Anna Wintour:

Røper sannheten om «isdronningen»

André Leon Talley jobbet tett med Anna Wintour i flere år. Nå snakker han ut.

ALDRI VENNER: André Leon Talley jobbet tett med Vogue-dronning Anna Wintour i flere tiår. Nå skriver han åpent om det merkelige forholdet deres i sin nye biografi. Her er Wintour avbildet med Margot Robbie. Foto: NTB Scanpix
ALDRI VENNER: André Leon Talley jobbet tett med Vogue-dronning Anna Wintour i flere tiår. Nå skriver han åpent om det merkelige forholdet deres i sin nye biografi. Her er Wintour avbildet med Margot Robbie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det har i flere tiår versert historier om Anna Wintour (70), den verdenskjente briten som tok over som sjefredaktør i amerikanske Vogue i 1988. Hun revolusjonerte magasinet, opparbeidet seg en enorm respekt i bransjen og har med tiden blitt en av de mest karikerte og gjenkjennelige menneskene i motebransjen.

Hun omtales som «isdronningen» av flere, og var inspirasjonen bak den kalde og tidvis frekke sjefredaktøren i «The Devil Wears Prada» - som på skjermen ble spilt av Hollywood-stjernen Meryl Streep (70). Hun har dessuten også inspirert stort sett alle liknende redaktørkarakterer på film og tv.

Det virker ikke som om stemplet preger henne. Den velkjente bob-frisyren, de store solbrillene, den korte Chanel-jakken og de store smykkene er og forblir den versjonen Wintour ønsker å vise av seg selv. Hun er også svært privat, og snakker sjelden om seg selv i intervjuer.

Derfor får det nå stor oppmerksomhet at en av hennes tetteste medarbeidere noensinne, tidligere redaktør André Leon Talley (70), nå forteller «sannheten» om motedronningen i sin nye biografi.

Godt og vondt

Talley har jobbet i Vogue i en rekke perioder, men ble ansatt for første gang i 1983. Siden har han arbeidet der i flere perioder, før han i 2013 sa farvel for godt. Han har gjort noen få oppdrag i ny og ne for magasinet, men det er et fåtall. Siden han sluttet har han ikke hatt noe direkte kontakt med sin tidligere sjef.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer