åpen om diagnosen sin.

- Mobbing kommer aldri til å forsvinne, men bare jeg får tilsendt en melding fra en forelder som sier at «barnet mitt har det bedre på grunn av deg», vet jeg at jeg gjør noe riktig, sa han.

I et Instagram-innlegg skrev han også at alle sliter med sitt, og at det ofte ligger mer bak enn man vanligvis får inntrykk av.

«Jeg tror alle har det tungt til tider, men jeg vil tydeliggjøre det at vi alle sliter med våre ting. ALLE! Og nettopp derfor skal man helst ikke dømme boka etter omslaget. Les boka først», skrev han.

LES OGSÅ: - Finnes ikke et neste steg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer