«Farmen» 2020:

Røper ukjent «Farmen»-avtale

Raymond Røskeland er sjelden å se uten pipa på «Farmen». Nå avslører han hvordan han fikk nok tobakk under oppholdet.

TOBAKK-AVTALE: Raymond Røskeland blir stadig sett med pipa i munnviken. Nå kommer det fram at produksjonen tok grep for å ha nok tobakk på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
TOBAKK-AVTALE: Raymond Røskeland blir stadig sett med pipa i munnviken. Nå kommer det fram at produksjonen tok grep for å ha nok tobakk på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at det er forholdsvis stusslige kår i løpet av deltakernes tid på «Farmen». Vanligvis må de få godkjent ukesoppdrag for å få penger, som de senere kan bruke fritt på det fiktive gårdsmarkedet i TV 2s populære realityunivers.

Tiden er som kjent skrudd 100 år tilbake, og på gården er det minimalt, om ikke helt tomt, for godsaker, noe det ofte brukes penger på på markedet.

«RALLARFRUE»: Sidney Lundes blogg, der hun blogger om livet som «Farmen»-frua til Raymond Røskeland, har tatt helt av. Det har hun fått både positive og negative reaksjoner på. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Alt fra tobakk til kaker og kjøtt, må kjøpes, men denne sesongen har man ofte sett anleggsarbeider Raymond Røskeland (37) med pipe i munnvika.

Men hvordan har det seg egentlig til at han hele tiden har nok tobakk?

- Trodde jeg kunne røyke hele tiden

At deltakerne i kjendisversjonen av «Farmen» setter krav overfor produksjonen er ingen hemmelighet, men nå kan Se og Hør avsløre at også Røskeland stilte betingelser overfor produksjonen på Samsjø gård i Ringerike.

- Jeg fikk beskjed før jeg reiste inn at det skulle ligge tobakk klart på bordet da jeg kom inn på gården og en pipe. Jeg fikk storbonden sin tobakk, men jeg måtte røyke den forsiktig, for det var bare 100 gram i uka eller noe sånt, sier Røskeland, og legger til at tidligere år har det vært snakk om bare omtrent 50 gram tobakk i uka på storbondeloftet.

PIPE: Raymond Røskeland forteller hvordan han hele tiden hadde nok tobakk til pipa på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
PIPE: Raymond Røskeland forteller hvordan han hele tiden hadde nok tobakk til pipa på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg kranglet meg fram til mer. Det var ikke et krav til produksjonen, men jeg trodde vi kunne røyke hele tiden, fortsetter han.

Ifølge Røskeland ble han først gjort oppmerksom på at det ikke var fri tilgang på tobakk da han ankom deltakerhotellet kort tid før de skulle reise inn på gården.

- Det var nummeret før jeg reiste hjem, men da sa de (produksjonen journ.anm.) at det var en misforståelse ettersom jeg hadde forstått det som at jeg skulle få nok. Så jeg fikk mer til slutt, sier han.

Realitydeltakeren forteller at det ble diskutert fram til at den beste måten å løse det på, var å øke mengden som lå på storbondeloftet, og at Røskeland skulle ha tilgang på denne.

SMUGLET: Da Karianne Vilde Wølner skulle inn på «Farmen», fikk hun med seg mye forskjellig - blant annet dette. Video: Thea Hope. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Ingen særavtale

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, forteller at en viktig del av livet på «Farmen»-gården handler om å dele på godene, og at det derfor ikke er noen av deltakerne som får egne særavtaler.

- Raymond fikk beskjed om at det ville være tobakk tilgjengelig på gården ved ankomst første dag, etter det ville det, som alltid på «Farmen», være tobakk tilgjengelig for alle på storbondeloftet, forteller Iversen.

Hver uke når storbonden flytter til storbondeloftet blir det satt fram litt luksusvarer som konjakk, drops og tobakk. Dette måtte Røskeland ifølge Iversen selv avtale med storbonden om å få, eller havne på storbondeloftet selv for å nyte av.

PUPPER I MONITOR: Årets «Farmen» har skapt mange overskrifter allerede, og nå har også folk hengt seg opp i hva Karianne Vilde har på seg mens hun er på gården. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Storbonden er den som bestemmer, og Raymond hadde ingen avtale utover det, sier Iversen, som legger til at etter samtaler med Røskeland, ble produksjonen enig om å øke den ukentlig rasjonen med tobakk som var tilgjengelig.

- Men det var fremdeles ingen avtale om at denne tobakken var spesielt til Raymond. Tobakk er en luksusvare på «Farmen», og når utfordrerne kom hadde de også med seg noe tobakk til fellesskapet. Ønskes det mer enn det som er tilgjengelig på gården, er det også tobakk tilgjengelig på markedet, sier presseansvarlig videre.

- Raymond ble informert tidlig i castingprosessen om at det ville være begrenset med tobakk på gården, og han fortalte da at han skulle trappe ned på røykingen og at dette ikke ville bli noe problem for han, legger Iversen til.

Produksjonen tar grep

Det er imidlertid ikke bare pipa tv-seerne har blitt vant til å se 37-åringen med de siste fire ukene. Ivrige fans har nok også lagt merke til at én detalj ved deltakerens antrekk blir sladdet i etterarbeidet.

Ved flere anledninger ser man Røskeland på gårdsplassen iført sine private klær, ofte signalgule arbeidsklær. Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, har tidligere forklart overfor Se og Hør hvorfor logoen på klærne til 37-åringen blir fjernet.

FLØRT: Allerede i første episode kunne man se av Kjetil og Wiktoria fikk en god tone. Nå forteller dem om hva ståa er i dag. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ TV 2/ Rød Løper Vis mer

- Det som er sladdet er en logo for Raymonds private firma, sa Iversen, og fortsatte:

- Vi har ingen regler om at alle logoer sladdes i programmet. De har mulighet til å bruke egne klær blant annet fordi vi vil at folk skal framstå som seg selv.

Samtidig fortalte presseansvarlig at produksjonen ønsker å ha redaksjonell kontroll på synlige merkevarer, og at sladding derfor er aktuelt i noen tilfeller.

- Men det gjøres ikke gjennomgående, sa Iversen.

LES OGSÅ: - Folk blir så sinte på meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer