«Kompani Lauritzen»:

Røper ukjent skademareritt

Lørdag kveld måtte de tre første deltakerne forlate «Kompani Lauritzen».

SLÅTT UT: Mayoo Indiran, Jan Tore Kjær og Lydia Gieselmann møttes i årets første dimmekamp i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz/TV 2
SLÅTT UT: Mayoo Indiran, Jan Tore Kjær og Lydia Gieselmann møttes i årets første dimmekamp i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert

Den tredje sesongen av seerfavoritten «Kompani Lauritzen» ruller og går over norske TV-skjermer, og lørdag kveld var det duket for årets første dimmekamp.

Som i de tidligere sesongene belønnes deltakerne med poeng fra øvelser samt militær disiplin. De fire som havner nederst på poenglista etter endt rekruttperiode, møtes i dimmekamp hvor én går videre mens de tre andre må takke for seg.

Omtrent midtveis i lørdagens episode fikk imidlertid seerne se at én av deltakerne trakk seg fra konkurransen - før dimmekampen.

Trakk seg

Etter å ha løpt opp og ned et sandtak utallige ganger tok kompanirekrutt 15, Daniel Franck (47), kapteinen til side og trakk seg fra konkurransen.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skal ta seg opp Trollstigen etter en tøff dag uten mat og drikke, faller en av deltakerne om. Vis mer

Dermed var det bare tre rekrutter som møttes i dimmekamp, Lydia Gieselmann (29), Jan Tore Kjær (58) og Mayoo Indiran (31). Etter en intens todelt konkurranse var det sistnevnte som sto igjen som vinner, og dermed kunne glede seg over å gå videre i «Kompani Lauritzen».

For Gieselmann og Kjær stoppet imidlertid deltakelsen her. Nå kan sistnevnte avsløre skademarerittet som ikke ble vist på TV.

DIMMEKAMP: Mayoo, Jan Tore og Lydia i første del av dimmekampen. Foto: Matti Bernitz/TV 2
DIMMEKAMP: Mayoo, Jan Tore og Lydia i første del av dimmekampen. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Skadet ryggen

Det hele skal ha skjedd under øvelsen i edderkoppnettet mens han hadde bind for øynene.

- Jeg sto på bakken for å ta imot tømmerstokken, og så bøyde jeg meg fram og det var da jeg fikk en rykning i ryggen. I ettertid har jeg fått påvist skivebukning, forklarer Kjær overfor Se og Hør.

- Da jeg kom hjem kollapset jeg, og jeg fikk behandling i månedsvis etterpå. Kiropraktorbehandling, nåler og masse rart. Jeg merket det senest i dag, fortsetter Vålerenga-direktøren.

«KOMPANI LAURITZEN»: Daniel Kvammen blir skuffet da han får "litt under norm". Video: TV 2 / Reporter: Celina Morken Vis mer

Hadde ofret plassen

I siste del av episoden skulle deltakerne gå i makkerpar opp Trollstigen, slik som de tidligere har gjort opp Rampestreken. Kjær var partner med Rikke Isaksen (27), som fikk en tung tur opp til toppen. Duoen endte sist, og dermed måtte Kjær i dimmekamp.

- Da jeg havnet i den situasjonen hadde jeg bestemt meg. Jeg sa til Mayoo at jeg skulle gjøre alt for at han gikk videre. Jeg ønsket ikke å gå videre på bekostning av han, forklarer 58-åringen.

Kjær innrømmer at han av den grunn ikke ga alt i den avgjørende kampen.

- Da vi sto og skulle ta ut ting fra sekken så så jeg alltid hva Mayoo tok ut først. Hvis han var før Lydia prøvde jeg, men hvis hun var først så ventet jeg så han ikke skulle bli slått ut. Men han hadde nok klart det likevel, mener ishockey-profilen.

TÅRER: Tone Damli bryter ut i tårer når hun tenker på avreise til «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer

Ved spørsmål om han hadde ofret seg om Indiran likevel var en av de som måtte reise hjem, er han klar i sitt svar:

- Ja! Han er en fantastisk gutt som er så ærlig og snill og som fortjener det beste, og jeg hadde fått bevist det jeg ville. Og så hadde jeg jo vondt i ryggen.

SISTE PLASS: Det var til slutt Mayoo og Lydia som konkurrerte om å få bli med videre i konkurransen. Foto: Matti Bernitz/TV 2
SISTE PLASS: Det var til slutt Mayoo og Lydia som konkurrerte om å få bli med videre i konkurransen. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Syk etter exiten

Gieselmann på sin side forteller at hun allerede var helt ferdig den dagen dimmekampen fant sted.

- Dette var dagen etter «hurramegrundt»-dagen og da jeg våkna var jeg fortsatt i kjelleren. Tårene pressa på hele dagen fordi jeg var så sliten, men jeg føler jeg fikk henta ut alt jeg hadde igjen på dimmekampen, sier hun til Se og Hør.

Hun røper også at hun natta etter hun røk ut våknet med en «intens influensa».

- Så jeg tror kroppen sang på siste vers. Det var utrolig kjipt å tape, jeg hadde ikke noe ønske om å ryke ut så tidlig, men Mayoo holdt ut lengst og er en verdig vinner, forklarer TV-profilen.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skal gjennom en hinderløype skjer det en ulykke. Video: TV 2 Vis mer

Beste og verste

På spørsmål om hva som har vært det beste og verste med deltakelsen, svarer Gieselmann følgende:

- Selv om det ikke akkurat er plass til pauser i det intense opplegget, så er det jo et avbrekk i ens vanlige liv. Jeg unner alle å prøve noe nytt og utfordre seg på helt nye ting i en ny setting. Det beste med å være med er kanskje akkurat det, at en blir kasta inn i et univers der en får muligheten til å utfordre komfortsonen sin på et nokså ekstremt nivå.

UTE: Jan Tore Kjær og Lydia Gieselmann måtte lørdag kveld forlate de andre deltakerne. Foto: Matti Bernitz/TV 2
UTE: Jan Tore Kjær og Lydia Gieselmann måtte lørdag kveld forlate de andre deltakerne. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- Det verste var kanskje at en ikke ante hva som ventet bak neste sving eller beskjed, du overlater på en måte skjebnen din til noen andre. Samtidig er det jo litt befriende å bare godta at du ikke må styre din egen dag.

Da hun først ble spurt om å være deltaker i programmet, ble hun overraska.

- Jeg visste ikke at jeg var kjendis, men jeg er veldig takknemlig for å ha fått være med. Som Obersten så fint sa det, så skriver vi historie og den historien er vår egen. Det er nå i alle fall helt sikkert, at selv om jeg ikke akkurat var der lengst, så sitter jeg igjen med mange historier å fortelle mine eventuelle barnebarn en dag.

LES OGSÅ: - Ble kastet ut av Forsvaret på dagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer