Røper sannheten om livet i kulissene

Eileen (24) forlot «Paradise Hotel» forrige uke. Nå forteller hun om hverdagen til reality-deltakerne.

RØK UT: Rett før finaleuka i «Paradise Hotel» måtte sarpingen Eileen Eriksen forlate luksushotellet. På sin blogg forteller 24-åringen om livet bak kulissene i Mexico, og røper det hun mener er positivt og negativt ved oppholdet. Foto: Rune Bendiksen/ TV3
RØK UT: Rett før finaleuka i «Paradise Hotel» måtte sarpingen Eileen Eriksen forlate luksushotellet. På sin blogg forteller 24-åringen om livet bak kulissene i Mexico, og røper det hun mener er positivt og negativt ved oppholdet. Foto: Rune Bendiksen/ TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden midten av mars har tv-seere fått være flue på veggen mens årets «Paradise Hotel»-deltakere fester, krangler og ryker ut.

Men døgnet inneholder mange flere timer enn den ene vi får se på TV-skjermen på hverdager. Følgelig er det mange aspekter ved hotellivet i Mexico som seeren er totalt uvitende om.

sin blogg røper «Paradise Hotel»-deltaker Eileen Eriksen (24) både fordeler og ulemper ved livet på luksushotellet.

På plussida trekker Sarpsborg-kvinnen blant annet fram fint vær, god mat og gratis produkter til fri bruk.

Mindre positivt opplevde Eriksen mye ventetid under innspillinga og nærkontakt med insekter.

Gekko i taket

Til Dagbladet sier 24-åringen at hun ble overrasket over at det var så mange regler å forholde seg til for deltakerne.

- Det er en produksjon, og det er noe som skjer hele tiden. Det å lage TV tar mye tid, det overrasket meg mest av alt, forteller Eriksen.

Allestedsnærværende insekter er heller ikke blant favorittminnene hennes fra oppholdet.

- Det er veldig mye insekter der nede. Jeg har jo skikkelig fobi mot alt som flyr, egentlig, men man blir litt herda. Det sitter også gekkoer oppe i taket på rommene, men det er en fordel å ha siden de spiser opp insektene, sier realitydeltakeren.

Hun er likevel ikke i tvil om at Mexico-oppholdet brakte mest positivt med seg.

Gikk opp over fem kilo

- Alt er gratis. Vi får servert kjempegod mat fire ganger om dagen. Det er et utrolig godt personell som jobber der som vasker rommene to ganger om dagen. I tillegg har «Paradise Hotel» flere sponsorer, så vi har masse hårstylingprodukter tilgjengelig, i tillegg til tannbleking og kosttilskudd som gir brunere hud, forteller Eriksen.

- Vi fikk også masse sjokolade og godteri under oppholdet. Jeg gikk opp fem og et halvt kilo mens jeg var der.

- Trente dere noe under oppholdet?

- Jeg prøvde å trene opp og ned trappene, men i varmen fungerte det ikke veldig bra. Den første uka var vi kjempeflinke hele gjengen, men så dabbet det av, sier Eriksen og ler.  

Tjener ikke på oppholdet

TV3 har egne deltakeransvarlige som har som oppgave å ivareta deltakerne, ifølge 24-åringen. Er det manko på for eksempel toalettartikler skrives dette opp på en handleliste som de deltakeransvarlige tar hånd om.

Men selv om alt ved oppholdet er gratis, får ikke deltakerne økonomisk kompensasjon for oppholdet i Mexico, forteller Eriksen, som skulle ønske det var tilfelle.

- For de som ikke har spart opp penger før man reiser til Mexico kan det være litt problematisk, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

GIKK OPP FEM KILO: Eileen Eriksen gikk opp i vekt under «Paradise Hotel»-innspillingen i Mexico. Foto: Ida Nikolaisen/ Seoghør.no
GIKK OPP FEM KILO: Eileen Eriksen gikk opp i vekt under «Paradise Hotel»-innspillingen i Mexico. Foto: Ida Nikolaisen/ Seoghør.no Vis mer

Torsdag ble TV-seere vitne til at Eriksen måtte pakke sakene og forlate hotellet, ei uke før selve finaleuka.

24-åringen henger likevel ikke med leppa, og forteller at livet hennes har blitt snudd på hodet av realitydeltakelsen.

- Før hadde jeg et helt vanlig liv med mye mer avslapping, sier Eriksen og ler, før hun forteller om økt oppmerksomhet i sosiale medier og fra presse.

Hun har utdanning som helsefagarbeider, men i tiden som kommer planlegger hun å dyrke en litt annen karrierevei:

- Jeg skal satse på bloggen, og så får jeg makeup-opplæring av en profesjonell makeup-artist. Det er dette og trening jeg kommer til å fokusere mest på framover, sier Eriksen, som legger til at hun fortsatt vil ta noen vakter i hjemmesykepleien, blant annet av følgende årsak:

- Da føler jeg at jeg har et normalt liv.

- Frivillig å delta

Line Vee Hanum er pressesjef for MTG TV, som står bak TV3 - som sender «Paradise Hotel» i Norge.

Hun kjenner seg i stor grad igjen i forholdene som Eriksen beskriver.

- Insekter og dyr får vi ikke gjort så mye med, men ypperlig servering burde veie opp for enkelte myggstikk. Og det er selvsagt en del venting og regler, da det tross alt er en tv-produksjon, sier Hanum.

- Noen forestiller seg nok at det er mer som en dokumentarserie, men det er det jo ikke - det må rigges til seremonier og konkurranser og annet som foregår inne på hotellet.

- Hvorfor får ikke deltakerne økonomisk kompensasjon for å delta?

- Det er høyst frivillig å delta på Paradise Hotel, og det er viktig å huske på at det faktisk er en konkurranse der man kan vinne 300 000 kroner til slutt, svarer pressesjefen.

- Foruten å by på et luksusliv i flere måneder, gir dessuten deltakelsen enorm promoteringsverdi og kan fungere som springbrett for dem som ønsker å bruke synligheten karrieremessig.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Får hatmeldinger etter «Paradise Hotel»-exiten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer