Amalie Snøløs:

Røper sykdom

TV 2-profilen fikk nylig diagnosen etter lang utredning.

FIKK DIAGNOSE: Amalie Snøløs forteller at hun har fått påvist epilepsi. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FIKK DIAGNOSE: Amalie Snøløs forteller at hun har fått påvist epilepsi. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amalie Snøløs (24) ble kjent for det norske folk i 2017 da hun deltok i «Farmen». Siden har hun blitt et kjent fjes i rampelyset, og er nå aktuell med sitt eget gaming-program på TV 2 sammen med Stian Blipp (30).

I den forbindelse er hun tirsdag på besøk hos «God morgen Norge», hvor hun forteller om diagnosen hun nylig har fått.

Det skriver TV 2.

- Å få den slengt i trynet var vanskelig i starten, men også veldig godt. For da kunne jeg vite og begrunne hvorfor jeg har følt meg så tung i kroppen, sier hun til kanalen.

Slet under «Skal vi danse»

Snøløs forteller at hun hadde flere helseplager under deltakelsen i «Skal vi danse» i 2018, noe som førte til at hun flere ganger var på legevakten. Siden har hun altså vært gjennom utredning, og nå har hun fått påvist epilepsi.

NY JOBB: TV-profilen Amalie Snøløs har fått ny jobb som programleder, og blir utfordret av Jonas. Video: Rød Løper Vis mer

Det er en samlebetegnelse på sykdommer eller skader i hjernen som fører til funksjonsforstyrrende anfall.

Rundt 31 000 voksne nordmenn har epilepsi, skriver Store norske leksikon. Sykdommen rammer nervesystemet, og fører til kramper og rykninger i kroppen. Ofte finner man ikke årsaken til at man er rammet av sykdommen.

Måtte roe ned

24-åringen forteller til TV 2 at hun har måttet gjøre endringer i livet, blant annet det å holde et lavere tempo enn tidligere. Det påvirker imidlertid ikke dataspillingen hennes i stor grad foreløpig.

- Det er jo en problematisk sykdom opp mot gamingen, men det går veldig fint. Jeg kan fortsatt spille, sier Snøløs.

Det var altså i forrige uke at det ble kjent at 24-åringen skulle opptre på tv i forbindelse med gaming-lidenskapen sin.

Hun skal nemlig konkurrere mot Blipp i ulike dataspill-grener, og de har hver fire spillere på sitt lag som skal kjempe mot hverandre.

- Det beste med å lage dette programmet sammen med Stian er humoren og kjærligheten for gaming. Jeg vet at Stian elsker gaming, og det gjør alt enda gøyere. Han er jo en veldig dyktig programleder med mye erfaring, så jeg prøver å henge med, sa Snøløs i pressemeldingen.

DEBUT: Amalie Snøløs debuterer som skuespiller i sesong 3 av «Semester», serien kjæresten Herman Tømmeraas også spiller i og er med på å produsere. Vis mer

Hun kunne også nylig lette på sløret overfor Se og Hør hva gjelder kjærligheten. Hun fortalte blant annet at hun hadde møtt sin utkårede, Ole Emil Frikstad Urstad, på jobb, og at de to hadde det veldig fint sammen.

Da fortalte hun også at hun hadde flyttet hjem til moren på Birkeland i Aust-Agder, som følge av coronapandemien.

SYKDOM: Realitystjerna ZaraLena Jackson ble rammet av sykdom, som også går ut over utseendet. Video: @zaralenajackson Vis mer

LES OGSÅ: Brudd for stjerneparet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer