Morten Sandøy:

Røper uhell før sending

TV 2-ankeret forteller om det som kan sies å være et eksplosivt uhell før sending.

BAK KULISSENE: Morten Sandøy har vært å se i diverse roller for TV 2. Bak kulissene skjer det derimot mye seerne ikke vet. Foto: Eivind Senneset/TV 2
BAK KULISSENE: Morten Sandøy har vært å se i diverse roller for TV 2. Bak kulissene skjer det derimot mye seerne ikke vet. Foto: Eivind Senneset/TV 2 Vis mer
Publisert

Morten Sandøy (58) har vært å se på TV 2 sendinger i 30 år. Opp gjennom årene har han formidlet nyheter for kanalen, men han har også stått opp grytidlig for å lede «God morgen Norge».

Gjennom TV-ruten har nordmenn fått vitne Sandøy fra mange forskjellige sider. Terrordekning og «twerking» på riksdekkende TV er bare noe av alt TV-profilen har begitt seg ut på - og fått ros for.

Det er imidlertid ikke alt seerne får med seg. Bak kulissene skjer nemlig uventede hendelser støtt og stadig, men Sandøys historie skiller seg kanskje litt ut.

Bæsj fra topp til tå

Overfor TV 2 kan nemlig 58-åringen fortelle om en hendelse som utspilte seg rett før han skulle lese 21-nyhetene. Før sending hadde han spist middag, og ante fred og ingen fare da han plutselig begynte å kaldsvette.

- Plutselig kjente jeg at det var noe galt, forteller han til kanalen.

Sandøy skjønte deretter at han måtte finne et toalett. Det viste seg raskt at det hastet.

BUKSA RYKER: Egor Filipenko sin bukse sprekker under dansen med dansepartner Katrine Moholt. Reporter: Jonas Hammer. Video: Luna Lea/TV 2 Vis mer

- Fikk buksene halvveis ned på lårene, også sa det bare pang. Der sto jeg, med bæsj fra nakken og ned på skoene, og tenkte: «Hva gjør jeg nå?», forteller han.

På tidspunktet var det ikke lenge til sending, så nyhetsankeret måtte tenke raskt. Sandøy forteller at han fikk av seg klærne og kastet det som måtte kastes. Deretter fikk han sneket seg ut, hentet ny dress og hoppet i dusjen.

- Men jeg hadde jo ikke underbukse, så der satt jeg på 21-Nyhetene uten truse og uten sokker i skoene, sier han til kanalen.

Se og Hør har vært i kontakt med Sandøy, som ikke har noe mer å si om hendelsen.

Åpen om psykisk helse

Nordmenn flest er nok mest vant med å se Sandøy dekke nyhetene. I 2016 tok han imidlertid et steg ut av nyhetsstudio og inn til «God morgen Norge». Der fikk man se en leken Sandøy, som for øvrig heller ikke er redd for å vise godt humør i nyhetsstudio.

TV-TABBE: Emil Hegle Svendsen kan se tilbake på en strålende karriere. Nå har han begynt som skiskytterekspert for NRK, men det går ikke alltid på skinner. Video: NRK / Kristoffer Løkås Vis mer

Livet til Sandøy har likevel ikke bare vært godt humør og gode dager. I sommer mistet han søstera si til kreft, i overkant av to år etter at sykdommen ble oppdaget.

Sykdom i familien kombinert med pandemien gjorde ting vanskelig å håndtere. Deler av løsningen for Sandøy ble samtaler med psykolog.

- Jeg har alltid vært skeptisk til sånt, men nå mener jeg at flere burde snakke med psykolog, har han uttalt til VG.

LES OGSÅ: - Det blir fort sårt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer