Rod Stewart:

Røper sannheten om bruddet med Britt Ekland

Stjernen tar bladet fra munnen om det famøse forholdet.

UTROSKAP: Svenske Britt Ekland og verdensberømte Rod Stewart var et par i to år før det tok slutt, og de har ikke vært på talefot siden. Her avbildet sammen i 1976. Foto: NTB Scanpix
UTROSKAP: Svenske Britt Ekland og verdensberømte Rod Stewart var et par i to år før det tok slutt, og de har ikke vært på talefot siden. Her avbildet sammen i 1976. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den verdensberømte britiske musikeren Rod Stewart (73) avslører i et nylig intervju sannheten bak relasjonen til den svenske skuespilleren og tidligere «James Bond»-piken Britt Ekland (75).

Det var i 1975 at rockestjernen ble presentert for svenske Ekland av skuespiller Elizabeth Taylor, og det tok ikke lang tid før de ble et av de mest omtalte parene i kjendisverdenen.

Paret holdt sammen i to år før romansen fikk en brå slutt, og ingen av dem har pratet med hverandre siden.

I et intervju med svenske Aftonbladet forteller 73-åringen at stemningen ikke akkurat er på topp etter bruddet i 1977.

- Hun hater meg, hun hater meg virkelig.

BRITT EKLAND: Den tidligere Bond-piken avbildet sammen med Hollywood-stjernen Charlize Theron (t.v.) under filmfestivalen i Cannes i 2004. Foto: Reuters/ NTB scanpix
BRITT EKLAND: Den tidligere Bond-piken avbildet sammen med Hollywood-stjernen Charlize Theron (t.v.) under filmfestivalen i Cannes i 2004. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Ber om unnskyldning

Grunnen skal ifølge rockeikonet være måten romansen tok slutt på.

- Jeg vet ikke hvorfor, men hver gang hun hører navnet mitt er det som at hun … grr …, ytrer 73-åringen.

Det er ikke uten grunn at Ekland ble forbanna. Hun skal nemlig ha fått vite at Stewart stakk av gårde med en annen kvinne istedenfor å gjøre det slutt.

- Jeg var aldri god på å ende forhold, noe som jeg skammer meg over. Om jeg kunne endre noe i fortiden skulle det vært nettopp det, forteller Stewart til den svenske avisen.

40 år har gått siden romansen tok slutt, men nå ønsker Stewart å strekke ut en hånd til Ekland for å beklage seg for måten han håndterte bruddet på.

Brukte Eklands truser på scenen

Det er derimot ikke bare artisten som har snakket ut om forholdet. For to år siden ble Ekland intervjuet av Studio 10, og der avslørte hun en oppsiktsvekkende detalj.

Rockelegenden brukte nemlig den svenske skuespillerens truser da han opptrådte på scenen.

- Han brukte trusene mine for å holde hele «pakken» på plass, fortalte Ekland.

Da Ekland fikk spørsmål om Stewart var slem, svarte 75-åringen:

- Om du mener at han var utro? Så ja.

ROD STEWART: Den britiske artisten avbildet på scenen i Ekeberghallen i Oslo i 1976.
Foto Oddvar Walle Jensen / NTB scanpix
ROD STEWART: Den britiske artisten avbildet på scenen i Ekeberghallen i Oslo i 1976. Foto Oddvar Walle Jensen / NTB scanpix Vis mer

Den tidligere svenske hollywoodfruen har også fortalt om utroskapen i et intervju med The Telegraph i 2013.

- Rod var utro og han fikk ingen ny sjanse. Jeg fortalte ham, fordi jeg var veldig forelsket i ham, at hvis han var utro, ville det være slutten på forholdet vårt. Og det ble det. Han klarte ikke å la være, det var som et barn i en godteributikk, fortalte 75-åringen den gang.

Snakket om narkotika på TV

Ekland har bodd i Hollywood i mange tiår, og er kjent for sin rolle i blant annet James Bond-filmen «Mannen med den gylne pistol» fra 1974.

75-åringen har også figurert i den svenske suksesserien «Svenske Hollywoodfruer», som i Norge har blitt vist på TV3.

Under et besøk hos det britiske talkshowet «Loose Women» i 2016 ble Ekland imidlertid litt for gøyal for det britiske publikum.

Banning og snakk om marihuana ble for hard kost, og svenskens oppførsel måtte beklages flere ganger, skrev Huffington Post den gang.

Ekland fortalte historien om hvordan hun møtte sin daværende ektemann, skuespiller Peter Sellers, på midten av 60-tallet.

Paret hadde vært på kino, og dro seinere tilbake til et hotell. Der fikk hun spørsmål om hun røykte.

STJERNEPAR: Den britiske skuespilleren Peter Sellers og Britt Ekland var gift fra 1964 til 1968. Her avbildet sammen i 1964. Foto: NTB Scanpix
STJERNEPAR: Den britiske skuespilleren Peter Sellers og Britt Ekland var gift fra 1964 til 1968. Her avbildet sammen i 1964. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var 60-tallet, alle røykte. Og vi satt der og røykte, også spurte han om jeg har røykt akkurat dette før. Jeg visste ikke hva det var, men han sa at det var marihuana, fortalte hun i programmet.

Videre viste 75-åringen fram hvordan paret satt på et hotell i London på 60-tallet og røyket marihuana.

Da måtte medprogramleder Andrea McLean steppe inn.

- Vi har åpenbart vært innom bruk av narkotika her, og som et program må vi si at vi ikke støtter dette i det hele tatt, fortalte hun etter Eklands historie.

LES OGSÅ: Snakker om baby-sjokket etter 11 år