Gro og Anja Hammerseng-Edin:

Røpet kjønnet på babyen

Delte nyheten da de feiret babyshower med håndball-venninnen.

FÅR EN SØNN TIL: Gro og Anja Hammerseng-Edin venter sitt andre barn veldig snart. Denne uken røpet paret at den lille er en gutt. Foto: NTB scanpix
FÅR EN SØNN TIL: Gro og Anja Hammerseng-Edin venter sitt andre barn veldig snart. Denne uken røpet paret at den lille er en gutt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den pensjonerte håndballstjernen Gro Hammerseng-Edin (38) har mye å se frem til om dagen, ettersom hun og kona Anja Hammerseng-Edin (35) om kort tid blir foreldre sammen for andre gang.

Fra tidligere har paret sønnen Mio sammen, og Gro har tidligere avslørt at de gleder seg til familieforøkelsen.

Nå nærmer svangerskapet seg slutten, og dermed ble de to håndballprofilene nylig overrasket med en babyshower av flere venner.

Overrasket av Heidi Løke

Det var på ekteparets felles Instagram Story på Instagram, at duoen delte et par bilder fra babyshoweren med følgerne sine.

Der kom det blant annet frem at Gro og Anjas venninne og tidligere håndballkollega Heidi Løke (35), som selv har to barn, etter alt å dømme var med på å arrangere babyshoweren.

«Tusen takk for babydusj» skriver nemlig Anja og Gro på Instagram Stories, til et bilde der de poserer sammen med Heidi Løke og hennes søster Lise (33), som også er håndballspiller.

VENNINNER: Heidi Løke (t.v.) og Gro Hammerseng-Edin avbildet sammen i 2011, ved ankomst på Torp flyplass med Larviks første Champions League-pokal - etter å ha vunnet mesterligakampen mot Itxako i Spania.
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
VENNINNER: Heidi Løke (t.v.) og Gro Hammerseng-Edin avbildet sammen i 2011, ved ankomst på Torp flyplass med Larviks første Champions League-pokal - etter å ha vunnet mesterligakampen mot Itxako i Spania. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

Avslørte babyens kjønn

I anledning babyshoweren har paret også valgt å overraske følgerne sine ved å avsløre kjønnet på den kommende babyen.

På sin Instagram Story har de nemlig også delt et bilde der man kan se at det henger tre oppblåsbare bokstaver i blått og grønt på veggen, som til sammen staver ordet «boy» - altså «gutt» på norsk.

Med andre ord kan sønnen Mio se frem til å ønske en ny gutt velkommen til familien Hammerseng-Edin om ikke så lenge!

En babyshower, av mange også omtalt som en «babydusj», er en markering der man feirer det kommende barnet og gjør litt ekstra stas på den gravide.

- Det største jeg har opplevd

Gro og Anja giftet seg i 2013, og fra før av har de altså sønnen Mio sammen, som kom til verden over nyttår i 2012. Også den gang var det Gro som bar frem barnet.

Tidligere har Gro fortalt om livet som mor i TV3-programmet «Larvikjentene».

- Det å være mor er det største jeg har opplevd. Det er jo det fineste som finnes i hele verden, sammen med det å finne noen du faktisk vil ha barn med. Det å få ham, det er så ubeskrivelig stort og det er godt å kjenne på hvor lite egoistisk jeg kan være når jeg har blitt mamma, sa hun i programmet i 2016.

I et tidligere intervju med Dagbladet innrømmet Gro at hun har drømt om å gi lille Mio søsken.

- Det er definitivt i tankene. Vi er absolutt åpne for flere barn, fortalte 37-åringen, som la håndballen på hylla i fjor, til avisen.

Assistert befruktning

I samme intervju fortalte den tidligere «Mesternes mester»-vinneren åpenhjertig om frykten for at sønnen med tiden kan havne i situasjoner hvor han må forsvare at han har to mødre.

- Det kommer garantert til å være noen som synes det er rart at han ikke har en pappa. Vi har snakket med ham om det. Som mamma lever jeg med hjertet litt utpå kroppen. Jeg vil så gjerne at han skal ha det fint hele tiden, og at han skal leve et godt liv, fortalte hun ærlig til avisen.

Gro ble som kjent gravid via assistert befruktning i København da Mio skulle komme til verden.

Gro Hammerseng intervjues om å bli mamma sammen med Anja Edin for gutten Mio. Vis mer

Hun og Anja fikk sønnen ved hjelp av sæddonor ved fertilitetsklinikken StorkKlinik. Prosessen rundt det å bli mødre, har paret fortalt åpent om i boken «Anja + Gro = Mio: Kunsten å bli foreldre» (2014).

Kort tid etter at hun fødte lille Mio, snakket Gro også ut om sønnens foreldresituasjon. Den gang uttalte hun at hun trodde det ville være naturlig for Mio å vokse opp med to mødre.

- Vi får ikke beskyttet han mot å bli ertet eller mobbet. Men vi kan gi ham redskaper og trygghet for hvordan han kan håndtere ulike situasjoner (...) Jeg tror det blir helt naturlig for ham å ha to mammaer, sa hun til Dagbladet Torsdag våren 2012.

LES OGSÅ: Familien stikker kjepper i hjulene for Maddes hjertebarn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer