Ulrikke Brandstorp:

Røper søvnløse netter etter MGP-drama

MGP-stjernen lar ikke negative kommentarer påvirke vinnergleden.

VINNER: Ulrikke Brandstorp vant finalen av Melodi Grand Prix 2020, og skal dermed representere Norge i Eurovision Song Contest i Rotterdam. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet
VINNER: Ulrikke Brandstorp vant finalen av Melodi Grand Prix 2020, og skal dermed representere Norge i Eurovision Song Contest i Rotterdam. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld stakk Ulrikke Brandstorp (24) av med seieren i årets Melodi Grand Prix, og skal dermed representere Norge i finalen av Eurovision Song Contest i Rotterdam i mai.

Seieren kommer likevel med en liten bismak, da det underveis oppsto problemer som resulterte i at landets seere ikke fikk avgitt sin stemme. Det ble i ettertid avslørt at det var en folkejury bestående av 30 mennesker som avgjorde hvilke fire artister som gikk videre til sølvfinalen, noe som har fått både publikum og deltakere til å rase mot NRK.

I sin egen podkast åpner 24-åringen seg nå opp om hvordan de siste dagene har vært, og om hvordan stemmetrøbbelet påvirket vinnergleden.

Forstår frustrasjonen

De tekniske problemene som oppsto tidlig lørdag kveld ble i løpet av sendingen løst, og det var derfor landets seere som avgjorde den endelige vinneren. Dagen etter seieren var det en overveldet Brandstorp som snakket med Se og Hør.

- Jeg tror jeg trenger et par dager til å fatte dette. Jeg har drømt om dette så lenge. Det er helt absurd. Jeg har vondt i alle smilemuskler, sa hun søndag morgen.

Etter seieren har 24-åringen vært opptatt med møter og intervjuer nesten sammenhengende. Flere har naturligvis stilt spørsmål rundt Brandstorps mening etter lørdagens stemmekaos.

BRANDSTORP: MGP-vinner Ulrikke Brandstorp våknet til en tilværelse som norsk representant i Eurovision Song Contest. Nå skal det jobbes på, sier jenta som gleder seg til finalen i Rotterdam i mai. Video: Bjørn Langsem Vis mer

I sin egen podkast, «Casa The Kaos», åpner hun og manager Christoffer Gunnestad seg opp om de siste dagene.

- På 62 timer har vi sovet i åtte av dem. Fra lørdag morgen har vi sovet i åtte timer. Og grunnen er jo rett og slett fordi lørdagens finale ble jo «Texas», innrømmer hun i podkasten, som er spilt inn mandag kveld.

Manager Christoffer Gunnestad skyter inn at mye ikke ble slik man hadde ønsket, noe Ulrikke sier seg enig i. De sikter riktignok til stemmekaoset, og er tydelige på at seieren var etterlengtet, og det er liten tvil om at Sarpsborg-kvinnen er overlykkelig.

- Jeg kan jo kanskje si at jeg forstår frustrasjonen. Men, oppi alt, så må jeg huske på at jeg er artist og låtskriver i denne konkurransen, og at mitt mål nå er Rotterdam. Så må jeg la NRK styre med alt det andre, sier hun i podkasten.

Til Se og Hør skriver Ulrikke tirsdag at hun endelig har fått noen timer på øynene, etter et par hektiske dager. Til tross for at stormen etter helgen ennå ikke har stilnet, er hun innstilt på å se fremover mot finalen i Rotterdam.

Hennes manager erkjenner likevel at de har registrert negative kommentarer i løpet av de siste dagene, men lar ikke det stanse vinnergleden.

- Vi har registrert at det har vært noe negativ omtale rundt lørdagen, men vi er overdrysset med lykkønskninger og positive meldinger, så det er det vi fokuserer på og sitter igjen med, sier Gunnestad til Se og Hør.

Vurderer pengekrav

Mandag ble det kjent at Tone Damlis manager, David Eriksen (52), vurderer å sende pengekrav til NRK, for dekning av utgiftene som etter hans skjønn har vært «til ingen nytte». Det skrev VG.

- Noen anslått sum på samlede kostnader i forbindelse med MGP, vil jeg ikke gå ut med. Men vi holder på å vurdere steg videre med tanke på det. Man får jo ikke noen forsikring når det gjelder den økonomiske innsatsen, sier Eriksen til VG.

NRK har fått med seg pengekravet, og deres kommunikasjonsansvarlig, Natalie Sprus, fortalte til Dagbladet at de tar stilling til det som eventuelt skal komme deres vei, og at et eventuelt pengekrav vil bli tatt direkte med Eriksen.

PREMIERE: Se Tone Damlis rykende ferske musikkvideo til MGP-låta «Hurts sometimes». Låta er med i MGP-finalen lørdag 15. februar. Video: Tobias Frøystad/ Expect Films Vis mer

Tone deltok i år for andre gang på Melodi Grand Prix, elleve år etter hun sist sto på scenen. Da kapret hun andreplassen bak Alexander Rybaks «Fairytale».

Mandag morgen hadde NRK fortsatt ikke funnet ut hva som forårsaket lørdagens tekniske problemer, men jobbet på tidspunktet med å avklare situasjonen.

LES OGSÅ: Avslører «Farmen»-stopp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer