Claudia Schiffer:

Røper spesiell detalj om undertøyet

- Folk klippet hull i teltene og prøvde å ta bilder av oss. Vi hadde sikkerhetsvakter på hvert moteshow.

SINNSSYKE TILSTANDER: Supermodell Claudia Schiffer forteller om storhetstiden, og spesielt én detalj fra intervjuet vekker oppsikt. Foto: NTB Scanpix
SINNSSYKE TILSTANDER: Supermodell Claudia Schiffer forteller om storhetstiden, og spesielt én detalj fra intervjuet vekker oppsikt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den tyske supermodellen Caludia Schiffer (49) slo igjennom for alvor på 1990-tallet. Siden den gang har hun preget en rekke forsider av ulike motemagasiner og prydet catwalker verden over.

Ifølge 49-åringen har en karriere som supermodell ikke bare sine fordeler.

I et nytt intervju med britiske Elle røper nemlig Schiffer at undertøyet hennes ble stjålet så ofte at hun ble nødt til å ha egne sikkerhetsvakter til å vokte det, ifølge Sky News.

UØNSKET: Supermodellen Gigi Hadid måtte ta grep da en uventet gjest tok seg opp på catwalken under moteuka i Paris. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

- Folk klippet hull i teltene

Supermodellen beskriver tilstanden i storhetstiden sin som «sinnssykt» og sammenlikner det med å være en rockestjerne. Hun minnes at på et tidspunkt kunne hun ikke komme seg til bilen sin med mindre det var laget klar en sti til henne i folkehavet.

- Folk klippet hull i teltene og prøvde å ta bilder av oss. Vi hadde sikkerhetsvakter på hvert moteshow, sier hun.

1992: Den tyske supermodellen ble oppdaget på en nattklubb i Düsseldorf i 1987. Her avbildet på catwalken for Jil Sander i Milano. Foto: NTB Scanpix
1992: Den tyske supermodellen ble oppdaget på en nattklubb i Düsseldorf i 1987. Her avbildet på catwalken for Jil Sander i Milano. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Schiffer gikk enkelte fans så langt at de stjal undertøyet hennes.

- Da jeg var ute på catwalken kunne jeg komme tilbake og nesten hver gang var undertøyet mitt borte, fortsetter hun.

I dag kan det imidlertid virke som at tilstandene har forbedret seg betraktelig for Schiffer som er godt gift med filmprodusent Matthew Vaughn (49). Sammen har de barna, Clementine Poppy (15), Cosima Violet (9) og Caspar Matthew De Vere Drummond (17).

Om fem måneder fyller supermodellen 50 år. Dette er imidlertid noe hun ikke bekymrer seg for.

- Jeg har fått mange fantastiske komplimenter i min tid. Men så kommer du til neste trinn og går videre. Du trenger ikke å bli kalt vakker hele livet ditt. Det er et fint minne, men så begynner neste generasjon og du overlever, forteller hun til Elle.

Vis mer

Holdt seg unna

Det er imidlertid ikke første gang at 49-åringen forteller åpent om hvordan det har vært å være supermodell i motebransjen. At bransjen kan være et tøft miljø for unge jenter er det mange som har fått med seg.

På de mange reisene finnes det utallige fristelser og glamorøse fester man kan delta på, men dette har Schiffer tidligere innrømmet at hun har holdt seg unna.

STJERNE: Her er Claudia Schiffer avbildet på catwalken i den franske hovedstaden i 1992. Foto: NTB Scanpix.
STJERNE: Her er Claudia Schiffer avbildet på catwalken i den franske hovedstaden i 1992. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Jeg gikk egentlig aldri på festene. Jeg dro hjem i stedet etter showene. Det kan skje mye kjipt på festene i motebransjen, men det var jeg ikke klar over på den tiden. Jeg var så uskyldig og visste ikke at folk rundt meg brukte narkotika, fortalte hun i et intervju med Marie Claire i 2014, ifølge Contactmusic.com.

- Jeg ble aldri tilbudt noe selv, og jeg likte ikke smaken av sigaretter eller alkohol, fortsatte 49-åringen.

LIL MIQUELA: Instagram-profilen til Lil Miquela virker som en hvilken som helst annen influensers Instagram; daglige oppdateringer med bilder og stories, sponsede innhold og såkalte inspo-bilder. Men en ting skurrer; jenta er ikke ekte. Vis mer

Kastet klærne for Vogue

I fjor var det 25 år siden Schiffer sist prydet forsida av motemagasinet Vogue, og i den anledning gjorde hun et aldri så lite comeback.

På forsiden av fjorårets augustutgave poserte 49-åringen foran kameraet med bare en liten, sort veske og et par sko til å dekke til hennes edle deler.

Ikke nok med at Schiffer praktisk talt poserte naken, hun hadde også fotografert seg selv. Fotograf Collier Schorr (57) hadde bistått modellen, men det var hun selv som hadde trykket på selvutløserknappen og tatt bildene.

Totalt hadde hun to forsider, der hun på den andre var ikledd en blazer.

Det var på en nattklubb i hjemlandet Tyskland at Schiffer ble oppdaget. Bare seks måneder etter at hun fullførte skolegangen, var hun å se på forsiden av Elle.

Derfra gikk det bare en vei for Schiffer, og det var oppover. Hun sikret seg oppdrag for Guess og Chanel, og takket være en rekke langtidskontrakter med sminkemerket Revlon, er hun i dag en av verdens aller best betalte modeller.

LES OGSÅ: DiCaprio snek seg ut fra motefest med supermodell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer