Erik Sæter:

Røper spinnvill «Farmen»-lønn: - What?

Deltok i kjendisversjonen i både 2019 og 2023.

FINALE: Trond Moi (midten) vant årets sesong av «Farmen kjendis». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FINALE: Trond Moi (midten) vant årets sesong av «Farmen kjendis». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Er det én ting det ikke er lite av i Norge, så er det realityprogrammer med kjendiser. Her kan man nevne i fleng, og «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», «Camp Kulinaris», «Skal vi danse» og «Maskorama» er bare noen av konseptene det konkurreres i.

Nylig kunne komiker Morten Ramm (45) avsløre i «Berrum og Beyer snakker om greier» at han hadde hatt opptelling på antall kjendiser i sving på TV denne høsten. Ifølge ham er svaret 140.

En av de mest veletablerte kan sies å være «Farmen kjendis», som over jul går i gang med sin åttende sesong. Da skal tolv kjendiser igjen forlate hverdagen og reise 100 år tilbake i tid, i opptil seks uker.

Kjendisene får naturligvis betalt for å delta i gårdskonkurransen, og bak slike kontrakter kan det ligge lukrative avtaler. Disse avtalene er imidlertid sjelden for offentligheten å få innblikk i, og summene det er snakk om er også i de fleste tilfeller hemmelige.

Cristian Brennhovd er reporter for Se og Hør Reality Awards på pressetreffet til Reality-legendene. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Nå avslører derimot en gammel deltaker hvor mye han fikk for sin deltakelse.

Erik Sæter (26) deltok i «Farmen kjendis» både i 2019 og i 2023, i førstnevnte sesong som en av hoveddeltakerne, og i sistnevnte vant han «Torpet kjendis» og fikk dermed en plass i gårdskonkurransen.

Det er i podkasten «Brødrene Arnesen» Sæter forteller om summen som kom inn på konto i forbindelse med 2019-sesongen.

Nettavisen omtalte saken først.

Rød Løper møter Ronny Brede Aase på premierefesten til hans nye TV-program: Et hardt liv med Ronny. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Selene Fjellvang Lie Vis mer

- Jeg fikk betalt 250 000 kroner. Jeg har tidligere levd på studielån og ekstrajobber på Joker. Så fikk jeg 250 000 kroner for å være meg selv på en bondegård i fem uker. Altså, what the fuck?

- Jeg vet ikke om jeg har lov til å si det, men det var omtrentlig noe sånt, innrømmer 26-åringen.

Han forklarer videre at han fikk en sum for å være med, også fikk han mer for hver uke han var på gården.

- Det er godt betalt. Det var sånn 100 000 kroner i inngang og 30 000 kroner i uken eller noe. Så det var kjempebra, forklarer han.

VILL LØNN: Tidligere i sommer kunne Sophie Elise Isachsen avsløre hva hun tjente på en uke. Vi tok en prat med henne om lønnen. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, som har følgende å si om Sæters «avsløring»:

«Vi kommenterer av prinsipp aldri innholdet i kontrakter med deltakere i våre programmer».

Se og Hør har vært i kontakt med Erik Sæter, som ikke har noen kommentar til saken.

LES OGSÅ: Så mye tjener de

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer