- Rørende å høre Bjartes historie

Komikeren Bjarte Tjøstheim fikk blodpropp i hjernen og ble blind på det ene øyet.

RØRT OVER BJARTES HISTORIE: Bård Tufte Johansen (t.v.) vikarierte for Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen på NRK P13 onsdag. Han ble vitne til at Tjøstheim kom på snarvisitt fra Ullevål sykehus for å fortelle lytterne hvorfor han har vært borte i to uker.

 Foto: Se og Hør
RØRT OVER BJARTES HISTORIE: Bård Tufte Johansen (t.v.) vikarierte for Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen på NRK P13 onsdag. Han ble vitne til at Tjøstheim kom på snarvisitt fra Ullevål sykehus for å fortelle lytterne hvorfor han har vært borte i to uker. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: - Det var så rørende å høre Bjarte fortelle om dette, sa Bård Tufte Johansen (45) på slutten av onsdagens «Radioresepsjonen»-sending, der han vikarierte for nettopp Bjarte Tjøstheim (46).

Tidligere i sendingen, etter at Tjøstheim hadde delt sin historie om at han fikk blodpropp i hjernen og ble blind på det ene øyet, var Johansen inne på noe av det samme:

- Det er vanskelig å lage noe lettbeint ut av noe så alvorlig som en slagpasient. Men det klarte dere. Det var rørende å høre på Bjarte, og å se dere tre sammen igjen, sa han til Tjøstheims kolleger, Steinar og Tore Sagen, etter at Bjarte hadde reist tilbake til Ullevål sykehus.

RESEPSJONISTENE: Bjarte Tjøstheim (t.h.) har i snart ti år utgjort Radioresepsjonen sammen med sine to bestevenner – Tore (t.v.) og Steinar Sagen.

 Foto: Geir Egil Skog/Se og Hør
RESEPSJONISTENE: Bjarte Tjøstheim (t.h.) har i snart ti år utgjort Radioresepsjonen sammen med sine to bestevenner – Tore (t.v.) og Steinar Sagen. Foto: Geir Egil Skog/Se og Hør Vis mer

På snarvisitt fra sykehuset

Tjøstheim har vært borte fra «Radioresepsjonen» på NRK P13 de to siste ukene.

Lytterne har ikke fått vite hvorfor, utover at med-resepsjonistene Steinar (39) og Tore (33) Sagen har sagt at Bjarte er opptatt med viktigere ting.

Noe mange tolket dithen at han var opptatt med filminnspilling eller lignende.

I onsdagens sending, etter å ha vært erstattet i nærmere to uker av ulike gjestevikarer, kom Bjarte Tjøstheim på snarvisitt til eget program.

På direkten fortalte 46-åringen at han hadde fått innvilget én times permisjon fra Ullevål sykehus.

Der og da forklarte han hva som skjedde, den dramatiske morgenen som han datofestet til torsdag 11. september.

ÅRETS MORSOMSTE: Bjarte vant kategorien Årets morsomste på Komiprisen 6. september. Her med Herodes Falsk (t.v.) og Tom Mathisen.

 Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
ÅRETS MORSOMSTE: Bjarte vant kategorien Årets morsomste på Komiprisen 6. september. Her med Herodes Falsk (t.v.) og Tom Mathisen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Blodpropp ved øyet

- Jeg stod opp ved firetiden om morgenen, og skulle tisse som en gammel mann. Plutselig så jeg ingenting på det venstre øyet. Jeg tok etter hvert taxi til legevakten. Derfra ble jeg sendt til en øyespesialist på Ullevål sykehus. Og så bar det rett til akutten.

Bare fem dager før blodpropp-dramaet, hadde Bjarte Tjøstheim vunnet den gjeve prisen «Årets morsomste» under Komiprisen.

Bjarte Tjøstheim er fortsatt innlagt ved Ullevål sykehus, på intensivavdelingen. Der overvåkes han kontinuerlig.

På direkten i Radioresepsjonen sa Tjøstheim:

- Dette er kleint, men jeg må sende en hilsen til de som jobber på avdelingen der jeg ligger - intensiv overvåkning, seksjon for hjerneslag. For noen folk! Det er som å være i himmelen.

- Send gode tanker

På vanlig humoristisk måte, like før han ble avløst av vikar Bård Tufte Johansen, sa Bjarte følgende til lytterne:

- Det eneste jeg ber om, er ro. Ikke send blomster, og hvertfall ikke After Eight. Men send gjerne gode tanker - om at jeg skal bli frisk og «on fire» igjen.

Bjarte blir borte fra Radioresepsjonen i minimum fire uker til. I hans sted har folk som Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Kyrre Holm Johannessen og Bjørn Eidsvåg vikariert.

LES OGSÅ: - Jeg var heldig og fikk ja

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer