Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

Røper ukjent dramatikk

De nybakte tobarnsforeldrene letter på sløret i nytt intervju.

TOBARNSFORELDRE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Slepereud kunne ønske sitt andre barn velkommen i sommer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TOBARNSFORELDRE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Slepereud kunne ønske sitt andre barn velkommen i sommer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den ferskeste episoden av «Fødselspodden», ledet av programleder Tuva Fellman (35), gjestet denne uken de nybakte tobarnsforeldrene Lene Sleperud (32) og forloveden Tonje Garvik (32).

Duoen, som ønsket sønnen Max velkommen i september 2021, kunne annonsere til sine Instagramfølgere at han skulle få et søsken - bare ti måneder senere.

I juli kunne paret nok en gang heise flagget til topps da de ønsket lille Leo velkommen, etter en noe dramatisk ankomst.

TÅRER: Det ble en tårefull avskjed etter dagens tvekamp på «Farmen». Video: TV 2/Rød Løper. Vis mer

Blir hyllet for åpenheten

Under innspilling av Fellmans podkast hadde paret med seg den lille gutten på tre måneder, og de kunne fortelle at verken svangerskapet eller fødselen gikk helt slik som paret hadde sett for seg.

Både Garvik og Sleperud har høstet mye ros for sin åpenhet rundt fertilitetsbehandlingen de begge har gått igjennom.

Flere har tydd til kommentarfeltet for å hylle paret som belyser et tema som for svært mange fortsatt er sårbart å prate om.

Sleperud, som bar frem parets eldste sønn, har tidligere fortalt at hun hadde problemer med å bli gravid, hvorpå hun blant annet adresserte at hun måtte gjennomgå en falsk overgangsalder.

For forloveden Garvik er historien noe annerledes.

- Mye usikkerhet

Selv om paret ikke legger skjul på at det har vært en absolutt fordel at Sleperud visste nøyaktig hva partneren skulle gå igjennom, var det likevel store forskjeller på svangerskapene.

GRAVID: Vi møtte Karianne Vilde på LYKO sin halloweenfest og tok en prat om baby og bryllup. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug Vis mer

I motsetning til partneren kunne Garvik fortelle at hun merket det umiddelbart på kroppen i det svangerskapet var et faktum. Under de første ultralydundersøkelsene var det derimot ikke fostervann i livmoren, selv om det var liv i fosteret.

- Vi fikk beskjed om at det ikke var noen garantier for at det skulle gå bra eller ei. Det var en femti-femti sjanse hele veien. Det var først i februar at vi fikk konstatert at alt var som det skulle, men frem til uke 15-16, var det mye usikkerhet hele veien, så jeg turte ikke kjenne på glede, uttalte Garvik i podkasten.

Til Se og Hør legger hun til at det var en grusom beskjed å få, samt at hun bar på den ubehagelige følelsen litt for lenge.

STOLTE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud Foto: Privat
STOLTE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud Foto: Privat Vis mer

- Legen jeg skulle til fikk covid, så da kunne jeg ikke sjekke status med foster og fostervann. Deretter fikk hele familien vår påvist sykdommen, noe som også tilsa at jeg ikke kunne sjekke verken meg eller fosteret. Man prøver å ikke la bekymringene spise deg opp, men det ligger jo der og lurer.

Garvik innrømmer at hun bøttet ned på litervis med vann, i håp om at det skulle føre til mer fostervann, men understreker at det slett ikke er noe som hjelper for alle.

Ifølge babyverden.no kan mors væskebalanse ha stor innvirkning på fostervannet, særlig om mor er dehydrert. Det har vist seg at økt væskeinntak hos mor kan øke mengden fostervann hos gravide med oligohydramnion - eller manglende fostervann som det også kalles.

Vannet gikk på date

BABY: Du har sett han i «Singletown» og «Paradise Hotel» - nå skal realityprofilen bli pappa! Video: Rød Løper/Discovery+/Viaplay Vis mer

Det var ikke bare de første ukene av svangerskapet som skulle vise seg å bli av den dramatiske sorten for Garvik. Hun forteller at den lilles ankomst skjedde hele tre uker før termindato - noe paret overhodet ikke hadde tatt med i beregningen.

- Vi var på en romantisk date på Son spa sammen med Max. Vi la oss ganske tidlig, da vi skulle på områdets badeland dagen etter- Så oppdaget vi at det var vått mellom beina mine når jeg skulle legge meg, men jeg gikk på toalettet og tenkte at alt var i orden.

Da hun la seg igjen oppdaget hun at det begynte å bli fuktig atter en gang. Da begynte varsellampene imidlertid å lyse.

- Det var tre uker igjen til termin så Lene hadde allerede forsynt seg med vin til maten og var ikke kjørbar. Da jeg reiste meg opp rant det masse vann ned på gulvet. Vi ringte til Ullevål, men fikk beskjed om at vi skulle vente til riene startet.

BABYNAVN: I juni fikk Martin Danielle og kjæresten sønn nummer to. Når avslører han navnet. Reporter: Nora Skavhaug. Video: Luna Lea Vis mer

To timer senere var riene i gang, sammen med blødninger. Garvik forklarer at de på sykehuset forholdt seg helt rolige, og ønsket henne inn på kontroll morgenen etter.

For paret ble det en natt uten søvn. På kontrollen på morgenen fikk de beskjed om at de ønsket den gravide tilbake klokken 21 på kvelden. Etter 16 intense timer var den lille familien på tre endelig blitt en familie på fire.

- Nesten litt flaut

Til Se og Hør forteller Garvik at de slett ikke kjeder seg i hverdagen, og selv om det er hektisk er det en hverdag fylt med mye glede.

- Vi koser oss mye, og det går overraskende bra. Selv om guttene er små ser vi at Max koser med Leo, og Leo er svært nysgjerrig på storebroren sin. Vi gleder oss til å se den søskendynamikken utvikle seg enda mer.

Med to smårollinger i hus er det naturlig at det trolig blir mindre søvn, men Garvik kan fortelle at det er litt hennes egen feil.

SETTES UT: Brødrene Emil og Silas Vasstrand får i oppgave å arrangere babyshower til storesøster Jørgine, og resultatet blir en litt annerledes feiring. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Det er nesten litt flaut å si, men vi sover hele natten. Alle fire er på samme soverom, og det går helt fint. Minstemann gir lyd ifra seg når han skal ha mat, og eldstemann gir vi smokken til når han våkner.

- Det er svært udramatiske netter - eneste grunnen til at vi foreldre kanskje får for lite søvn, er fordi vi er for dårlige til å kløne oss i seng når vi kanskje burde, og legger oss gjerne rundt midnatt, sier den nybakte tobarnsmoren med et smil.

LES OGSÅ: Ble mamma etter 20 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer