Mímir Kristjánsson:

Røpet gladnyhet ved et uhell

Rødt-politikeren blir tobarnsfar til sommeren.

VENTER BARN: Mímir Kristjánsson og samboeren blir tobarnsforeldre. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
VENTER BARN: Mímir Kristjánsson og samboeren blir tobarnsforeldre. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rødt-politiker og tidligere «Farmen kjendis»-deltaker Mímir Kristjánsson (34) var denne lørdagen innslag i «Dagsrevyen».

Der avslørte han at han og samboer Mathilde Holdhus venter sitt andre barn - en datter.

Fra før har de datteren Ásta (4). Allerede 3. juli er babyen ventet.

Bekymret for coronafødsel

Til Se og Hør avslører Kristjánsson at de denne gangen ønsket å holde nyheten for seg selv og de nærmeste, før de gikk ut offentlig. At det skulle kunngjøres på «Dagsrevyen» var en tilfeldighet.

- Vi følte kanskje at det var best å holde den nyheten for oss selv denne gangen. NRK var hjemme hos oss for å lage lørdagsportrett. Vi hadde ikke tatt ned ultralydbildene fra kjøleskapet, så langt hadde vi ikke planlagt. Så det da ble det sånn, men det ble jo en kjempefin måte å få delt nyheten på. Jeg får bare beklage til venner som ikke har fått beskjed, forteller han lattermildt.

HØYLYTT: Per Sandberg settes ut av snorkingen til «Farmen»-kameraten Mímir Kristjánsson. Video TV 2 Sumo Vis mer

34-åringen forteller at familien på tre gleder seg stort til sommeren.

- Jeg er overlykkelig over at det ser ut som at jeg får være med på fødselen. Det var en periode hvor jeg ikke fikk være med på ultralyd, på grunn av corona. Nå ser det ut til å lette litt, og det er veldig deilig å vite at ikke samboer skal føde alene, sier han.

4-åringen er allerede i full gang med forberedelsene til å bli storesøster.

- Hun gleder seg ekstremt. Det er den eneste leken som går på repeat om dagen. En av oss må leke lillesøster, så det har jeg gjort en stund, sier han og ler.

Valgkamp og spedbarn

Til høsten er det stortingsvalg igjen, og Rødt-politikeren går derfor inn i valgkamp. Det er med andre ord en hektisk høst han har i vente.

- Det er jo en elendig timing! Det blir et helvete å drasse på to unger. Valgkamp er jo jobbing døgnet rundt, og det blir nok ikke så mye soving på nettene. Så da er det om å gjøre å holde seg våken under debatter, sier han humoristisk.

FULL TENNING: Etter at Triana var innblandet i en hesteulykke inne på «Farmen Kjendis», oppstod det munnhoggeri mellom to av deltakerne inne på gården. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Med på lasset blir nok også fireåringen til tider, for å avlaste mor.

- Kanskje hun får medsmak?

- Jeg får ikke håpe det. Jeg hadde ikke sett for meg at hun skal bli viklet inn i politikktullet. Men hun får jo velge selv!

Kristjansson kan fortelle at svangerskapet hittil har gått fint for seg, og at den kommende tobarnsmoren ikke har hatt noen problemer så langt.

Kristjánsson var tidligere nyhetssjef i Klassekampen, men ga seg for å stille som ordførerkandidat for Rødt i Stavanger i 2019. Han har også gitt ut flere bøker.

Han var likevel relativt ukjent for folk flest før han deltok i «Farmen kjendis». Der kom han seg helt til finaleuka, men ble slått i semifinalen av Mia Gundersen.

LES OGSÅ: - Han ville knuse TV-kameraet vårt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer