Sam Smith:

Røper sannheten bak vektnedgangen

Sultet seg i flere uker før fotograferinger.

ÅPNER OPP: Sangstjernen Sam Smith delte et emosjonelt innlegg med følgerne sine på Instagram denne uken. I innlegget fortalte artisten om kampen mot kroppsbildet sitt. Foto: Victoria Will / NTB scanpix
ÅPNER OPP: Sangstjernen Sam Smith delte et emosjonelt innlegg med følgerne sine på Instagram denne uken. I innlegget fortalte artisten om kampen mot kroppsbildet sitt. Foto: Victoria Will / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske sangeren og låtskriveren Sam Smith (26) har kapret flere hjerter rundt om i verden med sine emosjonelle låter om kjærlighet. Smith er for øvrig også en stor fan av den norske artisten Maria Mena (32).

26-åringen er kjent for å være reflektert rundt sine egne følelser, noe som ofte kommer frem i intervjuene han stiller opp i.

Slet med overvekt

Til tross for all suksessen karrierremessig, har sangfuglen hatt det tøft personlig. Etter at Smith stod frem som homofil, ble han mobbet og overfalt. Han slet også lenge med lavt selvbilde på grunn av overvekt.

I 2015 fortalte 26-åringen blant annet at han fikk lyst til å ta sitt eget liv, etter å ha sett et bilde av seg selv i bar overkropp.

«Stay with me»-sangeren har jobbet med kroppen sin i flere år, og samme år avslørte Smith at han hadde gått ned hele seks kilo på 14 dager, etter at han la om kostholdet og livsstilen totalt.

2015: Etter at Sam Smith la om kostholdet og livsstilen sin gikk han ned seks kilo på to uker. Foto: NTB scanpix
2015: Etter at Sam Smith la om kostholdet og livsstilen sin gikk han ned seks kilo på to uker. Foto: NTB scanpix Vis mer
2014: Her er sangstjernen avbildet kun et år tidligere. Foto: NTB scanpix
2014: Her er sangstjernen avbildet kun et år tidligere. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2017 raste Sam enda mer ned i vekt, og dette var noe flere bemerket seg. En rekke medier omtalte bildene av sangstjernen, der man tydelig kunne se at Smith hadde gått ned opptil flere kilo.

VEKTNEDGANG: Bilder av Sam Smith fra 2017 fikk fansen til å reagere. Ikledd en løs genser og store blå jeans kunne man tydelig se at stjernen hadde gått ned i vekt. Foto: NTB scanpix
VEKTNEDGANG: Bilder av Sam Smith fra 2017 fikk fansen til å reagere. Ikledd en løs genser og store blå jeans kunne man tydelig se at stjernen hadde gått ned i vekt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Blir hyllet for åpenheten

Denne uken delte sangstjernen et emosjonelt og inspirerende innlegg om nettopp problemene rundt sitt eget kroppsbilde på Instagram.

- Tidligere, hvis jeg skulle gjøre en fotografering med så mye som en t-skjorte på, sultet jeg meg selv flere uker i forveien, skriver «Promises»-sangeren, og legger til:

- I går bestemte jeg meg for å kjempe tilbake. Ta tilbake kontrollen over kroppen min og slutte med å prøve og forandre brystet, hoftene eller kurvene mine, som mine foreldre laget og elsker så høyt.

Videre takker sangstjernen fotografen Ryan Pfluger for å hjelpe ham med å feire kroppen sin akkurat som den er, og forteller at han aldri har følt seg tryggere enn det han gjorde med ham.

- Jeg vil alltid krangle med speilet, men denne fotograferingen og denne dagen var et skritt i riktig retning, avslutter sangeren innlegget med.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Komplimenter i fleng

Den anerkjente artisten mottar applaus og hyllester i kommentarfeltet, og flere støtter opp under uttalelsen til sangeren.

- Du ser fantastisk ut! Og du er en vakker person på innsiden og utsiden. Takk for at du har motet til å gjøre dette, kommenterte en av følgerne.

- Sam, tusen takk for at du på en så vakker og ærlig måte forteller sannheten. Ved å gjøre det inspirerer du mange andre, kommenterte en annen.

ÆRLIG OM KROPPSFOKUS: Sam Smith er åpen om kampen han kjemper for å ta tilbake kontrollen over kroppen sin.Her er sangstjernen avbildet tidligere i år. Foto: NTB scanpix
ÆRLIG OM KROPPSFOKUS: Sam Smith er åpen om kampen han kjemper for å ta tilbake kontrollen over kroppen sin.Her er sangstjernen avbildet tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fotografen som Smith henviste til i innlegget la også igjen en kommentar.

- Takk for at du stoler nok på meg til å legge til rette for fotografier som styrker eierskapet over egen kropp og sinn. Jeg håper virkelig alle omfavner opplevelsen slik du gjorde.

Brudd etter ni måneder

I 2017 fikk fansen til sangstjernen seg en hyggelig overraskelse etter at det ble kjent at artisten hadde funnet lykken med den amerikanske skuespilleren Brandon Flynn (25), kjent fra Netflix-serien «13 Reasons Why».

Paret ble fotografert sammen utallige ganger, publiserte bilder av hverandre i sosiale medier og deltok på flere arrangementer sammen. Lykken skulle derimot ikke vare evig.

I juni i fjor begynte ryktene å svirre om at stjerneparet hadde gått hver til sitt etter ni måneder som kjærester. Kun noen måneder senere lettet Smith på sløret om bruddet i et intervju med The Times, gjengitt av People.

KJEMPEFORELSKET: Ifølge kilden The Sun har snakket med var det hovedsaklig hektiske liv som sørget for at lykken brast. Foto: NTB scanpix
KJEMPEFORELSKET: Ifølge kilden The Sun har snakket med var det hovedsaklig hektiske liv som sørget for at lykken brast. Foto: NTB scanpix Vis mer

De to stjernene skal ha møtt hverandre like etter at Smith ga ut albumet «The Thrill Of It All» i høst, og ble siden observert utallige steder over hele verden sammen.

- Jeg prøver fortsatt å finne ut av hva forholdet betydde for meg og hva jeg tar med meg videre. Det er fortsatt ganske nytt, fortalte stjerneartisten i september og la til:

- Brandon var fantastisk. Alle mine forhold har tatt slutt på en fin måte, aldri en dårlig måte.

LES OGSÅ: Ukjente bilder får fansen til å måpe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer