Røper sannheten bak Lady Gagas vågale frisyrer

Popstjernens personlige hårstylist er ikke ukjent med å eksperimentere med ulike farger og frisyrer.

NOE FOR ENHVER SMAK: Popstjernen og skuespilleren Lady Gaga er kjent for å eksperimentere med utseendet sitt. Nå røper Gagas personlige hårstylist bakgrunnen for noen av de mest vågale hårfrisyrene. Foto: NTB Scanpix
NOE FOR ENHVER SMAK: Popstjernen og skuespilleren Lady Gaga er kjent for å eksperimentere med utseendet sitt. Nå røper Gagas personlige hårstylist bakgrunnen for noen av de mest vågale hårfrisyrene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Popstjernen og skuespilleren Lady Gaga (33) har i en årrekke overrasket og sjokkert på den røde løperen. 33-åringen er fryktløs når det gjelder sin egen stil og sitt eget utseende, og man kan trygt å si at artisten har testet ut det aller meste.

Gaga har gått på høyere hæler enn de aller fleste kan drømme om, og prøvd ut alle regnbuens farger på håret - og ikke minst en rekke ulike frisyrer.

Og bak disse ekstravagante hårfrisyrene ligger det hardt og krevende arbeid.

Hårstylist Frederic Aspiras har hatt ansvar for håret til Lady Gaga i en årrekke, og i et nytt intervju med ET Online avslører han nå bakgrunnen og arbeidet bak noen av stjernens mest ikoniske hårfrisyrer opp gjennom.

FALL: Under en konsert i Las Vegas tok Lady Gaga en fan opp på scenen. Det var kanskje ikke så lurt. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Foto: CNN Vis mer

Hardt arbeid bak frisyrene

Under Met-gallaen i 2015 dukket blant annet Gaga opp med en oppsiktsvekkende frisyre som hennes personlige hårstylist bokstavelig talt skapte for hånd.

MYE ARBEID: Bak Lady Gagas hårfrisyre under Met-gallaen i 2015 lå det mye hardt arbeid. Foto: NTB Scanpix
MYE ARBEID: Bak Lady Gagas hårfrisyre under Met-gallaen i 2015 lå det mye hardt arbeid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Håret hennes var blondt under. Jeg malte det svart med leire og limte deretter steiner på hodet hennes, del for del, på et nett, forteller Aspiras til kjendisnettstedet.

Hårstylisten avslører at han ofte bruker parykker på popstjernen, og at hårfrisyren Gaga hadde under Grammy-utdelingen i fjor faktisk var en parykk.

KORSETT: Popstjernens hårfrisyre under Grammy-utdelingen i 2018 var inspirert av Viktoratiden. Foto: NTB Scanpix
KORSETT: Popstjernens hårfrisyre under Grammy-utdelingen i 2018 var inspirert av Viktoratiden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ideen kom Gagas hårstylist på da han så kjolen som Armani hadde designet til Gaga for anledningen. Aspiras forteller at han for lenge siden kom på en idé om å lage en hårfrisyre ut av et korsett.

- Hun snakket om å alltid være bundet som kvinner i korsetter hele tiden. I Viktoriatiden var korsettet stort. Jeg blir inspirert mye av den perioden og klærne, og i stedet for å ha det på klærne som man normalt gjør med et korsett, la jeg det i håret.

RUNDE TO: Dagbladets intervju med Lady Gaga gikk viralt allerede i 2009. Nå er videoen igjen tilbake for fullt, ti år senere. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Liker å eksperimentere

I et tidligere intervju med Allure har Aspiras fortalt at han har mistet tellingen på hvor mange parykker han har laget til popstjernen, men hvis han måtte gjette var det nok snakk om så mange som 1000 stykker.

- Jeg jobber konstant med noe fordi man vet aldri. Jeg må alltid være forberedt. Jeg pleide å ha med meg opptil ti parykker som jeg hadde jobbet med, men i det siste har jeg brukt mye av hennes eget hår. Så vi har ikke brukt så mange parykker. Nå har jeg med meg fem stykker, uttalte popstjernens hårstylist.

