Poldramaet:

Rørende melding til eksen

Cecilie Skogs eks er blant dem som bistår i den pågående redningsaksjonen av polfarerne Mike Horn og Børge Ousland.

VENNER: Cecilie Skog sin ekskjæreste, Aleksander Gamme er en del av den pågående redningsaksjonen av de to polfarerne Mike Horn og Børge Ousland. Førstnevnte sender nå varme tanker til ekskjæresten og de andre i form av et Instagram-innlegg. Foto: Andreas Fadum
VENNER: Cecilie Skog sin ekskjæreste, Aleksander Gamme er en del av den pågående redningsaksjonen av de to polfarerne Mike Horn og Børge Ousland. Førstnevnte sender nå varme tanker til ekskjæresten og de andre i form av et Instagram-innlegg. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av februar kom nyheten om at de to eventyrerne Cecilie Skog (45) og Aleksander Gamme (43) hadde besluttet å gå hver til sitt etter fem år som kjærester.

Til tross for at duoen ikke lenger er et par, har de opprettholdt vennskapet - noe som gjenspeiler seg i Skogs nye innlegg på Instagram.

De fleste har nok fått med seg den dramatiske redningsaksjonen av polfarerne Børge Ousland (57) og Mike Horn (53), som var på vei tvers over Polhavet til Svalbard via Nordpolen. Mer enn 85 dager har polfarerduoen tilbrakt på isen, og i tillegg til å være både fysisk og psykisk utslitte, er de også straks tomme for mat.

Redningsaksjon

Ifølge NRK ble det i slutten av november klart at Ousland og Horn ønsker å bli hentet ut av det tidligere forskningsskipet «Lance». Med på turen ble Skogs eksmann og polfarer, Aleksander Gamme, og de to polfarerne Knut Espen Solberg (46) og Bengt Rotmo.

Gamme og Rotmo ble sendt ut på isen fra skipet for å levere forsyninger til Ousland og Horn. De to førstnevnte skulle etter planen vært fremme ved møtepunktet onsdag denne uka, men de ekstreme værforholdene hindret dem.

I anledning den dramatiske redningsaksjonen har Skog besluttet å sende varme tanker og ord til eksmannen og resten av polfarerne.

- Fra andre siden av jordkloden går tankene til polhavet. Sender masse positiv energi og krysser fingrene for at en banebrytende ekspedisjon snart er over, og at alle kommer hjem til jul, skriver Skog - og legger ved emneknaggen #polfarereisærklasse.

Instagram-innlegget inneholder et bilde av eksmannen og et kartbilde over lokasjonene til skipet «Lance», Ousland og Horn, samt Rotmo og Gamm.

Tre kilometer unna

Ifølge NRK befinner de fire polfarerne seg i dag omtrent tre kilometer unna hverandre med en åpen råk (kraftig sprekk i isdekket over vann, journ.anm.), som skiller dem.

Ekspedisjonens leder, Lars Ebbesen, forteller til NRK at planen nå er at de fire polfarerne skal gjenforenes etter at Ousland og Horn har krysset en stor råk.

– Rotmo og Gamme har kommet frem til en større, ny råk. Der har de lagt seg til. Ousland og Horn har bestemt at de bryter camp der de er og går ned til Rotmo og Gamme, rett og slett fordi den råken må de passere uansett senere i dag. I stedet for å ha to mann krysse den en vei, og fire mann en annen vei, så gjør vi det slik.

Cecilie Skog er også kjent for å begi seg ut på ekspedisjoner, og en kan trygt si at hun har sett verden fra et litt annet perspektiv enn mange andre.

Blant annet har hun stått på toppen av verdens høyeste fjell, Mount Everest, og hun har også besteget K2 i Pakistan. Den evige jakten etter de høyeste fjelltoppene har imidlertid roet seg noe de siste årene.

Prioriterer barna

I et tidligere intervju med Dagbladet, fortalte Skog at dette blant annet kommer av at hun i dag er mor til døtrene Vilja og Vega - som hun har sammen med eksen, Aleksander Gamme.

Etter at 45-åringen ble mor for første gang for fire og et halvt år siden, har hun nemlig lagt turene sine nærmere hjemmet. Hun er også opptatt av å holde døtrene i aktivitet, og tar dem gjerne med på både tur og på klatresenteret.

Truls Svendsen (Tjukken) og Cecilie Skog (Lillemor) er på tur over Grønland i TV2-programmet "Tjukken og Lillemor". Begge to må på toalettet, men siden de er på Grønland er de nødt til å tisse på flaske for første gang i samme telt. Vis mer

I tillegg er det viktig for Skog at døtrene får kjenne på det hun selv beskriver som «et ansvar som de har godt av å kjenne på».

- Før jeg ble mor, ble jeg skikkelig provosert av foreldre som sa «nei, ikke klatre der» eller «vær forsiktig». At de skal frarøve barna mye av det ansvaret som de egentlig hadde hatt godt av å kjenne på, med mindre det er livsfarlig, sa hun til Dagbladet.

LES OGSÅ: Hastet til akutten: - Spydde blod

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer