Christine Koht:

Røper scenecomeback

Christine Koht avslører ny turné.

PÅ SCENEN: Etter planen skal Christine Koht returnere til scenen til høsten. Foto: Berit Roald / NTB .
PÅ SCENEN: Etter planen skal Christine Koht returnere til scenen til høsten. Foto: Berit Roald / NTB . Vis mer
Publisert

I to år har komiker Christine Koht (53) kjempet en beinhard kamp mot kreften, men hun har likevel klart å dele både oppturer og nedturer med følgerne sine.

Da Dagbladet snakket med henne forrige uke hadde hun vært akuttinnlagt hele 16 ganger med ambulanse siden i fjor sommer, og torsdag opplyste hun om at hun hadde blitt dårligere, og tatt sin attende coronatest.

- Jeg sier som svigermor, «jeg er en smule døende», sa hun.

Tilbake til jobb

Denne uken er det imidlertid langt hyggeligere nyheter fra Koht, som overfor «God Kveld Norge» røper at hun planlegger comeback på scenen.

- Jeg trodde, hele tiden, tross bekmørke odds, at dagen ville komme. Dagen da jeg returnerte til scenen. Og snart er den her, sier hun.

Etter planen skal hun sammen med forfatter Joachim Førsund på en liten turné, der hun skal besøke Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger allerede til høsten.

- SKAMMET MEG: Christine Koht besøker Lindmo etter bokbomba. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

Koht og Førsund har jobbet sammen en rekke ganger tidligere. Da 53-åringen ble syk bestemte hun seg raskt for å lage en podkast - det gjorde hun sammen med nettopp Førsund. Det resulterte i podkasten «Koht vil leve».

Da hun nylig kom ut med boken «Kohts bok», var den også ført i pennen av Joachim Førsund.

Koht har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelser i denne saken.

- Til stede her og nå

De fleste som har fulgt med på Christine Kohts sykdomsforløp, kan trolig si seg enig i at man skal lete lenge etter en dame med mer pågangsmot og godt humør enn henne. Hun har som nevnt vært inn og ut av sykehus de siste årene, og vært gjennom en rekke tøffe behandlinger.

Da Dagbladet snakket med henne i november, var hun innlagt på Tønsberg sykehus, men fremdeles ved godt mot. Hvordan det er mulig å holde motet oppe slik 53-åringen har gjort, er det nok mange som lurer på. Ifølge komikeren handler det om å isolere tankene.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

- Jeg kapsler inn alt der ute som jeg savner, og så har jeg lært meg opp til å leve - at jeg er til stede her og nå. Så det som skjer der ute, det må bare skje, sa hun.

I tillegg mente komikeren at det lønner seg å være blid, noe som har blitt et slags motto for henne under kreftsykdommen.

LES OGSÅ: - Nå orker jeg ikke mer juling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer