Maskorama:

Røper viktige «Maskorama»-tips

Kostymedesigneren avslører hvordan du kan løse «Maskorama»-mysteriet.

MANGE HINT: Du blir servert flere «Maskorama» hint en du tror i følge kostymedesigneren. Foto: NRK
MANGE HINT: Du blir servert flere «Maskorama» hint en du tror i følge kostymedesigneren. Foto: NRK Vis mer
Publisert

«Hele» Norge fortsetter detektivjobben i håp om å finne ut av hvem som skjuler seg bak de gjenværende maskene i «Maskorama».

I et intervju med Se og Hør kommer kostymedesigneren med viktige tips til ivrige TV-seere, som vil avsløre de elleville figurenes ekte identitet.

AVSLØRT: Hvem andre enn Fantorangen kunne det egentlig være som skjulte seg bak Snøroboten, lurer vi på. Video: Rød Løper Vis mer

«Maskorama»-designeren, Kjell Nordström (60), oppfordrer alle til å se nøye på kostymene - der kan du nemlig finne flere hint.

- Det er små ting over alt, så man må virkelig følge med.

- Noen hint er små, andre store, også har vi hintene som er så små at det bare er vi som ser dem, og som nesten egentlig er mest for oss selv, legger produsent for «Maskorama», Kim Strømstad, til.

Men vær varsom. Ikke alt er hint.

GJETTET FEIL: Maskorama-detektiv Nicolay Ramm gjettet feil under lørdagens sending. Nå må han løpe naken gjennom slottsparken. Reporter: Karoline Henriette Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Vær klar over at det også er avledninger der. Hadde vi laget et kostyme som en presentasjon, hvor alt du ser er hint, ville det blitt for enkelt, forteller Nordström.

Videre kan de fortelle at det hele tiden er en diskusjon rundt hvor mye de kan si, og hvor mye som skal holdes igjen.

- Vi har et system, og noen veldig flinke folk som har ansvar for alt av hint. Vi prøver å porsjonere det litt rundt i kostymene, i videoene og så videre, avslører produsent.

SJOKK: Vi avslører for Helene Spilling at hennes samboer, Birgit Skarstein, var med i «Maskorama». Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Jeg skjønner jo at de er strenge med hva som skal på og ikke når vi går live. Jeg vil jo være sjenerøs og gi masse hint, men man kan jo ikke gjøre det for lett heller, for da blir det ikke gøy, legger kostymedesigneren til.

For Nordström kan røpe at han til tider blir litt vel revet med, når det kommer til hint.

- Når jeg er i et godt humør så hender det at jeg er sånn «Åh se, det her er et morsomt hint» og da sier Kim sånn «nei, nå gir du vekk alt her». Så må vi ta av ting igjen og endre.

VENDING: Det var en overraskelse som skjulte seg bak maska i «Maskorama». Video fra NRK Vis mer

- Jeg må spørre, har dere noen eksklusive hint dere kan avsløre overfor oss?

- Jeg har så dårlig hukommelse, så jeg husker ikke alt vi har puttet på kostymene engang jeg, svarer kostymemakeren.

- Bra, Kjell! Ler Strømstad og fortsetter:

- Skal man finne fram til hint så er det viktig å følge med, for det kan jo hende det dukker opp hint andre steder i «Maskorama»-verden også. De fleste hintene er veldig gjennomtenkte, så sjeldent vi kan komme med noe mer, sånn her, avslutter han.

«MASKORAMA»: Vi spurte Jan Thomas om hvorfor han alltid tror det er prinsesse Märtha Louise som skjuler seg bak en maske i «Maskorama». Reporter: Karoline Henriette. Video: «Maskorama» - NRK/ Nora Skavhaug Vis mer

Hvem som blir den neste til å få avslørt sin virkelige identitet får vi svar på lørdag.

LES OGSÅ: Stjal bil og vraket leilighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer