DRAMMEN (Se og Hør): For halvannen uke siden kom beskjeden om at Martin Steen, kjent fra TV 2-dokumentarserien «Søsken», hadde gått bort bare 15 år gammel.
Han kjempet tappert mot kreftdiagnosen i seks år.

- Kroppen hans orket ikke mer
- Martin hadde ikke kreft da han forlot oss. Det var kroppen hans som ikke orket mer, sa mamma Monica Hennum Steen til Se og Hør forrige uke.
- Vi gleder oss over at Martin var kreftfri det siste halvannet året, og at vi fikk se ham vokste til å bli familiens tenåring. Det er slik vi vil huske ham, en ung mann som var fast bestemt på hvordan guttesveisen skulle være.
I dag, onsdag klokka 14, bisettes han fra det store kapellet i Bragernes kirke i Drammen.

- Snart svikter mitt eget hjerte
Alle skal gå i rosa
- Alle skal komme i rosa, for det var yndlingsfargen hans. Bisettelsen blir veldig Martin. Vi skal feire livet hans, sier Monica til Drammens Tidende.
På grunn av corona-restriksjonene er det kun et begrenset antall som får komme i kirken når 15-åringen bisettes - i en kiste dekorert som et sjørøverskip, med Kaptein Sabeltann-klistremerker, kostyme og gullmynter.

- Vi vil takke Ellen Marie Rimestad. Det var hun som fikk hele landet til å sende oss klistremerker og Sabeltann-effekter til bisettelsen. Det varmer uendelig, sier mamma Monica til Se og Hør.
Selv om bisettelsen ble helt i Martins ånd, er pappa Håkon også klar på at Martin ikke bare må huskes som en av Sabeltanns menn.
- Han var så uendelig mye mer. For selv om Sabeltanns var en viktig del av hans liv, hadde han også mange andre interesser. Han var veldig ungdom, opptatt av dataspill, og det meste som storebror Markus var opptatt av, sier Håkon.

Strømmer inn meldinger
Minnegudstjenesten blir også strømmet på minnesiden hos Jølstad begravelsesbyrå. I tillegg er det satt opp høyttalere på utsida av kapellet, slik at flere kan følge seremonien.
Martins innsats i «Søsken» gjorde et sterkt inntrykk på mange. Etter at han døde, har det strømmet inn tusenvis av tilbakemeldinger fra både kjente og ukjente.
Foreldrene er overveldet og rørt over hvilket inntrykk guttene deres har gjort på så mange.
- Jeg leser hver eneste kommentar, og kommer sikkert til å lese dem mange ganger. Heldigvis har jeg hverken sett snurten av hverken nett-troll eller vonde meldinger. Jeg kjenner meg stolt fordi jeg får lov til å være mammaen til Martin, sier Monica.
Krevende år
Monica og ektemannen Håkon har vært åpen på Facebook om sønnen og familiens kamp, helt siden han ble syk. Hun har aldri lagt skjul på at det har vært noen krevende år, med kreft og tilbakefall, nye behandlingsmetoder og senskader.
Derfor delte familien til Martin også tankene sine da de forsto hvilken vei det bar da sønnens lever og nyrer sviktet kort tid før han døde.
Han ble lagt inn på sykehuset i Drammen. Da Martin trakk pusten for siste gang var han omgitt av sine nærmeste.

Åpenheten omkring sønnens dødsfall har gitt familien mange gode og trøstende tilbakemeldinger.
Mistet alt

- Han beholdt håpet til det siste
Det er også opprettet en innsamlingsaksjon for å hjelpe familien med utgiftene til å overføre bilder fra begravelsen. Dette er kostbart, men gode venner har opprettet en Spleis for å hjelpe. I skrivende stund har det kommet inn over 47 000 kroner.
- Jeg har mistet det kjæreste, vakreste og mest uskyldige jeg noen gang har hatt. Og jeg har mistet min identitet, som de siste åra har vært å kjempe for Martin, sa moren til Se og Hør forrige uke.
Med Martins død forsvant også familiens inntekter i form av pleiepenger og omsorgslønn.
- Med Martin forsvant yrket jeg hadde lært meg, inntektene våre, og ikke minst Martin. Jeg vet ikke engang hvem jeg er, eller hvordan jeg skal ta hverdagen tilbake.
LES OGSÅ: - Min første frivillige dag uten mat