Det var først i 2010 at Aspiras begynte å jobbe for Gaga, og til The Oprah Magazine har han uttalt at det også var året hvor de begynte å eksperimentere med hårfarge. Under Grammy-utdelingen samme år dukket nemlig popstjernen opp med en parykk i en sterk gulfarge.

SPREK FARGE: Under Grammy-utdelingen i 2010, dukket Lady Gaga opp med en parykk i en sterk gulfarge. Foto: NTB Scanpix
SPREK FARGE: Under Grammy-utdelingen i 2010, dukket Lady Gaga opp med en parykk i en sterk gulfarge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette var første gangen hun hadde på seg denne blonde parykken som representerte «Born This Way»-epoken. På den tiden var det ingen som farget håret, og vi tok det tilbake til 90-tallet. Vi liker å se noe mer eksperimentelt, fortalte Aspiras til magasinet tidligere i år.

Regnbuens farger

I forbindelse med Gagas musikkalbum ved navn «Artpop» i 2013, hadde stjernen noen svært overdådige parykker som hun brukte både under turnéen og da hun promoterte albumet.

Aspiras beskriver dette som en av de fineste parykkene han noensinne har laget.

- Jeg liker å redefinere og forme hodet på nytt. Dette representerer henne som en gudinne på den tiden, som hentet inspirasjon fra Venus og Afrodite. Hun hadde en til turnéen og en til promoen sin, forteller Aspiras om frisyren, og legger til:

2013: Her er Lady Gaga avbildet på scenen under MTV Video Music Awards i New York. Foto: NTB Scanpix
2013: Her er Lady Gaga avbildet på scenen under MTV Video Music Awards i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har alltid «sikkerhetskopier» av parykkene hennes. Jeg hadde sannsynligvis fire av disse, og trengte to personer som hjalp meg med å krølle den hver gang, fortalte Aspiras om Gagas daværende hårfrisyre.

Italienske røtter

Året etter hadde Gaga byttet ut fargen på parykken til fordel for en mørkere, afroinspirert variant.

Aspiras fortalte at Gaga var inspirert av sine italienske røtter dette året, da hun turnerte med sangeren Tony Bennett (93), som for øvrig også har italienske røtter.

STORE KRØLLER: Lady Gaga skal ha blitt inspirert av sine italienske røtter da hun turnerte med Tony Bennett i 2014. Foto: NTB Scanpix
STORE KRØLLER: Lady Gaga skal ha blitt inspirert av sine italienske røtter da hun turnerte med Tony Bennett i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Cher har det samme håret i «Moonstruck», og det ble til et øyeblikk. Det gikk fra veldig stort og langt til en kortere versjon og parykken ble med på turné. Hun (Lady Gaga, journ.anm.) kaller det de italienske krøllene, fortalte Aspiras.

I 2017 var det nok et år med rom for eksperimentering med popstjernens hårfrisyrer. Under verdensturneen med albumet «Joanne» hadde stjernen en lengre hårfrisyre, og denne gangen i ulike fargenyanser.

FARGENYANSER: Under popstjernens verdensturné i 2017 hadde hun på seg en parykk med flere ulike farger. Her avbildet i New York under turneen. Foto: NTB Scanpix
FARGENYANSER: Under popstjernens verdensturné i 2017 hadde hun på seg en parykk med flere ulike farger. Her avbildet i New York under turneen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvis du ser nøye etter, vil du se alle fargene vi har brukt under tidligere turnéer. Den rosa, blå, grå og gule. Det er en hyllest til hennes tidligere turneer i en parykk. Det viste seg å være et abstrakt av farger og design som er noe hun elsker fordi det er hår blandet med kunst, har Aspiras tidligere uttalt om parykken.

LES OGSÅ: Slik ser han ikke ut lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer